Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jednu poznámku k té porážce R.S.C. bych měl. Jsem toho názoru, že 10-15 % hlasů pro Petra Pavla byly tzv. za ksicht. Kamarád mi říkal, že jeho žena volí Pavla, protože je fešák a její kamarádky se kolektivně shodly na volbě Pavla, který touto volbou sesadil z trůnu nejkrásnějšího prezidenta v EU francouzského Macrona. Tato úvaha samozřejmě nic na výsledku nemění, ale dle mého laického pohledu to rozhodně rozdílem třídy nebylo.

1 0
možnosti

Tak to je ovšem vždy. Hilšera také volí ženy jen pro ksicht. :-)

0 0
možnosti
Foto

Kupodivu dnes s článkem autora v podstatě souhlasím. R^R^

0 0
možnosti

J25i34r84i 36B11o44r

30. 1. 2023 12:12

Tak nevím, školy nemám, ale při 70% voličů psát o tom že se Babišovi nepodařilo zvednout dost voličů je úlet. Mimochodem by jich potřeboval cca 1 000 000. Já mám dojem že jich zvedl, z jeho pohledu, až moc.:-)

2 1
možnosti

Asi tak. Kvadratura kruhu se holt nezdařila. Čím to tak může být.....

0 0
možnosti
Foto

Babišův tým selhal už v momentě, kdy mu doporučil ucházet se v kampani o post prezidenta. Další chyby následovaly a vyvrcholily před 2. kolem voleb.

4 0
možnosti
Foto

Ano, kandidovat na úřad prezidenta bylo Babišovou chybou, díky které se jenom ztrapnil. Otázkou je, zda to chtěl on sám nebo ho tomu přemluvilo jeho okolí.

5 1
možnosti

Trefný příspěvek. Zvlášť bych vyzdvihl to, že Babišova kampaň v druhém týdnu už byla fakticky nulitní - už se nechtěl handrkovat na náměstích, v televizních diskusích působil velmi odevzdaně - už se jimi fakticky "pročekal", až tomu bude mít za sebou. Připadne mi, že ten druhý týden tam byl navíc a pro něj jednoznačně na škodu. - - - Nicméně, podobně jako ve volbách do Sněmovny v roce 2021, tak kampaň byla mimořádně úspěšná. Tehdy v roce 2021 byla úspěšná natolik, že vymazala možné koaliční partnery - takže to vítězství mělo hodnotu jen v poslaneckých mandátech a v příspěvcích státu, ne však v tom podstatném, proč se kandidovalo - tj. v přístupu k exekutivní moci. Teď je to úspěšné zcela stejně - z hlediska výnosu pro Agrofert je to čistá nula. A nejde jen o to, že vítěz bere vše. Kampaň dostala k volbám nevoliče (kupř. Romové - na ně opravdu platila hrozba, že jejich mladí budou muset místo do kriminálu na vojnu - osobně mi mnoho z nich tuto obavu potvrdilo) a taky pestrou skupinu z té tzv. "dezinformační scény" (ve skutečnosti je to jenom hodně nesourodá skupina excentriků) - ti zase hlasovali proti hrozbě "cenzury". Tyto a podobné skupiny daly dohromady vyšší statisíce hlasů - a volily proti Pavlovi, nikoliv pro Babiše. Toto je nepochybný úspěch Babišovy kampaně, ovšem přesně vymezuje Babišovy možnosti. Těmi je 30% v parlamentních volbách. Těch 30% má nulový koaliční potenciál a já si troufám tvrdit, že buď Babiše musí někdo naučit, aby ho bavila práce opozičního poslance, anebo může jít do důchodu. V politice už jej nic lepšího než "předseda opozice" nečeká.

5 0
možnosti

Pane Kosicku, zapominate na pozici "opozice" Tato slozka nastane, kdyz je koalice zformovana. Ti ostatni mohou jit domu a zahajit svoji dovolenou. Pri koalicni sudrznosti, nemaji ti v opozici ctyri roky chanci neco "uklohnit"!!!!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS