Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J80a21n 87R11á93ž

9. 2. 2023 14:16

Green Deal byl původně výsledný produkt uřvané menšiny radikálních Zelených, jakmile europolitici získali dojem, že jim to může přinést voličskou přízeň, stalo se z toho politikum a jak se tohoto tématu chytili globalisté, neb vycítili, že zelená politika je nejlepší světový byznys, jde jen a pouze o prachy. Z ekologií to už nemá nic společného.

4 0
možnosti

V diskusi tady vidím protichůdné názory. Který je ten správný? A ten nesprávný? Zatočíme s ním? Není proruský či orbánovský?

0 0
možnosti

ja jsem ted uplne presne nepochopil, jestli je to vtip a nebo jestli se jedna o takove ty 'zjednodusujici Klausovske' kecy.

Autor pise [...] Aby (protagoniste klimaticke zmeny) vysvětlili efekt zvyšování teploty v atmosféře při „konstantním“ záření Slunce, tvrdí, že s rostoucí koncentrací kysličníku uhličitého v atmosféře stoupá schopnost absorbovat sluneční záření a množství energie vyzářené ze Země se tak snižuje. To jednoznačně odporuje fyzice, protože pokud se na jakémkoliv tělese ve vesmíru zvýší jeho povrchová teplota, musí vyřazovat více energie. [...]

Bylo by event. mozne, ze autor a rada dalsich vubec nepochopili o co tady bezi. Samozrejme, ze se stoupajici teplotou povrchu Zeme (tedy napr. ten chodnik, po kterem denne chodime) se zvysuje hodnota zareni(mnozstvi energie) , ktere povrch Zeme odevzda do atmosfery. Nevidim nikde, kde by protagoniste klimaticke zmeny tvrdili neco, co odporuje fyzice.

Ale o fyziku asi nejde, ze - patrne si bylo zase potreba kopnout do EU a Zelenych apod. A i to je vlastne akceptovatelne, kdyz to vylepsi dusevni hygienu dotycnych.

0 0
možnosti

Autor článku má zřejmě mezeru ve znalostech fyziky. Oxid uhličitý je tříatomový plyn a ty mají tzv. pásové spektrum (Dvouatomové plyny mají čarové spektrum). Ten jeden pás CO2 je v oblasti tepelného záření, to znamená, že když Slunce vysílá na Zemi stejné množství paprsků, Země při zvýšeném obsahu CO2 vyzařuje méně právě v oblasti tepelného záření. Následkem toho se ohřívá.

1 0
možnosti
Foto

Zelený úděl je byznys, ve kterém se točí miliardy dotací a z těch občas něco ukápne stranou a o tom to je.

4 0
možnosti

Stejně jako neziskovky chránící menšiny. Čím více rasismu, xenofobie apod., tím více dotací. Stejně to dopadne s dezinformacemi.

3 0
možnosti
Foto

Stačí si pročíst knihy o změnách klimatu, aby bylo jasné, že se nic nového pod sluncem nekoná.

3 0
možnosti

V tomto si nejsem jist. Na matičce Zemi bylo proti dnešku pár lidí, kromě pár "feudálů" neměli nic nebo málo a zanedbatelně devastovali (těžba, výroba, odpady).

0 0
možnosti

Green deal není nic jiného než opětovný pokus o nastolení "spravedlivé" společnosti, tedy komunismu. Se všemi k tomu patřícími atributy. S tím souvisí "přemalování" penězotoků, a obecně změna v poměru sil v ekonomice.

5 0
možnosti

Hlavně je potřeba přesměrovat ty penězovody !!!

;-(

1 0
možnosti

Jenom podotknu, že se to děje hlavně. Říká se tomu HDO případně se dá řídit nabíjení elektromobilů podle zatížení sítě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články