Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J25o49s84e13f 85B13á74r19t72a

16. 2. 2023 17:58

Zhruba před rokem začali Američané stahovat svoje občany z Ukrajiny s tím, že Rusko zahájí agresi - splnilo se. Teď Američané stahují svoje občany z Ruska. Co přijde?

0 0
možnosti
Foto

Mají strach o život. Vždyť to tam každou chvíli bouchne, nebo se otevře okno. :-P

0 0
možnosti

Pane Jane Bartoňi. Nemohu rici, ze Rusko prohrava. Take nevim nic o zadnem generalovy v USA, ktery ten vas "citat" pronesl. To vsak nic neznamena, aspon pro mne

Vsak jedna zprava od velitele NATO je dulezita a dava mi neco na premysleni. Ukrajine potrebuje dnes, zvysenou nyrobu streliva na zapade.

To podporuje ty zpravy o vlnach tech ruskych "geroju", kteri davaji sve zivoty za prezidenta Putina. A on vi dobre ten strategicky poznatek z WWII, kde jej pouzivali k vitezstvi. Jen to jmeno uprostred je jine

Cituji: "za rodinu, za Putina, nas mnogo"

1 0
možnosti

..... se mi ulevilo,- když teda voni ti Ivani fakt už konečně a definitivně prohráli, tak to už nejsme ve válce,- žejoVEU?!

2 0
možnosti

To či Rusko prehralo, alebo vyhralo záleží od propagandy.

Podľa Ruskej propagandy akokoľvek dopadne tzv špeciálna operácia, Rusko je víťaz.

Podľa západnej propagandy akokoľvek dopadne vojna, Rusko prehralo.

Podľa mňa, akonáhle v roku 2014 vstúpil zelený mužík na územie nezávislého štátu ruský národ prehral.

2 0
možnosti
Foto

Rusko prohrálo morálně. A to už změnit nejde.

5 0
možnosti
Foto

Vývoj letadla F-35 stál americké daňové poplatníky 260 mld dolarů. Je příliš rychlý na to, aby nezávisle našel pozemní cíle, příliš omezený v palivové frakci a zbraních, jež jsou schopné přetrvat na bojišti, přičemž je příliš tenký a křehký na odolání konvenční vzdušné obraně. Tolik Center for Defence Information. Jestli stejné platí i pro ostatní americké nejmodernější zbraně, včetně do nebes vynášených tanků, tak by Ukrajině nejlíp posloužil tank T54 a MIG 21.

1 2
možnosti

Nezlobte se pane Bicero ale tohle je pitomost.

3 1
možnosti
Foto

Právě jsem dočetl knihu "Americké války", kterou napsal americký univerzitní profesor Paul Buchheit. Uvádí, že USA od roku 1789 pouze 20 let nebyly vojensky aktivní kdesi po světě. Kromě války roku 1812, Mexicko-americké, Španělsko-americké, 1. a 2. světové, Korejské, Vietnamské, v Perském zálivu a války v Iráku provedli 130 intervencí do jiných států, přičemž jejich naprostá většina se datuje od konce 2. světové války. Myslím, že s takovými zkušenostmi už musí vědět, co říká a proto věřím, že Rusko prohrálo.

1 0
možnosti

Pod stejným názvem se tuším vysílal v TV i dokument. Pro místní klub přátel USA by to bylo velmi poučné.

4 0
možnosti

Rusko už rok prohrává a hladoví kvůli sankcím. Obávám se, že může prohrávat dalších deset let.

0 0
možnosti
Foto

J49a86n 61Š80i23k

16. 2. 2023 8:49

Rusko už prohrálo v šanci dostat se mezi civilizované země světa a na tom nic nezmění ani jeho případné vítězství nevítězství nad Ukrajinou. Z této prohry se bude vzpamatovávat několik desetiletí a ono samo na tom nic nezmění. Hezký den

9 3
možnosti

Rusko se řadu let snažilo dostat mezi tzv. " civilizované státy". Bohužel poměrně pozdě pochopilo, že nutnou podmínkou je nechat se těmito " civilizovanými státy " rozkrást. Rusko se po převratu na Ukrajině snažilo řadu let řešit problém zabíjení civilistů na Donbase mírovou cestou pomocí tzv. Minských dohod, jejichž garanty bylo mimo jiné Německo a Francie.

Jaké překvapení, když nám nyní " civilizovaná" paní Merkel objasnila, že jediným cílem Minských dohod bylo poskytnout " civilizované" Ukrajině čas na vyzbrojení a ukonejšit " necivilizovaného" Ivánka hlupáčka , aby nedělal potřebný čas problémy.

Smutná cena je 17000 mrtvých donbasanů včetně 600 dětí.

Nevím zda je z tohoto pohledu pro Rusko důležité ucházet se o přijetí mezi " civilizované "

4 2
možnosti

Ač nejsem příznivcem anket, tak se tomu výsledku, vzhledem k tomu jaké nesmyslné žvásty jsme se tam dozvěděli, absolutně nedivím.

Ohledně toho Al-Babu asi tolik, že se to nedá označit za těžké ztráty, ale spíše za naprostou tureckou blamáž, poněvadž při té akci bylo zničeno všech 10 Leopardů které se jí účastnili a to jenom proto, že jejich velitele nenapadlo nic lepšího než s těmi tanky bez jakékoliv ochrany nebo zabezpečení vjet přímo do města.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,02
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články