Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor opět plácá nesmysly. Einstein vůbec nezpochybnil Newtonovu fyziku. Pouze je doplnil o popis hraničních fyzikálních jevů. V normálním životě si vystačíme s Newtonem. Ve vesmíru občas potřebujeme i toho Einsteina.

O vlivu lidstva na klima pochybuji jen ignoranti. A o tom, že každý plyn se třemi a více atomy v molekule je skleníkový, pochybuji úplně stejní ignoranti.

0 0
možnosti
JK

J73a81n 78K30a51r91a69s15e11k

24. 2. 2023 10:41

ja bych si dovolil tvrdit, ze tem simulacim rozumim a chapu tu fyziku, ktera vede k tomu oteplovani.

Presto mam vzdycky problemy tem odpurcum nejak vysvetlit, jak je mozne , ze to Gronsko bylo kdysi zelene a ze mame 'udajne' jen proste v soucasnosti nakroceno do te 'zelene' Gronske faze.

Myslim si, ze soucasna veda a vedecka komunita zapomnela vysvetlit vsem tem pochybovacum (pocinaje Klausem a konce Frantou Voprsalkem), jak je to s temi klimatickymi vykyvy v prubehu desetitisucu let a s tou soucasnou situaci.

1 0
možnosti
RP

EU zakazuje CO2, ale ve světě se pálí lesy o 106, pro koncerny, které to přes půl světa dovezou do EU jen proto, že je to levné a víc se na tom vydělá

1 0
možnosti
Foto

Pro pana Metelku:

Absorbční spektrum CO2 známe, při jeho koncentraci 0,04% - no dobře. Ale co se stane s ohřátým vzduchem, jehož tepelné záření nemůže přes bariéru CO2 uniknout do prostoru? Začne stoupat. Teplý vzduch stoupá výš a výš - a dolů místo něho klesá chladný vzduch z vyšších vrstev. Zkuste si udělat pokus a pak to spočítat. Kromě toho CO2 je těžký plyn, který klesá dolů (viz Psí jeskyně).

Nevím, jestli tohle všechno někdo zohlednil v seriózním matematickém modelu a navíc provedl několikrát experiment, aby se platnost potvrdila. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ještě jste zapomněl vysvětlit, proč je v nížinách tepleji, než na horách. Pak pochopíte, že troposféra funguje složitěji než vzduch v obýváku.

0 0
možnosti
VB

S p. Metelkou bych bez výhrad souhlasil kdyby se nezjistilo, že Země je kulatá a existuje teorie relativity. I tehdejší vědci měli vše podložené skoro nezpochybnitelnými důkazy.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se nepohybujete v extrémním prostředí, teorii relativity nepotřebujete a přesto se "Newtonovské" výpočty budou velice dobře shodovat s realitou.

2 0
možnosti
RJ

Green deal není o "klimatu" ale o penězích. V jedné řadě. Ve druhé řadě o změně společenského řádu, podobně jako právě třeba komunismus. Také se mu velmi podobá prostředky které používá.

4 1
možnosti
JK

Podobně důchodci nejsou o slušnosti a důstojnosti, ale o výši jejich důchodů, jen o penězích. Jde jim o to vyžrat teď co nejvíc "po nás potopa", to je celé.

0 3
možnosti
JK

Postavil jste to úplně na hlavu.

Na úroveň svaté pravdy jsou postaveny pavědecké názory. Horoskopy vycházejí normálně v časopisech, léčitelé hrabou, amulety a různý "pomáhající" šutry koupíte normálně na eshopu i podrobným popisem účinnosti a návodem k použití.

1 0
možnosti
Foto

Autor se ohání fyzikou. Dobře. tak to máme 1. Planckův zákon, 2. Absorpční spektra CO2 v IR oblasti a 3. zákon zachování energie. Co z toho vyjde při růstu koncentrací skleníkových plynů?

2 0
možnosti
RJ

O tom nikdo nepochybuje. Problém je jinde. Nevíme kde je příčina. Tvrdíme, že za vším je člověk, což ovšem nijak nevysvětluje změny klimatu v minulosti. Známe závislost teploty vůči skleníkovým plynům ale opět nevíme která z těchto dvou veličin je "řídící". Tedy zda koncentrace skleníkových plynů způsobuje vzrůst teploty, nebo naopak.

O zákonitostech v atmosféře nebo chcete li klimatu víme jen velmi málo, ten systém je natolik složitý a má tolik proměnných, že ho neumíme namodelovat. Dokonce nemáme ani dostatek exaktních a srovnatelných měření abychom vůbec mohli začít s nějakými vědeckými závěry.

4 0
možnosti
VB

Tímto obdobím budeme muset stejně projít, protože po roce 1948 si normální lidé říkali, že to co komunisté vymysleli je fatasmagorie, ale stejně si to museli prožít se všemi důsledky. Doufám jen, že nebudou popravy a převýchovné tábory s věznice.

1 0
možnosti
JK

Ale neřikali, až na městskou menšinu lidi táhli s komunistama. V podstatě celej venkov komunisty po válce volil, až na pár nejbohatších.

Green deal a antikomunismus je správný a je to záležitost městská, venkov zůstává přesně tím, čím tady byl vždycky.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články