Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lži jsou v politice běžné a běžně se odpouštějí.

Neodpouštějí se ale chyby.

0 0
možnosti

Těch chyb ale pětidemolice už nasekala přespříliš.

0 0
možnosti

Celé "volby" tak jak jsou nyní,jsou blbost...ať zvolíte koho chcete,stejně se nic zásadního nezmění..je to jen divadlo pro občany, aby měli pocit, že mohou něco ovlivnit....celý systém v podstatě řídí pár vlivných lidí, co s ním manipulují podle svých potřeb (rozuměj ziskům ).

Jediné co je donutí ke změně je bojkot spotřebitelů.

Jediné volby co by dávali smysl,by byly po vzoru antického Řecka,kdy volí jen ten kdo má nějaké zásluhy o chod státu...vojáci,podnikatelé,učitelé,vědci.. protože se dá předpokládat, že oni sami ví co je pro ně, a tím pádem i pro stát dobře a nedají se tak ovlivnit populisty..

0 0
možnosti

Přesně tak. My se tu v diskuzích stále hádáme jestli je lepší ten nebo onen, ale přitom oni všichni, bez ohledu na partaj, nás mají úplně na háku, potřebují jenom naše hlasy, nic víc.

1 0
možnosti

ODS je chycena v pasti koalice SPOLU a bez lidovců a topky nemá šanci hnutí ANO porazit.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801733

Koalici si ODS sama vymyslela, dokonce si kvůli tomu prosadila změnu volebního zákona. I přes to volby do PS vyhrála jen velmi těsně. Osobně si myslím, že koalice SPOLU dneska (po tom, co předvádí) nemá vůbec (ani tu nejmenší šanci) hnutí ANO porazit a jestli půjde Babišovi o to, aby si vytvořil pohodlnou sněmovní většinu, pak udělá stejné svinstvo, jako vytvořením koalice SPOLU udělala před posledními sněmovními volbami ODS: přizve k sobě ČSSD a třeba Přísahu. Oběma zmíněným stranám zabezpečí pohodlný postup do PS, sobě pak sestavení vlády, jíž důvěru většinově její poslanci samozřejmě poskytnou.

1 0
možnosti
Foto

Vytvoření předvolební koalice je legální a vůbec k tomu nebylo třeba změnit volební zákon. Změnu volebního zákona inicioval STAN a KDU-ČSL stížností k Ústavnímu soudu. Po rozhodnutí ÚS poslanecká sněmovna volební zákon upravila, nicméně výsledky posledních voleb do PS tato změna nijak neovlivnila.

1 1
možnosti

Kazda volba = demokracie!!!! Panove Cesti, volbu nemuzete zrusit tak jak nemuzete v CR zrusit demokracii.

Voleni stran (ideologii) vytvari nutnost tvoreni KOALICNI vladu a to je ta nejvetsi nehoraznost v nasem politickem uskupeni. Nasledujeme Nemecko 30 let, Italii dvacatych let, Rakousko, Madarsko a dalsi staty na stejne bazi voleb. Volby ideologii!!! V Nemecku odstoupil Pepin z koalice s Hitlerem a staricky Hinderburk dal vladu tomu pravemu. V Italii to bylo podobne, stejne i v Rakousku. Vypis mohu dodat.

Nejlepsi system v dnesnim svete je system "prime demokracie"!! Znamy take pod jmenem "prezidensky" system. V jedne mohutne demokracii ridi politicky chod zeme tento system jiz pres 230 let. Nejvetsi diference na tomto systemu je volba jedince a to do vsech politickych pozic. Kde to neni nutne, politiky navrzeni vedouci rezortu MUSI byt schvaleni SENATEM! (Zadne "trafiky" se zde nekonaji). Zvoleny jedinec muze byt v politicke strane a muze prosazovat jeji mysleni. (dnesni Senat je ukazkou)

Na prezidenta ci premiera je volen kandidat politicke strany nebo i nezavisly kandidat. Ten zvoleny si sestavi politickou skupinu a po senatni proverce a hlasovani, je vlada i s namestky sestavena. Kontrola vlady je dana Snemovnou (ta drzi penize) a potvrzena Senatem. Kontrolni procedura se nazyva "Kontrola a Balanc" (Checks and Balance) a ma mnoho nutnych procedur.

Je-li tento system dodrzovan, neni zde nadeje se dostat do cela diktator.

Vim jiz dopredu, ze se muj navrh nebude libit. Cesi maji radi "bordel" v cele organizaci a tim maji co kritizovat a take na neco nadavat. Je to "chlebem" ceske spolecnosti. Staci si precist diskuzni prispecky pod timto clankem.

Koncim a snad jeste priste me clanek prinuti neco napsat.

0 1
možnosti
Foto

To je ale starostí o další osud ODS - zrovna z pera pana Bartoně. Když vládní koalice nedělala nic, bylo to špatně. Teď přišla s úsporným balíčkem, je to snad ještě horší.

5 8
možnosti

Úsporný balíček je špatný. I když je špatný, tak je pořád lepší než žádný..o tom žádná...to, co ale většina lidí kritizuje je fakt, že tu premiér Fiala se Stanjurou několik týdnů bezostyšně lhali, že se daně zvedat nebudou

13 0
možnosti

Tak jsem hledal ve vašich blozích podobný článek až do roku 2020. Není. A přitom příležitost by byla, že?:

https://hlidacipes.org/bilance-politika-babise-vlada-na-dluh-a-kupovani-volicu-jinak-hlavne-nesplnene-sliby/

1 9
možnosti

Copak minusáři, smutná bilance Burešovských slibů, což? To se čte blbě . Ještě že máte anonymní tlačítko minus jako Bangův dárek.

1 4
možnosti

Jen by mne zajimalo, kdy se tu objevi ta konstruktivni opozice, jak bylo slibovano...

Oni si totiz ti politici nemaji co vycitat.

7 7
možnosti

Takze mame letos problem. Obri deficit. Tak to mame nechat byt, protoze ve volbach jsme neco slibili?

8 10
možnosti

A to někdo tvrdí? Kritika se na ně oprávněně valí z úplně jiného důvodu.

9 3
možnosti

J92a87n 21R18á97ž

15. 5. 2023 13:44

Na této vládě mi vadí víc než její už dnes zcela zjevná nekompetence, jak zejména její ješitný a Babišovi v sebestřednosti zdatně konkurující předseda lže.

9 5
možnosti

A už u něj pomalu dochází i na aroganci, kterou názorně předvedl včera. Nic se z balíčkem prostě dělat nebude, poněvadž jedině my víme co je správné a basta.

10 4
možnosti
Foto

Pokud někdo vyčítá (jakékoliv) vládě, že aktuálně neplní volební sliby dané před rokem a půl při zásadně odlišných podmínkách provozu, je buď:

- skalní fanoušek protivného manšaftu

- demagog

- placená klaka

- hlupák

-

-

-

Doplňte si sami.

7 9
možnosti

a pokud ji někdo vyčítá prohlášení listopadu 2022 a ledna 2023? tak je co

9 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS