Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestlize k problemu pristupuje ministr na podklade dat od poveraneho rizenim posty jen jako k matematicke uloze, ze ktere vypadne vysledek, co lze ze soucasnych trzeb jeste ufinancovat. Dulezite je soucasnych, protoze ty budou jako nasledek v case klesat paralelne s kvalitou sluzeb a naopak stoupajicim poctem reklamaci a stiznosti. Coz zpusobi nasledne dalsi odliv zakazniku k soukromym nebo zahranicnim kapitalem vlastnenym kuryrnim sluzbam, ktere ve stejnem oboru nejsou prodelecne, ba naopak prosperuji. Kdyby ne, skoncily by ztratove podnikani. Bude zajimave pak sledovat, co budou vyse uvedeni neschopni v cele s premierem rikat a delat za rok, kdyz budou znovu v podobne situaci, kterou jednoznacne nezavinili zamestnanci na zakladne organizacni pyramidy, ale prave jen a jen ti na jejim vrcholu, tedy manazeri. A ti zustavaji. Zakladem by urcite nemela byt jen redukce pobocek a pracovnich mist, ale naproste ocisteni se od cinnosti, ktere poste neprislusi. Tak, jako to maji ti prosperujici. Nedelaji nic jineho, nez ze premistuji za uplatu zasilky z bodu A do bodu B. A na to jim staci zamestnanci a technika, kterou maji stejnou, jako statni podnik. Pritom potrebuji na 50% vsech zasilek ve state mene lidi a prosperuji, ale hlavne stihaji zasilky dorucovat. Je to tedy neporovnatelne pokud jde o zorganizovani cinnosti se zamerenim na efektivitu procesu a nasledne tak na jejich ekonomiku. Za rok tedy je po takovychto nepromyslenych zasazich diletantu mozne ocekavat, ze situace bude stejna, ne-li horsi, nez dnes. Tedy vysledek vice, nez trapny. Nicmene hodny hlupaku s tituly z paved hrajicich si na intelektualy, ackoli za inteligenty je neni mozne mit, kteri nas aktualne vedou.

0 0
možnosti

A94l45e23š 57V15o40l76f

4. 4. 2023 21:40

Trošku zapomínáte na to, že pošta musí dělat 100x více činností, než "pouze" balíkové firmy. Doručování balíků a logistika je i na poště výdělečná a efektivní, bohužel ne na tolik, aby vyrovnala ztrátu listovní(což jiné firmy nedělají, protože jet na vesnici 20kilometrů se dvěma dopisama žádná firma dělat nebude, ale pošta musí) a ztrátu pobočkové sítě, kterou ze zákona musí pošta také provozovat i přes ztrátu. To by si měli všichni z venku uvědomit.

1 0
možnosti

Naprosto trefné, jasná karma. R^

0 0
možnosti
Foto

Pojďme zachránit Českou poštu vykoupením všech losů, omalovánek a dalších nabízených předmětů....

0 0
možnosti

Česká pošta nepotřebuje zachránit ale restruktovalizovat. Uvést ji do 21. století. Přesně to co píšete je důsledek katastrofálního vedení managorů, ne není to překlep, kteří mají z pošty dojnou krávu.

4 0
možnosti
Foto

Když se podíváte na ekonomické výkazy ČP, tak je divné při průběžném popklesu tržeb vzrostly vyplácené mzdy mezi rokem 2019 a 2021 o 54%!!! No, není to krásné hospodaření?8-o

4 2
možnosti

A87l29e80š 94V32o89l26f

4. 4. 2023 19:22

Komu že stouply mzdy o 54% za dva roky? Co to melete? Posledních 5 let stoupli mzdy 3x a to o necelá 3%.Letos před týdnem o 3% při inflsci 18%. Jste normální? To chcete schválně hanit poštáky?

1 1
možnosti
Foto

8-o To je záplava mouder. Např. v Kolíně, odkud je ministr Rakušan, zcela zákeřně a prominentně zrušili JEN jednu pobočku (ze tří), ale totéž se neuplatnilo v Náchodě a tam si starosta stěžuje, že mu zrušili celou JEDNU pobočku (jenže jaksi také ze tří, což už není napsáno)! Škoda, že si autor zveřejňované informace neověřuje..... i když, vlastně, podle minulosti se obávám, že by se to nehodilo do textu, protože učel je předem dán.

3 1
možnosti
Foto

Pokud vím tak ředitel pošty prohlásil,že na počtu zrušených pošt trvá, ale které to budou jsou ochotni jednat, takže pan Birke to může dojednat

1 0
možnosti

Kdož jsou rozhořčení, starostové a občané, jak by se to mělo udělat jinak. Budete hradit ze svého provoz poboček, které chcete zachovat?

5 2
možnosti

Ono to už pane baráku funguje, jmenuje se to Pošta Partner.

1 0
možnosti

Ve městě, kde bydlím, bude zrušena pobočka pošty, která sloužila okolním úřadům - krajský úřad, finanční úřad, státní zastupitelství a soud. Jde o velmi malou pobočku, která je umístěna v budově kraje a jen dvakrát v týdnu má otevřeno do 15 hod, jinak do 13 hod. Náklady této pobočky jsou jistě minimální a slouží k tomu, aby úředníci nezahlcovali historickou hlavní poštu, která je o něco dál. Což se samozřejmě stane. Úspora nula, nula, prd, hlavně, že se "škrtne" pobočka.

0 4
možnosti

Opravdu, nic proti ničemu.

K a k čemu je taková pobočka dobrá? Starosti musí mít popsané instituce -nikoliv my občané. A ještě jim to hradit z daní. Pořád je tam nějaký úvazek, svícení a topení. Nechť někoho určí - vlastním nákladem. Ten na poštu za ně bude chodit. Nejlépe zadem, v určenou hod. Není důvod prodlužovat fronty. :-)

1 0
možnosti

Nelze nevidět, společnost zachvacuje skepse. ČR prostě nezkvétá. Březnový deficit 161 mld Kč? Láme rekordy všeho. Pravda, je to hrůza. sjednocená nespokojenost - Pedagogů VŠ, starších - mladších, odborářů, Vyhraněnost, zejména přes Důchodovou reformu a řešení Pošty.

Je snadné sdělit - Vláda je banda břídilů. Jistě, vše lze dělat lépe. Mne fascinuje? Řeší se věci, jako by republika "Byla založena včera". Jinde vyřešené nás není. Nic nevzniká z ničeho, jde o posloupnost. Zejména pána Budepípa. Logicky sklízíme to jeho, zaseto. Promarněný čas! Bez reforem, s dobrým koštětem - K čemu reformy? Pod koberec ...

Vyhraňování se - nám nepomůže. Zbývají 2 roky do voleb. Bude následovat atak na naše peněženky. Nepříjemně nutné. Daň, za to minulé, Jednou se to uhradit musí. Rozumný člověk to vidí. Ti další? U volební urny. Opět bude lépe, hodíme to na ty další. Mládí před a oligarchové na svá místa ... :-)

2 1
možnosti

Které pobočky se zruší rozhodla Česká pošta a ne vláda a Rakušan už vůbec ne.

13 3
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,02
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články