Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J60a40n 87B67u94r66i43a82n

18. 1. 2024 6:58

A já jsem pro korespondenční volbu, která by samozřejmě nebyla povinná. Dál budou moci lidé volit klasicky.

A jak už tu bylo napsáno, i současný systém je samozřejmě zneužitelný.

PS: a těším se, až se posuneme ještě dál a budeme moci volit přes internet. A klidně bych tak volil, i kdyby u této možnosti padla anonymita.

0 0
možnosti
Foto

Případ poslední prezidentské volby v USA je jasným příkladem toho, jak může být (a velmi často také je) problémem z hlediska věrohodnosti korespondečních hlasů korespondeční hlasování. Nicméně pětikoalice o této věci moc dobře ví a je možné, že právě zvraty v USA motivovaly pětikoalici k tomu, aby korespondeční volby byly zavedeny i v ČR (když to šlo u nich, půjde to i u nás, ale musíme to pěkně odůvodnit a celé přikrýt). Přitom stávající systém hlasování v zahraničí na konzulátech nevykazoval zcela žádné anomálie. Uvažování pětikoalice je i v tomto směru tedy vysloveně tendeční směřující podle jejich odhadu k vyšším preferencím. Nějaká férovost je tedy přestává zajímat, resp. ji naprosto bagatelizují s tím, že ten jejich volební systém má pojistky, aby nemoho dojít ke zneužívání.

4 3
možnosti
JB

J75a60n 21B31u38r33i31a90n

18. 1. 2024 7:00

Babiš před pár lety korespondenční volbu samozřejmě podporoval. Jenže pak mu někdo řekl, že touto možností volby mu hlasy nepřitečou (narozdíl od jiných stran). Tak otočil.

To máte milí Češi žijící v zahraničí za to, že nevolíte Babiše.

4 0
možnosti
TC

Zlatý hřeb vládní politiky - kde k tomu autor článku přišel ? Co se nám to snaží podsouvat ? Cožpak to neměl Bureš v minulosti to samé ve volebním programu ? Není autor článku také náhodou učitel ve výslužbě, jako blíže nejmenovaný nenávistný protivník uličního výboru ?

6 2
možnosti
Foto

Ano, víme, pětikolkař to v dané situaci nemá jednoduché. Takže psát, útočit, dehonestovat... přesně podle zadání stávající vlády. Nějaká objektivita? Ale prosím vás, o čem by tu chtěl někdo něco kecat, jsou to samé pitomosti, že...

1 3
možnosti
PK

Zásadní chybka v systému autora je, že si plete tajnost volby před státem a hlasování samé. Podle této logiky by totiž byly jakékoliv volby neplatném protože členové volební komise co sebou tahají volební urnu (byty, nemocnice, důchoďáky apod) sebou kupodivu mobilní plentu netahají. Škandál.

1 0
možnosti
AK

Korespondenční volba bude. Je třeba se s tím smířit.

108-ka zase převálcuje opozici (po způsobu komunistů v roce 1948) a prosadí ji.

Pak se toho chytnou právníci a prohlásí za diskriminaci, že korespondenčně nemohou volit občané v ČR.

A budeme ji mít i tady.

Já to pochopitelně považuji za chybu, protože výsledky voleb se stanou nedůvěryhodné a budou o nich panovat stejné pochybnosti jako panují o vítězství Bidena v USA dodnes.

3 3
možnosti
MK

Od toho snad sněmovní většina je, aby prosadila své návrhy. Hlasování není válcování, ale legitimní způsob jak prosadit svou vůli.

Navíc, dezoláti považují za nedůvěryhodnou i dnešní řádně zvolenou vládu. Takže nic podstatného se nezmění.

5 0
možnosti
KK

Vládní strany zoufale shání hlasy. Opozice se toho obává. O ničem jiném tenhle cirkus teď není. Čekám, jestli se najde alespoň jeden politik(z jakékoliv strany), který najde odvahu a přizná to.

6 2
možnosti

Toto je jen začátek.Další na řadě je volební právo od šestnácti let,potom volební právo pro Ukrajince dočasně umístěné na našem území a za daší omezení volebního práva pro chudé a méně vzdělané občany a nakonec omezení volebního práva pro občany nad 65 let.Všechny tyto návrhy už padly(p.prezident,Pirátská strana atd.) a všechny mají za cíl udržet současnou vládu u moci navždy.

4 1
možnosti
MK

Autore, jak má volič hlasovat osobně, když vlivem okolností pobývá v době voleb v zemi bez českého zastupitelství?

Takových zemí je totiž docela dost a v některých částech světa je takových zemí většina. Afrika (13 zastoupení v 55 zemích), Jižní Amerika (5 zastoupení ve 12 zemích), střední Amerika (zastpupení pouze v Mexiku, jinde ne).

Obávám se však, že taková otázka se vám nehodí do krámu a neodpovíte mi na ní.

2 1
možnosti
LH

Tak, hlavně že mu v těch zemích Afriky půjde mail😋👎

4 3
možnosti
DS

Obávám se, že pokud projde korespondenční volba (já osobně jsem pro) a následující volby nevyhraje ANO (já osobně v to doufám), můžeme prožít americký scénář z roku 2021.

2 0
možnosti
MK

Pořád je mi milejší americký scénář než vláda Babiše.

4 2
možnosti
PJ

no to je zase halo. Chceme mít míň úředníků? Nechceme chodit po úřadech? Tak proč se nemůže volit korespondenčně nebo online? Máme bankovní identitu, teď budou elektronické občanky. A víte kolik by se ušetřilo peněz za volby? Přece chceme digitální stát ne? Někdy mi to připadá, že by jsme nejraději okopávali pole pořád ručně.

0 0
možnosti
KK

Co třeba se inspirovat v Izraeli. kdo chce volit, musí se dostavit na území státu. Jsou i tací, kteří přiletí, na letišti odvolí a zase letí domů. Proč se o tom nemluví?

9 4
možnosti
PJ

anebo se můžeme třeba inspirovat v Rusku, tam ani k volbám chodit nemusíme, oni to odvolí za nás . :)

7 4
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články