Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Kdo lže, vymlouvá se na jiné a říká polopravdy, nemůže být slušný a tím pádem nemůže mít ani autoritu !

0 0
možnosti
PS

Autorita má dvojí úroveň - formální a neformální. Pokud se nenaplní ta druhá, platí: "Největší nemorálnost je zabírat místo, které nemohu vyplnit." » Napoleon Bonaparte. Takže...?

0 0
možnosti

Vláda to má těžké. Výsledek voleb a nutnost podělit 5 stran a bezpočet klik v nich tak, aby byli všichni spokojeni, těžce zamíchal kartami.

Nikdo nechtěl ustoupit ani o píď, a tak na docenta muzikologie Mikuláše Beka nevyšlo ministerstvo kultury, ale ministerstvo pro evropské záležitosti. Absolvent elektrotechnické fakulty Stanjura nedostal ani průmysl a energetiku, ani vědu, výzkum a inovace, na něž měl kvalifikaci, ale finance. Ekonomka se specializací na bankovnictví nedostala finance, ale obranu. Absolvent Mandelovy univerzity se specializací na rostlinolékařství dostal sociální věci. Další ekonom též nedostal finance, ale průmysl a energetiku. Samostatnou kapitolou jsou učitelé dějepisu, ve vládě jsou hned tři, bohužel, ani jednomu z nich nevyšlo ministerstvo školství. Baxa dostal kulturu, Rakušan prvního místopředsedu a Fiala, snad proto, že kromě dějepisu vystudoval i Český jazyk a literaturu, a má tak úhledný rukopis, dostal post premiéra. Samozřejmě vůbec nešlo o koryta. Šlo o rozdělení postů podle toho, na který má ta která strana vhodného kandidáta.

0 0
možnosti
ZZ

Si z té vlády děláte tak trochu srandu - a to od vás není hezké.

1 0
možnosti
PV

V roce 1948 rudý bolševik (hlásající heslo Kdo nejde s námi, jde proti nám) rozdělil společnost na tu správně demokratickou (což byly strany Národní fronty) a nedemokratickou, což byly všichni ostatní. Nedemokratickou sféru pak v médiích špinil jak se dalo, nazýval ji reakcí, zrádci, rozvratníky, pátou kolonou imperialismu, špiony, fašisty, atd.

Nyní dělí společnost liberální bolševik ( hlásající heslo Kdo nejde s námi, jde proti nám). Podobně jako v roce 1948, tak tu máme znovu strany správně demokratické (sdružené v Národní frontě zvané Pětikoalice) a nedemokratické. Nedemokratickou sféru v médiích špiní jak se dá, nazývají jako populistickou, extrémistickou, pátou kolonou Kremlu, xenofóbní, nacionální, atd.

Společným znakem rudých a liberální bolševiků je zavádění systému vyššího dobra, cenzura, likvidace střední třídy a celkové zbídačení širokých vrstev obyvatelstva, pronásledování názorových oponentů, věznění za názor, vyhazování z práce, agresivní všudypřítomná propaganda znamenající otevřenou hrozbu pro všechny, kdo s ní nesouhlasí.

Z hlediska bezpáteřnosti si Fiala nezadá s Gottwaldem. Jeden osvobozoval utlačované dělníky, druhý osvobozuje utlačovanou menšinu. Jeden se plazil před paničky z Moskvy, druhý z Bruselu. Gottwald se však Stalina bál, kdežto Fiala dělá vše bez přemýšlení z pouhého přesvědčení.

Proto Fiala zaslouží většího pohrdání ...

13 2
možnosti
Foto

Fiala se bojí Bruselu a NATO víc než Gottwald Kremlu.

7 4
možnosti
JS

Na diskuzích většina lidí kritizuje vládu. Ale ta se snaží dělat jen to co doporučuje NERV a to nejsou politici. Samozřejmě, že když je v koalici 5 stran tak je obtížnější se na něčem dohodnout. Opozice nic lepšího nenabízí, jen o 30mld. větší zadlužení. Žádná bída tady není tak fandím vládě.

3 9
možnosti
JP

J65i26ř85í 34P37a53u96l

2. 5. 2023 6:13

NERV je pouze poradni organ a vlada stejne nebere moc v uvahu jeho doporuceni. Zodpovednost za rozhodnuti ma pouze a jen vlada. Tak se tady nesnazte podsouvat neco jineho

6 0
možnosti
MB

pes žere psa a levičák žere levičáka

jen houšť, okopávejte si kotníky a snižujte si už tak mizernou důvěryhodnost

je vidět, že jediný společný bod programu, antibabiš, není dost :D (je vtipné, jak šla nynější vláda v období covid games pěkně na ruku)

3 2
možnosti
JS

Dnes jsem četl, že většina pirátů má alespoň část svých příjmů ze státního sektoru, tedy z veřejných peněz a to je hlavní příčina toho, že jen občas zabrblají a jinak se vesele vezou a z vlády a ani z koalice neodejdou.

9 0
možnosti
JL

Vazeni pratele. Pan Fiala je vudcem PETI koalicni skupiny, ktera si rika vlada. Chce-li neco udelat, musi mit schvaleni dalsich CTYR kolegu. I jeden z nich muze polozit vladu a jit do novych voleb. Prozatim se jednota v petikoalici drzi.

Idiotsky system vedeni statu. Volime ideologii a z te sjednocenim nekolika, vytvarime vedeni, ktere nevi, pro udrzeni vlady, kterym smerem ma jit. Fiaova vlada je tou ukazkou.

U Babisovy vlady, ti z CSSD a Komunicte museli poslouchat, protoze v novych volbach by ti dva patalizove nemeli chanci se do nove vlady dostat a ty "korytka" nemit.

System "prime demokracie" (prezidensky system) je nejmodernejsi soustava vedeni statu. Ma vedouciho jedince podporovaneho politickou stranou, ale je zde silna opozice, ktera neda tomuto vudci se stat "kultem osobnosti"!!! Pro zajimavost, studujte knihu "V duchu zakona" (Spirit of the Law), pana barona Montisquieura z roku 1748. Krasne cteni a dilo pretrvajici pres 230 let.

Musim uznat pohled pana Bicery, ktery ma take predstavu o lepsim systemu vedeni statu. I pan Pavel Kohout v knize "Usvit" naznacoval novou organizaci vedeni statu. Snad potrebuje cesky narod nejakeho "cizaka", aby ten krok nakazal. To, aby se ta nase politicka minulost nezkazila. Kdyz neco noveho, tak to udelala vzdy cizi ruka.

6 1
možnosti
LH

Jak by piráti položili vládu...silou 4 svých mandátů?😋👎

5 0
možnosti
JR

J14a61n 46R23á51ž

1. 5. 2023 15:58

Rakušan na jedné tiskovce prohlásil, že Fiala je silný lídr s autoritou, kterého ODS jiné strany závidí. Naprostá pravda, že ani! Takže opravdu nechápu, jak může někdo Fialu jako skvělého lídra s nezpochybnitelnou autoritou jak ve vládě, tak u většinové společnosti zpochybnit.

4 2
možnosti
JH

J49a26n 59H83a95r17v56a89n

1. 5. 2023 12:13

Fiala - slušný ale hloupý. To jen neschopní hlupáci a gauneři šli "studovat" vysokou školu v Kutné Hoře (už zkrachovala), obdoba slovenského Sládkovičova. Co se tam naučil - jen neurčitě blábolit (vysílat signály) a mávat rukama

11 7
možnosti
MB

hloupý ano. slušný rozhodně ne.

4 2
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články