Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Kalousek, starý mazák, dobře ví , že jeho volební potenciál je 4 - 5 %. Tak jako lidovců nebo TOP. Proto řeči o jeho nové straně jsou plané. Aby novináři měli o čem psát.

2 0
možnosti
Foto

R32o62m63a79n 53K11o12z30e72l

10. 1. 2024 11:25

Může se vrátit na předsedu TOP 09, co na tom, že to místo pustil kvůli volebnímu výprasku, dnes je to už jedno, když je chrání koalice. A paní MPA by už mohla zapracovat na rodině, jak říkala před šesti lety, že chce mít rodinu.

2 0
možnosti
ZR

Pan Jurečka se bude ptát svých spolustraníků, jestli má odstoupit. Je nám jasné, že vrána vráně oči nevyklove.

Co kdyby se zeptal těch 14 rodin, které přišly o své blízké, jestli má morální právo setrvat ve svém úřadě. Ale na to ministr nemá koule.

11 0
možnosti
Foto

J30a16n 70S23v26a73t16e64k

9. 1. 2024 13:32

V ideálním světě by to ministr přistižený při lži (zde Jurečka) okamžitě položil... a tím by podpořil nejen vládu (zabránil by potenciální vládní krizi), ale i vlastní stranu (nejsme jako ANO, podívejte se, jak ne/odstoupil trestně stíhaný premiér Babiš)...

Nu což - nežijeme v ideálním světě...

Nicméně těžko požadovat po Fialovi, aby odvolal ministra z koaliční strany (tedy požadovat to možné je, ale riskovat tak nesmyslné předčasné volby by mohl jen opravdový vládní masochista), protože to byl první krok k zapomnění.

Kdyby byli lidovci co k čemu, odvolali by sedmilháře Jurečku sami (a ještě by byli za dobráky a vytřískali na tom politické body). Jenže to by nesměli být lidovci (i jiné strany vládní koalice) souborem ve skutečnosti "malých lokálních politiků", kteří se opírají primárně o podporu vlastních a spřízněných stranických buněk (u KDU-ČSL o straníky na Moravě) a museli by být schopni jistého nadhledu (pohledu z pozice celého státu).

A výše vyřčené platí prakticky pro každý český politický subjekt. Který s politiků a která strana je tak zdatná a hrdá, že by byla ochotna se popasovat s ostatními evropskými stranymi na základě souboje idejí a nikoli jen na základě hájení lokálních zájmů Česka?

Žádná. A proč? Protože i my, Češi, jsme svým způsobem "malí" a na vše hledíme jen z pohledu, zda nám to (v nejbližší době) něco přinese, nehledíc na to, že evropský nadhled může mít více plusů nežli mínusů a že tento "evropštější přístup" může do budoucna znamenat, že nás budou ostatní brát vážně a nebudou na nás pohlížet jen jako na kverulanty...

A hlavní výhoda takového "evropského pohledu" by spočívala v tom, že východní "rádoby impérium" by muselo brát EU jako vskutku jednotného a relevantního partnera, kterého se mu nemůže jen tak snadno podařit rozhádat...

2 1
možnosti
HH

Ty příspěvky pořád nějak mizí...

2 1
možnosti
DR

Pod to se klidně podepíšu. Naprosto trefné.

A ohledně modroptáčníků? Dobře jim tak, sami se díky tomu svému jedinému předvolebnímu programu antibabiš, který měli, chytili do té jejich nesmyslné předvolební koaliční pasti.

17 1
možnosti
Foto

Ještě, že máme tuhle vládu. Vždyť by nebylo o čem donekonečna žvanit.

1 14
možnosti
LH

to máte pravdu, zvláště Vás si pamatuji jak jste odborně žvanil o minulé vládě.

23 1
možnosti
AL

Jurečka je především příkladem bezskrupulózního předvolebního boje pana nemajitele a jeho věrných oveček.

0 14
možnosti
LH

JUrečka je příkladem lháře....

28 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články