Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J55a86n 57H48o53r56n29í14k

23. 11. 2022 21:43

Za první studené války to moc o kompromisech nebylo. Ale o zastrašování. Na to už je teď pozdě. Zaspali jsme, o tom žádná.

0 0
možnosti
Foto

J67i20ř13í 24K44i88n68d39l

23. 11. 2022 20:08

Vážený pane. Vy jste pro mír kapituace a nechcete mír ve kterém panuje svoboda a spravedlnost. Podle všeho patříte mezi ty, kteří se budou plazit po kolenou k Moskvě, jen ať mají své stále jisté. Pokud mír, tak mír za pomínek pro které bude přijatelný. Jink ne.

1 0
možnosti

Jestliže Vám někdo bombarduje Kyjev a vy nemůžete Moskvu - nelze válku na bojišti vyhrát. Myslím si, že se ještě oživí myšlenky dědka Kissingera, které jsme odsoudili. I tady na Idnesu.Tento bývalý jestřáb resp. jestřáb v.v. v podstatě říká - i dnes je nejmenší zlo respektovat alespoň částečně sféry vlivu velmocí a polovelmocí. Povalit takový režim je moudré jen ve vhodné době tak jako se to povedlo na přelomu 80.let.

1 0
možnosti
Foto

J19i24ř26í 85K35i31n67d49l

23. 11. 2022 20:09

Pane Kuchto co jsou to sféry vlivu. Jediný kdo hrál na sféry vlivu bylo SSSR potařmo Rusko a to na ně hraje do současné doby, Četl jsem paměti Kissingera a nikde jsem na tuto část nenarazil.

0 0
možnosti

Pro p. Flašku, ani komunisté se nepřiznali k výbuchu Černobylu, stačí si dát Google Maps Przewodow a možná pochopíte. Podívejte jak je to daleko od hranic a jaká je náhoda trefit ten traktor.

0 0
možnosti
Foto

Dejte odkaz na své tvrzení. Jinak lžete.

0 0
možnosti

PŘÍSPĚVKŮ: 2054POSLEDNÍ: 23.11. 2022 9:52ŘADIT DLE: VLÁKENČASU VLOŽENÍ

J. Černý 19.11.2022 20:33

Převzato z Twitteru

Válka na Ukrajině se dostává do nové fáze. Rusové konečně začali bojovat a po vzoru USA (viz bombardování Srbska) začali ničit cíle dvojího použití (elektrárny a energetickou soustavu). Krach Ukrajiny je tak nablízku. Podpora ze strany USA a EU klesá, protože se jim nechce cpát peníze do černé díry, kterou Ukrajina je. Tak se Zelenskyj pokusil rozpoutat WW III.

Pomlouvači tvrdí, že ta stará ukrajinská S-300 explodovala "čirou náhodou" pouhých 15 metrů od skladu, plného amonných hnojiv (ledku - viz Bejrut). Kdyby ho trefila, byla by to taková pecka, že by se z ní absolutně nic nenašlo a my bychom už asi byli ve válce.

Byla to dobře promyšlená a naprosto cílevědomá provokace, která naštěstí nevyšla. Proto nebyla udržitelná ani původně připravená lež o ruské křižující střele a ukrajinské raketě, která se jí snažila sestřelit. Druhý dopadový kráter ani zbytky Kalibru se zkrátka ani nemohlo podařit najít, protože neexistují. Snaha Ukrajinců okamžitě se vnutit na místo exploze také hodně napovídá, ty kýžené zbytky by se tam poté asi skutečně objevily. Neklaplo to, Poláci musí být pěkně naštvaní. Udělali z nich blbce, a zabili jim dva lidi. V případě, že by se ta raketa byla trefila (je naváděná povely řídicího radiolokátoru (může však být řízena GPS) téměř po celou dráhu letu), bylo by těch mrtvých daleko víc. Ve skladu pracovala údajně kompletní noční směna

4 0
možnosti
Foto

A než sem přetapetujete nějaký řetězový mail, co si ho takhle ověřit? Hledal jsem a nic jsem nenašel. Byl by nějaký zdroj? Jinak jednáte jen jako opisující ovce.

3 2
možnosti

Tzv. "velké válce" se lze vyhnout, když budou její západní mocnosti dobře vyzbrojeny a připraveny čelit útoku.

Vyjednávání s agresorem ještě žádnou válku neodvrátilo. Zato útok na silného a odhodlaného protivníka si většinou každý rozmyslí - a když nerozmyslí, tak pohoří.

6 0
možnosti
Foto

Kompromis s Putinem nelze uzavřít. Ne v otázce, ve které by šlo o uznání "jeho práva" na krádež území, na vraždění civilistů a ničení celé cizí země. Ne, tady není místo a čas pro kompromis, dokud se ten vrah a zločinec, včetně svých nohsledů nebudou zodpovídat ze svých zločinů, nelze po slušných a spravedlivých světových politicích chtít, aby jednali a uzavírali kompromisy. Uzavírají se snad kompromisy o vině "běžného" vraha a zločince u běžného soudu? Ne, neuzavírají, tak není ani důvod, aby se uzavírali v případě Ruska a jeho současného režimu. Howgh!

10 0
možnosti

Pomýlený, nebo všemu naschvál?

2 0
možnosti
Foto

Připomínáte mi jednoho lampasáka z vojenské katedry na ČVUT. Ten vždy začínal výklad slovy: "Soudruzi, v příští válce ...."

Rv

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS