Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Je vůbec důchodová reforma potřebná?

Když přestaneme platit cenzuru, politické neziskovky, emisní povolenky a vůbec celý ten nesmyslný grýndýl a cizí válku, budeme mít peněz pro důchodce dost i bez reformy.

Měl bych ještě podnět k těm 2% HDP na zbrojení:

Co ty peníze poslat do USA jen tak a nic za ně nechtít?

Nemuseli bychom platit údržbu, výcvik posádek, infrastrukturu, skladování a mít další navazující náklady...

0 0
možnosti
JK

Šetřit? Když někdo má 20000 hrubého?

0 0
možnosti
ZZ

Pro mnohé bude zvýšení věku pro nárok na penzi tím posledním, co je bude zajímat.

;-(

0 0
možnosti
JL

Pane Jane Bartoňi. Dekuji za clanek. Obdivuji vasi snahu pozvednou vladu pana Necase s ministrem financi, panem Kalouskem Velky udiv u mne.

Zvyseni vekove hranice do duchodu je nutny. Jen ten krok je treba usporadat prijatelneji.

V USA je system stejny jako v CR. Zavedeny v 1932 prezidentem Delano Rooseveltem. Dnes se na plny uvazek duchodu odchazi v 65 letech. Zapocitana je delka osobni platby do tohoto programu. Je moznost odejit drive a to v 55 letech (ne drive). Za kazdy rok vsak ztraci obcan 10% castky z plneho osobniho duchodu. Muj osobni duchod v 65 letech se rovnal "A", ale sel jsem do duchodu v 62 letech, tak beru jen "A", minus 30%. Je zde take maximalni vyse duchodu, kterou obcan muze brat. To je dosazeno asi po 25 letech prace a prumerne platby. Osobne jsem pracoval v USA 19 let. Tak moje "A" bylo asi o neco mensi nez kdybych pracoval v USA 25 let.

Napsal jsem svuj duchodovy pribeh jen jako mozny zpusob nove reformy. Jiz nekolikrat jsem se zminoval o moznostech investice pod hlavickou federalniho statu. Jmeno je "K401" a mozno si organizaci najit na internetovych strankach.

Zaver? I v USA je duchodovy system podle komunisticke ideologie. Proste DIKTAT. Obcane plati nehorazne penize do tohoto systemu a politici kradou a z techto penez prinaseji "dobroty" pro sve staty a okresy. Totiz politici jsou stejni vsude na svete. Dejte jim penize a oni vam ukazi jak je prodr....!!

1 1
možnosti
ZZ

A víte jaký je v USA roční výsledek hospodaření tohoto " penzijního fondu "

To znamená jaké jsou jeho roční příjmy a jaké výdaje ?

Nepodílí se náhodou tento systém, spolu s armádou, na pravidelných katastrofálních schodcích rozpočtu USA ?

;-)

0 0
možnosti
Foto

Stát jako hospodář vždy zkrachuje. To je historická zkušenost. Je potřeba, aby se důchodový systém oddělil od státu. Čím dřív se to stane, tím déle stát, jako hlavní instituce společnosti, přežije.

2 1
možnosti
ZZ

Pokud jej budou řídit politikové, jako dnes, tak prohospodaří vše, co vybrali a z penzistů udělají bezdomovce !

:-P

0 0
možnosti
DR

"Jde o způsob spoření na stáří, podporovaný státem formou příspěvků a daňových úlev."

Ano, ovšem i tu státní podporu chce Stanjura pěkně krouhnout.

0 0
možnosti
Foto

J29a45n 13Š24i98k

13. 2. 2023 13:00

Problém důchodové reformy je, že se stále řeší věk odchodu, kdo bere menší či větší penzi, jaké profese jsou těžší, atak dále atak dále. Meritum věci se však jmenuje zdroje. Kde je vzít. Nic z toho, co se řeší není nic převratného. Svědčí to jenom o tom, jak je důležité nespoléhat se na stát a zabezpečit sám sebe. Vším, co je v našich individuálních možnostech. A něco se najde vždy, pokud to nerozházíme na zbytečnosti. Hezký den

3 1
možnosti
ZZ

Pokud nejste milionář, nebo nemáte li nezdaněné příjmy, tak se sám nedokážee zabezpečit, protože inflace vám veškeré úspory zničí a vláda, jako je tato, je připravena vám zničit i celoživotní investice !

;-(:-P

2 1
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články