Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27i82r65i 41P56i49l72n86y

16. 3. 2023 13:34

No, já nevím, školy na to nemám, ale když se u nás otepluje 2x rychleji než jinde, tak není důvod zateplovat, ne? Nebo je všechno jinak?

2 0
možnosti

Mluví se o emisní normě Euro 7, mluví se o povinném zateplování budov, abychom dosáhli nulových emisí, ale pořád mi vrtá hlavou, kdo bude řešit ty nesmyslné letecké dovozy zboží, které můžeme vypěstovat sami? A stejně tak letecká doprava. K nahlédnutí třeba zde.

https://flightradar.live/cs/

0 0
možnosti
Foto

Zase mimo mísu. Ono se u nás opravdu otepluje cca 2x rychlejí, než je globální průměr. Důvody jsou dva:

1. Na severní polokouli se otepluje víc než na jižní

2. Nad kontinentem se otepluje rychleji než nad oceánem.

No a my jsme na kontinentu na severní polokouli...

1 1
možnosti

1) Realizace Green Dealu nebude mít na globální oteplování jakýkoli přímý měřitelný vliv.

2) Nepřímým vlivem bude jen nárůst emisí skleníkových plynů poté, co ze zkrachovalé Evropy bude i zbytek průmyslové produkce přesunut do míst, kde si s emisemi skleníkových plynů hlavu nedělají.

Zemské klima se mění v důsledku bezpočtu různých vlivů, z nichž obsah skleníkových plynů je jen jedním z nich a jejich obsah vlivem lidské činnosti má na globální oteplování výrazný, ale zdaleka ne výlučný vliv. Obsah skleníkových plynů se může - a v geologické historii Země tomu tak mnohokrát bylo - zásadně a skokově zvýšit zcela přirozeným způsobem. Další složkou vývoje zemského klimatu jsou vlivy zcela mimo lidskou kontrolu, ba i mimo Zemi samotnou.

Zároveň je třeba varovat před tzv. chybou automatickou předpokladu, a sice, že snížení lidské produkce skleníkových plynů nějak zákonitě musí vést také ke zpomalení oteplování. Samozřejmě, že nemusí.

Globální oteplování bude probíhat, i kdybychom se na hlavu stavěli. Musíme se přizpůsobit a začít se chovat k Zemi jako k domovu, který už není a třeba už nikdy nebude celý obyvatelný.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS