Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Školství, zdravotnictví, věda a výzkum definuje naši budoucnost. A vše je v rozvratu, žádná vláda koncepčně nic neřeší.

1 0
možnosti
JV

J62a77n 75V59ě73r91n59ý

16. 2. 2024 9:55

Při 4 letém volebním období, ani koncepčně nic řešit nejde. Prostě můžeme jakžtakž reagovat na aktuální situaci, nad budoucností nemá smysl ani uvažovat.

0 0
možnosti
JSS

Jaký princip? To je jejich nyní běžná lumpárna. Ví o tom roky a nic s tím nedělají. Na slabé si troufnou - je potřeba s nima zacvičit jinak, aby dostali strach, že jejich koryta přebírá jiný. A to se stane. Fiala už neví kudy kam, tak fabuluje, nikdo mu nebude věřit- je na odchod....

2 5
možnosti
RC

Kdyby byla nejaka smysluplna alternativa, pak mozna. Ale mame nejakou? Jakou?

1 0
možnosti
Foto

Peníze na asistenty, jejichž posty vznikly na základě inkluze, jsou? Dřepí ve trřídách a nudí se, čas ubíjejí klofáním do mobilů nebo jinou soukromou aktivitou.

800 mil je opravdu závratná částka ve srovnání se zbytečnými výdaji. O Ukrajině, zbrojení, dotacích a Green Dealu nemluvě.

1 4
možnosti
RC

"to jsou drobne proti zbytku" byla politiky minule ministryne a kam to vedlo, vsichni vime...

1 0
možnosti
PJ

tady přece nejde jen o školy a 800 milionů. Jde o to , že 5 mil. zaměstnanců živí zbytek státu. Tady je zakopaný pes a pokud se toto nezmění, bude to prostě špatně.

1 3
možnosti
Foto

Jakou konkrétní změnu byste si představoval?

Někomu byste nařizoval kdo a kam půjde?

0 0
možnosti
Foto

Máme zbytečně moc vysokých i středních škol oproti počtu studentů, kteří mají na to, vysoko a středoškolskou látku pochopit a vstřebat. Kratšímu a tím pádem i méně nákladnému učňovskému školství tihle žáci naopak chybí. Školství potřebuje spíš reformu než peníze.

1 7
možnosti
PJ

doba , kdy se nařizovalo, kdo a kam půjde studovat už je díkybohu pryč. Vy se prostě toho komunistického myšlení nedokážete zbavit.

3 2
možnosti
Foto

Ona se zavedla inkluze, pedagogům se naslibovalo 130% průměrného platu, tím vzrostl počet zaměstnanců v resortu a najednou se pak divíme, že ve školství chybí pořád peníze.

6 0
možnosti
Foto

Kuchařkám, školníkům a ostatním NEpedagogickým pracovníkům je možno doporučit, aby vyhlásili stávku. Aby měli členové vládní a poslanecké "stoosmičky" Pětikoalice v této vzácné době příležitost celému národu ukázat, že "všichni jsou nahraditelní". Jak budou páni ministři dělat za platy školníků školníky a paní poslankyně za platy kuchařek školní kuchařky??

0 4
možnosti

Právo na stávku při splnění zákonných podmínek mají všichni. Otázka je, jestli jsou nepedagogičtí pracovníci sdruženi v nějaké organizaci. Pokud ne, těžko se jim podaří nějak tu akci zkoordinovat. Ředitelé jednotlivých škol jim asi na ruku moc nepůjdou.

0 1
možnosti
JB

J18i98r85i 90B35o81r

15. 2. 2024 9:22

Každý kdo chce z rozpočtu nějaké menší sumy, zhruba do jedné miliardy, argumentuje tím že to nic není že to v celkové sumě nic neznamená. Ale takových je třeba 30, a to už jaksi je jiné číslo.

3 0
možnosti
Foto

To chce pozvat Babiše a Schillerovou a ta by ukázala jak se to dělá, že peníze v rozpočtu nejsou ??? Není nic jednoduššího než si na to půjčit u bank.

2 8
možnosti
Foto

Na to by byl nejlepší americký ministr financí.

0 2
možnosti
LK

Podle Vaší logiky a článků je jediné místo na úspory armáda. Ok, ale šetřili jsme na ní 30 let a výsledek je tristní. Za pár let už nebude kde na ní šetřit a kdo bude podle Vás další na řadě?

3 2
možnosti
Foto

Pane Kriml plus. To je tak, když jeden leží v posteli a čumí do počítače,

0 2
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,78
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články