Foto

Domnívám se, že prezident Macron by rád hrál roli velkého francouzského státníka, jakým byli v minulosti Napoleon nebo de Gaule. Ale ty jeho snahy vyznívají poněkud rozpačitě a nepřesvědčivě.

PK

Velcí státníci jsou dnes nedostatkové zboží, viz USA, Německo. Macron povyrostl (nebo chce) po Brexitu a politických faux pas v Německu.

Foto

Angela Merkel byla s Putinem velmi zadobře. Pak zjistila, že se ji v kanceláři a v bytě namnožil jeden dotěrný hmyz, kterému říkají "Wanze" a otočila jak na obrtlíku. Kdo ví, co je za Macronovou piruetou.

RP

V Le Figaru je dobré si přečíst názory na Macrona v diskuzi pod články aby si člověk udělal úsudek jak je na tom s popularitou a věrohodnosti. Jeden ho vystihoval. " Macron je jako náhradní parkování, v sudé dny jedeme v liché ne. "

Foto

"Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu."

Jestli on to není naprosto správný přístup. Prostě pochopil, co jsou rusáci zač. Ještě by jim měl zakázat přístup na olympiádu. Všem.

JZ

Není se co divit, že HDP v době války roste, probíhá totiž nucená intenzivní výroba (a také masové ničení produktů té výroby, což ovšem HDP nereflektuje). HDP nacistického Německa prudce rostl až do roku 1945, a to přes kobercové bombardování průmyslových měst, odliv pracovních sil na frontu, a ztrátu zámořských odbytišť

Foto

J12i41r86i 57C29i48z

19. 3. 2024 11:54

Jen mirne opravim vase cisla HDP (asi nejlepsi hodnoceni ekonomik) za r.2023: USA 26,9 Trilionu $, Cina 19,4T $, Nemecko 4,3T $, Rusko 2,1T $, Cesko 331Bilionu $. Tento vysledek uvedl pred par tydny bloger zamerujici se na ekonomiku a prevzal je z mezinarodnich udaju. Valka je vzdy velice draha zalezitost a muze zruinovat i mnohem vykonnejsi ekonomiku nez je Ruska. Ted trva 2 roky a nikdo zatim nevi, kdy skonci. Prezident Macron pouzil mirne ostrejsi retoriku, aby bolsevickemu Rusku pripomel, ze at dopadne jakkoliv dusledek na ekonomiku Ruska bude mit znicujici. Vyslani armad NATO s jejich vyraznou technologicko-logistickou prevahou by konflikt asi rychle ukoncilo, ale zatim pro takove rozhodnuti neni spravna doba.

Foto

Žasnu, co tady může od včerejšího poledne viset, aníž by někdo upozornil na chybu. Autor neví, že bilion je v angličtině trilion. Další nesmysl je psát o vyslání armád NATO do Ruska. Bylo by to porušení základního a to obranného principu NATO. I když jsem si jist, že by to někteří západní vůdci velmi rádi udělali. Samozřejmě, až přijde ten správný čas.

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články