Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jasné, ovšem tady přece nejde pouze o konkrétní problematiku (UA), tady jde o princip. V zemi, která se označuje za demokratickou, není možné, aby strana a vláda v tandemu s masmédii určovala, co si člověk může myslet nebo co může říkat. Na šíření nebezpečných věcí už tu zákony jsou a doteď normálně fungovaly.

A výraz "dezinformace" implikuje existenci jasně dané, nezpochybnitelné informace – ale kdo toto určuje a co je zdrojem? Masmédia? Pokud vím, naposled bylo označováno za dezinformace to, že kovid "vakcína" má daleko nižší účinnost, než jak se tvrdí, že "tečka" nebude jediná, že se připravují kovid-pasy, že lidé bez této "vakcíny" budou znevýhodňováni napříč společností, že složení "vakcín" i smlouvy s výrobci se tají... to všechno oficiální kruhy označovaly za dezinformace a konspirační teorie, a kdo pochyboval, byl pochopitelně dezinformátor. A jaká pak byla realita, že?

Bohužel se mi ale zdá, že jakmile dojde vymývání mozků a osobní pohodlnost určitého stupně, lidé už pak odsouhlasí všechno, zvlášť když se o polovině věcí ani nedozvědí, že. Do jejich sociálních bublin se nic jiného než mainstream nedostane, a jelikož se občané nechali báječně rozeštvat, nelze příliš čekat rozumný dialog, na jehož základě by mohli zjistit, že je cosi shnilého ve státě dánském, a tedy adekvátně reagovat...

14 3
možnosti
Foto

Boj s dezinformacemi je nutný a není zde žádný důvod tomuto boji se vysmívat . Rusko ví, proč za dezinformace utrácí miliardy dolarů. Dezinformace, lhaní, snaha hájit své pozice, prosazovat svůj vliv jsou tu po celou historii. Bolševici v bývalém Sovětském svazu v tom byli obzvláště vynalézaví, zkušenosti s komunistickou propagandou máme také víc jak dostatečné. A v komunistickém systému byla propaganda velmi zdokonalená. Teď jsou navíc k dispozici úžasné technické prostředky, máme sociální média a taky ohromnou lenost, nechuť či neschopnost lidí kriticky myslet a klást si otázky. Česká republika je terčem ruské propagandy a Česká republika je laboratoří ruského vlivu. Rusové si pečlivě vybírají, kde zaútočit ví, kdo je více a kdo méně náchylný podléhat dezinformacím a propagandě. Stačí si číst blogy a je hned jasné kolik lidí té propagandě podléhá a přijímá ji, Ruská propaganda je aktivní prakticky všude a nejen v Evropě. Rusko je hodně aktivní v Africe, v Indii a utrácí za to taky až neuvěřitelně vysoké sumy peněz.

5 2
možnosti

Nejlepší řešení, jaké jste dokázal navrhnout zní "boj je nutný"?

3 0
možnosti

My vás prostě naučíme, co si máte myslet. Už to tady bylo a je to tady zas. Ovšem tentokráte jménem hen té demokracie.

6 3
možnosti

Dobře napsáno. Za to vás určitě místní woke partička označí taky za desinformátora, protože odmítáte podpořit jejich "boj".

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS