Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Bartoň jakožto fanoušek pana Putina nikdy nezklame. Ale nemám pro něj dobrou zprávu: Kdyby pan Putin chtěl použít jadernou taktiku, už by to udělal. Neudělal to proto, že stále doufá v kompletní obsazení Ukrajiny. Ano, mohl by si to usnadnit tím, že by vykropil velká města a tím by udělal kus práce na likvidaci ukrajinského elementu /který po obsazení Ukrajiny tak jako tak bude zlikvidován/, nicméně doktrína je taková, že obyvatelé Ukrajiny jsou vlastně takoví slabomyslnější Rusové a minimálně část z nich se dá použít pro velkoruskou politiku /třeba děti do 15 let věku, že/. Plošná likvidace celé ukrajinské populace celoplošným jaderným bombardováním tak není plnohodnotně použitelná. Samozřejmě na frontě by jistě pomohlo použít k průlomu jadernou taktiku. Jenže oni Ukrajinci se ani tak nevzdají /i kdyby se vzdali, stejně skončí všichni na šibenici nebo střelou do týla na hraně hromadného hrobu/ a jaderný konflikt je přesně to, co by Rusko přivedlo do izolace ze strany těch, kteří si tento typ eskalace nepřejí - a to je Čína, Indie, Pákistán atd. Čína chce Rusko obsadit mírovou cestou, pěkně postupně, jako když másla ukrajuje. A tak to i bude a celý slavný Západ se pak může vztekat, jak chce. - - - Nicméně, pane Bartoni, pište dál, zvlášť takovéhle triviality, jste na to odborník. Karma.

0 0
možnosti

Ono se mockrát nestalo, aby se stát vybaveny jadernými zbraněmi dostal do takového průšvihu při svých válečných dobrodružstvích, napadaji mě hlavně SSSR v Avganu a Francie v tehdy ještě Indočíně, když jim USA nabízely že jim nějaké atomovky půjčí. Jenže tehdy nebylo až tak moc na co atomovky zaměřit. Tentokrát ano, pokušení musí být velké. Bohužel je to rozdané tak, že poté co Putina neuchlacholil Krym, nedá se čekat, že couvne dřív, než si spálí prsty. Takže se podporuje Ukrajina a zúčastnění doufají ve zbytečky zdravého rozumu. Fantazie o vysídlení Rusů z Krymu zatykače na Putina a jiná gesta situaci moc nevylepší.

0 0
možnosti

Rusko není v kdovíjakém průšvihu. Vojensko-průmyslová základna nějak funguje, populace je ochotna nastoupit do mlýnku na maso.... Takhle se může válčit skutečně dalších 10 let. Putin nemá problém spotřebovat na frontě každý rok půl milionu či i milion lidí. A je pravda, že pokud by to trvalo deset roků, tak se Ukrajina dostane opravdu do personálních problémů, eufemisticky řečeno. Osobně si tipuji, že do roku 2030 máme o téma postaráno. Pak by mohl padnout Kyjev a věci by se mohly začít trošku hýbat. /samozřejmě je možné, že Kyjev je nachystaný obchvátit celý Donbas protiútokem a ruské armády dislokované na Ukrajině budou během této akce zničeny. Ale spíše ne - obávám se, že ten problém s chronickým nedostatkem munice není žádná zpravodajská hra/.

0 0
možnosti
Foto

Věřím Černochové, že i kdyby nad Ukrajinou bouchaly atomovky, u nás by se na to nereagovalo. Podobná situace už tu jednou byla. Bouchnul Černobyl, Rakousko zaorávalo listové plodiny, nabádalo zelináře likvidovat saláty a u nás byla pohoda a tabáček. O obětích radiace se nepsalo a tak nebyly.

2 0
možnosti
Foto

Ne. U nas by pozvala na koberecek kazdeho, kdo by vyslovil pochybnosti o nezavadnosti jaderneho smogu.

2 0
možnosti

Co bezradnost Černochové, nikdo neví, co dělat. A neví to ani Putin. V projevu k ročnímu výročí války už neřekl nic. Ono se to od začátku nějak lepilo, od jakési denacifikace, přes satanismus, až k tomu, že Ukrajina patří Rusku a kdo je proti, toho zabijí. No a teď už se neříká nic. Nejsou žádné cíle války, cílem je samotná válka. "Válka je přítel," jak řekla jedna vysoce postavená ruská vlastenka. Putin prostě neví, jak ukončit to, co rozpoutal, takže se Rusko chystá na válku bez konce...

Jak byste to bez bezradnosti řešil vy?

4 1
možnosti

Cíle byly jasně stanoveny a ne že ne.

Otázkou je pouze to, kdy, či zda se je podaří docílit a za jakou cenu.

;-(

1 1
možnosti

Bylo na ní vidět, že se na ty jaderné zbraně na Ukrajině moc těší. Konečně bude moci vyhlásit mobilizaci a poslat všechny mladé muže do Ruska.

Freude, co ty na to?

6 6
možnosti
Foto

Mame ve vlade hysterickeho cvoka, ktery se foti se samopaly pricemz dba na nalakovane nehty. Zamirila do ministerstva obrany vybavena praxi urednice v bance a moc ji vlezla na mozek.

9 8
možnosti

On je problém jak a kde se ta taktická jaderná zbraň použije. Při vhodném použití může dojít v důsledkusekundárních následků k zamoření velké části Evropy (použití zbraně na jadernou elektrárnu, sklad vyhořelého paliva atd). Další problém by mohl nastat u použití kobaltové bomby.

1 0
možnosti

K tomu ovšem může dojít i nezodpovědným použitím konvenčních zbraní.

1 0
možnosti

"Svoboda jen podpořil názor MOV" ... můžete (já vím, že nemůžete) nějak nasměrovat, kde MOV prohlašuje, že zprávy o putinově napadení Ukrajiny jsou možná mýlka? Tohle tuším ten Svoboda řekl. Takže mne přepadla zvědavost, jaký vlatně názor MOV podpořil.

2 1
možnosti

Černochová se bude bít do roztrhání těla za použití jakékoliv zbraně na Ukrajině, proti Rusku. Ona je ale trochu jednoduchá a nedokáže to domyslet.

;-(

7 7
možnosti

Tady je ovšem řeč o použití taktických jaderných zbraní Ruskem. S tím domýšlením je někdy problém, že?:-)

9 3
možnosti

To, že Svoboda "jen" podpořil stanovisko MOV, není žádná omluva. V prvé řadě je občan ČR a v o j á k. To, že jsme na straně Ukrajiny a díky vojenské podpoře i jejím spojencem, by měl chápat i ten poslední vojín, natož veřejně činný člověk v hodnosti nadporučíka, a ne blábolit do médií, že o situaci na Ukrajině nemá dost informací. S podobou "trestu", jaký mu udělila paní Černochová, souhlasím.

6 8
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články