Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P50e82t98r 48H38o69r50a

18. 5. 2023 8:34

Máte v těch svých úvahách základní chybu. Nejsem první, kdo vás na to upozorňuje. Vůbec nemůžete pracovat s číslem střední délky dožití. To číslo průměrného pobírání důchodu se počítá jen z těch lidí, kteří se důchodu vůbec dožijí. Pokud bychom brali, že lidé jdou do důchodu všichni v 65 letech, pak v současnsoti platí, že tihle lidé si pak důchod užijí v průměru muži 16 a ženy 20 let (teď to teda díky covidu dočasně trochu kleslo). To tedy nejsme na těch 21,5 letech, ale není to tak strašné, jak píšete vy. Máme tu taky lidi, co jdou do důchodu dříve než v 65 letech.

Vy jste tedy byl mimo ve svých úvahách i na úplně druhou stranu. Pokud chcete opravdu pracovat se střední délkou života, pak nemůže vůbec paracovat s čísly 76 a 82 let. To jsou čísla, která odhadují kolika let se v průměru dožijí ti, jež se nyní narodili. Ale to jsou lidi, co půjdou do důchodu až za 65 let. Takže ve svých úvahách byste měl pracovat s tím, jakého průměrného věku se dožijí/dožili lidé narození před 65 lety. Takže byste se měl spíš zajímat o to, kolika let se v průměru dožijí lidé narození v roce 1960 (ti tedy půjdou do důchodu za dva roky). A to je 68 let u mužů a 73,5 let u žen. Pak by vám vyšlo, že si průměrný muž užije důchod jen 3 roky a průměrná žena 8,5 let (pokud tedy bereme, že jdou všiichni do důchodou v 65 letech).

Ve svých dalších úvahách se proto raději nepouštějte do ničeho, kde je potřeba práce se statistikou. Zjevně nemáte pro pochopení těchto věcí mentální schopnosti a zbytečně se tak veřejně blamujete.

2 1
možnosti

Ještě byste měl sdělit, kolik by bylo zhodnocení, pokud by druhý pilíř zůstal. Prozradím to - byl by v minusu.

2 0
možnosti

Systém "v důchodu xy roků" považuji za p.tomost, určitě to někde v cizině "Jurečka" okopčil. Myslím si též že průměrný věk dožití se o mnoho nezvýší, spoléhat na to je ošidné. Strávit jako muž 21,5 let v důchodu - 76-21,5= 55,5 hahaha ...

8 1
možnosti

Do penze v 68 letech může jít tak clovek který fyzicky nepracuje narozdil od člověka který stráví 8 hodin na nohou nebo manipulaci s bremeny je rozdíl. To samé když pracujete od 18 a někdo až po vysoké těch 8 let je proste rozdíl.

7 1
možnosti
Foto

Vládní čísla o ničem. A proč se k tomu nechávají vyjadřovat Nerudovou už je surrealismus skloubený s absurdním dramatem. Nebude ona náhodou do něčeho v blízké době kandidovat?

5 6
možnosti

Pane Bartoni, plantáte jablka s hruškama! Délku pobírání důchodu, tedy věk dožití v důchodu, nemůžete vztahovat k průměrné délce života populace. Je potřeba si uvědomit, že spousta lidí se vůbec důchodu nedožije a umírá většinou vinou nemocí i velmi brzy. A ti všichni se počítají do průměrné délky života populace. Je potom jasné, že ti, kteří se důchodu opravdu dožijí a začnou jej pobírat, mohou v důchodu klidně strávit i těch uváděných průměrných 21,5 roků. Tolik asi matematika a základní kupecké počty.

6 3
možnosti

Myslíte, že autorovi jde o objektivu?

Marginálie zveličí, zásadní věci neřeší.

Každopádně, Babiše obhajuje do rozhraní těla.

5 8
možnosti
Foto

V důchodu jsem od roku 2005. Za ta léta se mi zdvojnásobil. To je kolem 4,5% zvýšení ročně. Jsem spokojen.

2 0
možnosti
Foto

Byl jste někdy nakupovat?

2 1
možnosti

A13d33a77m 67M34a82l43ý

17. 5. 2023 15:48

Dnešní důchody jsou na dluh. Tento systém nelze dlouhodobě udržet. Musí být přizpůsobován aktuální situaci

3 2
možnosti

Tahle vláda je plná nadaných počtářů. Ale co chtít po tlupě politologů, muzikologů, traktoristů a vědkyň z Kutné Hory.

10 4
možnosti

Kdo mluvi o stredni delce zivota? Mluvi se o dobe stravene v duchodu, takze jde o stredni dobu doziti ve veku 65 let.

4 4
možnosti
Foto

Když už se jedinec dožije důchodu, tak má statisticky vzato, před sebou ještě 21 let života do pětaosmdesáti?

4 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články