JR

J13a50n 60R96á96ž

1. 3. 2024 17:00

Co se týká účasti vojáků některých zemí NATO v bojích na Ukrajině, tak např. Britští a Francouzští tam delší dobu jsou, jak potvrdily armádní představitelé těchto států po politicky nešťastném projevu kancléře Scholze. No a o aktivním nasazení vojáků britských speciálních jednotek na Ukrajině se ví už od roku 2022.

PD

P60a35v61e96l 88D67e37n29k

1. 3. 2024 16:01

Bohužel smutná pravda, která byla jasná od začátku konfliktu.

Foto

Pokud se chce někdo rozvést, nebo většina obyvatel části státu se odtrhnout, mělo by se zkusit zabránit rozchodu jednáním. Každá ze stran by měla říct, co ji na tom druhém vadí a vzájemně by měli zkusit si vyhovět. Řešit to násilím k ničemu dobrému nevede. Rozpory se tím zvětší a soužití bude naprosto vyloučené. Pokud radikální skupiny v Kyjevě inklinovaly k násilí, Západ jim v tom měl zabránit. Bohužel převládly geopolitické zájmy. Ukrajina se následkem války vylidňuje a je otázka, kolik z emigrantů se bude chtít vrátit do zpustošené a zaminované země, ať už vyhraje ten či onen.

Foto

Pokud ovšem partner o rozvodu mluví do telefonu, maje u hlavy pistoli nového potenciálního partnera, který se právě vloupal do bytu, stojí minimálně za úvahu, jestli ten rozvod není poněkud vynucený. Vkrade se úvaha, jestli by nebylo lepší násilníka zahnat, než s ním jednat, jestli mu k nevěstě přidat i postel šatník a garáž.

(narážím na neoznačené ruské ozbrojence, kteří obsazením místních úřadů zahájili povstání separatistů)

PB

..... to jako fakt?,- vycházíte z nějakejch pochybnejch zdrojů,- z tisku doporučuju "Ukrajinskou pravdu" a odborné debaty na ukr. TV "VOT TAK" !,- byste koukal na drát jak to všechno klape a funguje ....... ústup UA army (kdekoliv) tam komentujou jako plánovanou "rotaci jednotek", takže se nestahují, neustupují, ale rotují,- proto su úplně klidnej!

UA se nema snazit o protiofenzivu, protoze ofenziva je mnohem narocnejsi nez obrana. Ale branit ma tvrde

Foto

Hezký popis, ale já myslím, že ještě přiletí nějaká černá labuť, která NATO do té války zatáhne ať politici dnes říkají co chtějí. Mám na mysli něco jako byla provokace v Gliwicích na začátku druhé světové války dnes ovšem u Kaliningradu/Královce. NATU vadí tato Ruská enkláva hodně a už se i v našich médiích objevuje touha ji obsadit "pokud Rusové zaútočí na NATO". Což se dá snadno zorganizovat, pokud bude vůle.

Nebo něco podobného v Moldavsku/Podněstří. Ochránit chudáky Moldavce před ruskou agresí podobně, jako byli ochráněni chudáci Albánci v Kosovu před srbskou agresí.

Něco podobného očekávám. Protože jestli se něco podobného nestane, tak Ukrajina bude poražena a Biden nebude zvolen. A to se nesmí stát ani za cenu třetí světové války a atomových hřibů nad Varšavou, Prahou a Berlínem.

ES

Kdybyste aspoň dodal "utinam falsus vates sim"...

JK

Tak jistěže rusáci postupují ohromující rychlostí až několika kilometrů za půl roku, přičemž jim Ukrajinci kosí tisíce statečných vojínů, z nichž někteří uměli dokonce i číst a psát, kromě rusáků také Ukrajinci redukují ruské vzdušné i námořní síly, ale je třeba být tolerantní a určitým jedincům to uspokojení z putinových gigantických úspěchů prostě přát.

JH

J91a53n 12H55a70r68v86a56n

1. 3. 2024 9:12

Hmm, na hlavní straně těchto novin je nyní článek "Ruská armáda kvapí na západ".

Tak komu věřit?

JZ

"strašení Donaldem Trumpem" je asi tak něco jako strašení průjmem v situaci, kdy dítě již sežralo kilogram letních jablek

je to individuum, které již spáchalo pokus o puč a které stojí v čele masivního kultu osobnosti severokorejského stylu. Jako u všech takových kultů, u jeho členů proběhl hromadný kognitivní kolaps směrem ke kolektivnímu solipsismu. Proběhla v něm také úplná očista od legitimistů, kteří před čtyřmi lety drželi správu USA v alespoň částečně racionálních kolejích. Tento kult bude mj. ovládat velký arzenál jaderných zbraní

JZ

jako ilustraci kognitivní úrovně tohoto kultu uvedu dvě epizody.

Před nedávnem, jakýsi "carlson", budoucí ministr zahraničí USA, uvedl video kde členům kultu představuje vyspělost Ruska. Jako u všech jeho produktů, je i toto video přesně cíleno na kultovní posluchače. S úžasem tam zkoumá věci jako jsou nákupní vozíky na mince nebo eskalátory pro nákupní vozíky

Během předchozí administrativy tohoto "trumpa" proběhla masová hysterie z důvodu jeho výroku, že tenkrát aktivní hurikán zasáhne Alabamu. Kořenem výroku byly zjevně základní zeměpisné neznalosti "trumpa". V daleké vnitrozemské Alabamě nastalo nákupní šílenství v místních variacích OBI, které pouze zesílilo poté, když hurikánová služba vydala prohlášení, že hurikán se z východního pobřeží do Alabamy nikterak nemůže dostat--členové kultu dospěli k závěru, že je federální administrativa chce tímto spiknutím vyhladit a tento "trump" je poslední mohykán, který to prokecl a tímto je zachraňuje

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články