Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

S Vaší "termodynamikou" jste úplně mimo. Země jako každé těleso vyzařuje - krátkovlnné sluneční záření se při dopadu na Zemi mění na dlouhovlnné (infračervené, teplo), které se také může odrážet do vesmíru, ale neprojde vším. Zadržuje ho například vodní pára, proto můj děda říkal "je jasno, bude studená noc". Totéž se děje v kabině auta nebo ve skleníku, proto skleníkový efekt. Vědci už na počátku minulého století objevili a prokázali. že podobný skleníkový efekt má i kysličník uhličitý. Proto ten "humbuk", spalováním fosilních paliv jeho koncentrace roste a planeta se otepluje. Má to logiku, jinou věrohodnou a vědecky doložitelnou teorii proč se otepluje jsem neslyšel.

0 0
možnosti
AK

Jenže vodních par je v ovzduší mnohem víc než CO2.

Ty nikoho nezajímají - jako by skleníkový efekt neměly.

Váš děda měl opačný názor.

A co se týče teorií, poslechněte si tuhle:

Teplota na Zemi je závislá na sluneční aktivitě.

Ta je lidmi neovlivnitelná.

Když vzroste sluneční aktivita, vzroste i teplota na Zemi a s 6-ti až 11-ti měsíčním zpožděním vzroste i objemové procento CO2 v atmosféře.

Když zaměníme příčinu a následek, můžeme sice utratit ohromné sumy peněz, ale požadovaný výsledek se nedostaví.

Změny teplot probíhají už miliony let, probíhaly tedy i v době, kdy člověk ještě ani nežil.

3 0
možnosti
AK

Dříve politici lidem slibovali, že jim zajistí lepší život.

Lišili se v tom, jak toho chtějí dosáhnout.

To museli - jinak by ta hra na demokracii neměla smysl.

Jenže teď už je to jiné.

Důležité je, aby se dobře měla planeta.

Lidé už nejsou zajímaví.

Možná bychom měli planetu zbavit lidí.

Vždyť vlastně jejich existence a jakákoliv činnost produkuje nějaké pevné, kapalné nebo plynné emise.

1 0
možnosti
Foto

Kdybyste alespoň rozuměl problému a chápal podstatu, pak by vrhání zákonů do blogu mohlo být prospěšné. Jenže vy evidentně nechápete nejen to, na co se odvoláváte, ale ani prostředí, v němž przníte odvolávaný zákon.

1 2
možnosti
Foto

Přesně tak jak (ne)rozumíte fyzice tak je to i s tím ostatním.

2 2
možnosti
MP

Nevím jakou profesi měl autor článku.Ale patrně nebyl ani biolog ani chemik ani matematik, ani fyzik atd. Proč dalo zelenou Green Dealu 177 států světa, nechť mně autor odpoví.Za článek

1 2
možnosti
Foto

Fyzik rozhodně ne. Pan Bartoň má pravdu jen v tom, že platí Stefan-Boltzmannův zákon. Co se pak ale děje s tím vyzářeným zářením, to ani netuší.

2 0
možnosti
Foto

Ne, pan Bartoň stále nepochopil princip skleníkového efektu. A dál plácá blbosti.

1 0
možnosti
Foto

Od konce 9. století do konce 12. století, tedy cca 300 let nastalo teplé období, kdy se teploty pohybovaly asi o 1 až 1,5 stupně nad současným dlouhodobým normálem. Hladiny moří stouply na obou polokoulích o půl metru nad dnešní úroveň. V průběhu teplého období docházelo i k extrémům, kdy nastala mimořádně teplá víceletá období a také dvě studené epizody. Třeba v roce 1186 začaly žně v nejteplejších našich oblastech na konci května. Pak přišla malá doba ledová - 1200 - 1465, po ní klimatické optimum 1466 - 1618, pak malá doba ledová 1619 - 1897. Nikoho to nevzrušovalo a nedělaly se z toho žádné nákladné závěry.

3 0
možnosti
DC

D85a57v37i32d 37C78e91c66h

16. 1. 2024 12:04

To by nefungoval ani sklenik, ani kabat, ani teple pradlo.

0 0
možnosti
MR

Je to vlastně vývojový osobnostní jev, jež zasahuje v každé generaci určité procento, které to následně mají jako celoživotní stabilní existenční fázi, a tím pádem vidění reality a světa.

Nemá to moc spojení s ekologii, ale s programem Matrix, jež zajišťuje posloupnost vývoje každého z nás od narození, kde začínáme od nuly, a přesto v dospělosti máme rozvinuté vědomí, vytváříme sociální vztahy, a společnost.

Je životně potřeba se naučit "pracovat" a vnímat tento " Matrix", jeho fáze, zvláště které jsou destabilizační. K nim patří fáze planety, přírody, ekologie ... , či fáze humanistická, civilizační, která se snaží měnit světové společnosti, jejich životy, řád, naposledy to bylo třeba Arabské Jaro.

Problém je zde i v tom, že evoluce ve vnímání člověka, nepřešla do roviny, kde už nejsou tzv. rodičovské instinkty, ale vnímají rovinu vývoje osobnosti, její fáze, a to že potřebují určitý životní a existenční tlak, tak aby pochopili řád, hodnoty, skrze zažité krize, pády ... .

Evropu pořád vedou rodičovské instinkty, dnes mateřské, tak že prim zde je socialismus, kolektivismus, ekologie, humanismus, lidská práva, nikoliv práva generací – společnosti. Je ve slepé uličce, neboť, životní tlak, a to že člověk někdy je bez okolní pomoci a musí si zajistit své místo na slunci, vytváří společenskou přidanou hodnotu, a to osobnosti, typu kormidelník, či vizionář, anebo duševní a duchovní intelektuál. Typ, kormidelníka zde byl třeba, Kholl, Mitterand, Thatcherová, typ vizionáře, třeba Křižík, Baťa, duševní intelektuál, třeba Čapek. Navíc si neuvědomují že žijí v tak vyspělé společnosti, která už od 60. let se postupně, generaci ta generaci věnuje dle vnějších podmínek, ekologii a prostředí, u nás to byl Brontosaurus, ve světě třeba ozonová díra, olovo, pralesy ...., jinak řečeno, mají zde už vyšlapanou cestu, a to rovnou dálnici, což už jde na vrub ekonomické a existenční sebevraždy. Přitom těžiště je už dávno jinde, tam je jejich místo.

0 0
možnosti
MR

Pokud budeme s generacemi pracovat a vnímat je jen z pohledu potomků, kteří potřebují zabezpečit ve všem, což jde i na vrub zániku vícegeneračních rodin, nikoliv jako osobnosti, jež potřebují k osobnostnímu – duševnímu rozvoji i vnější existenční tlak, tak toto bude zpětná vazba do doby, než nás zašlape jiná civilizace ... .

0 0
možnosti
MB

Proti náboženství se bojuje špatně. A pokud je moderním náboženstvím strach ze skleníkových plynů, tak je to trochu donkichotské snažení.

Názory na nutnou dekarbonizaci průmyslu slyším ze všech stran.

6 0
možnosti
JK

Jaká dekarbonizace, prosím vás? Dnešním náboženstvím je permanentní růst na planetě o průměru 6000 km.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články