JH

J70a92n 49H86r57u80š17k97a

13. 3. 2024 8:59

Kde a jak prosím bere Rusko ty nové technologie? To myslíte ty uloženky T55 ze skladů nebo každý týden padající letadlo, protože nemají náhradní díly? Nových žigulíků jsem si také nějak nevšiml...ruso-phonů také ne...tak nevím no...možná technologie ničení civilních budov na Ukrajině...to jo a nebo nové technologie přeměny hladinových plavidel na ponorky či přeměnu stíhacích bombardérů na ohňostroje?

JL

Ma pan Barton ve svem clanku prinejmensim dve nepresnosti.

1. Nenavist Ukrajincu k Rusku nezacala "az" zaskodnickou cinnosti Strelkova na vychodni Ukrajine a loupezi Krymu v r. 2014, ale uz v roku 1918 kdyz po vyhlaseni nezavislosti Ukrajiny. Lenin tam poslal bolsevicke hordy a utopil ukrajinskou touhu po svobode v krvi, nehlede na to, ze hlasal pravo na sebeurceni za do sameho odtrzeni. Ta nenavist byla jeste vystupnovana umelym hladomorem na Ukrajine v letech tricatych. Rusko neudelalo, nikdy a nic, cim by si mohlo Ukrajince ziskat!

2. Vstuo vychodo a stredoevropskych a pobaltskych zemi nedovolil Putin, tyto vstoupily do NATO jeste za vladyJelcina. Putin, co panovnik, by k tomu nikdy svoleni nedal!

Foto

"Stále se ale táhneme za starými způsoby - tanky, raketami a hrozbou jaderného zničení. Tento přístup má jen malou účinnost," dodal Walesa a zdůraznil potřebu změny strategie.

"Naše planeta je již dostatečně ozbrojená na to, aby byla zničena desetkrát. Proč tedy toužit po dalších zbraních? Musíme hledat jiný způsob řešení tohoto konfliktu," uvedl. Podle jeho názoru je potřeba přesvědčit obyčejné ruské občany, že válkou na Ukrajině přicházejí o mnoho. "Jinak se svět ubírá k zániku," varoval Walesa.

"Pokud dnes porazíme Rusko místo toho, abychom mu pomohli změnit jeho politický systém, budou naši vnuci za 20 let opět bojovat proti němu. Svět potřebuje nyní změnit taktiku z vojenské na propagandistickou. K takovému barbarství nevedli Stalin nebo Lenin, ale politický systém," tvrdí bývalý prezident.

To jsou takové "knížecí" rady. Jak by chtěl Walesa pomoci Rusku změnit politický systém? To tam pošle nějaké novodobé věrozvěsty Cyrila a Metoděje, kteří Rusy převychovají? Snahy o změnu politického systému nenásilnou formou tady už byly po rozpadu SSSR. A jak to dopadlo, všichni vidíme. Rusko rozumí jen pořádnému klacku.

PB

..... střet dvou názorů, obecný rozbor postavený na faktech, v závěru vlastní postřehy autora jak "téma III.WW" vnímá on sám,- a následuje diskuse,- ...... no proč nééé?!, suma sumárum je v základě jasno,- "alternativy" netřeba(Proč? K čemu?),- když je sdělení tak srozumitelné, mediálně jednoduché a prosté!

PZ

Světový konflikt, či alespoň zajetí 1 vojáka NATO na území UA je to co si Putin a jeho fámulové přejí, protože zatím bojují s armádou státu, který dle nich ani neexistujea i ty 3 dny se nějak protáhly

JK

Takže izolace. Protože tu putin nemůže brát jako útok, tudíž jádro zůstane v silu. Taková forma odplivnutí před každým rusákem, který vzhlíží ke svému diktátorovi.

JV

J18i73ř95í 30V23o71l97n41ý

13. 3. 2024 12:08

Autor zapomněl na slova Zelenského o tom, že se nebojí jaderných zbraní. Zatím je Rusko nemusí použít, protože se mu vojensky daří. Jediným skutečně vážným jaderným protivníkem Ruska jsou USA. Francie se jasně vyjádřila, ve vlastním zájmu, že by proti Rusku jaderné zbraně nepoužila. A Británie by byla zničena jedinou jadernou hlavicí, odpálenou z ponorky. Otázkou je, zda by USA riskovaly zničení východního a západního pobřeží kvůli svým vrtkavým spojencům a ekonomickým protivníkům. Zájmem USA je opakovat 1. a 2.světovou válku v Evropě. Tyto války jim prospěly a vynesly USA do současného postavení.

Foto

Zájem USA je opakovat obě světové války v Evropě? Na to jste přišel jak?

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články