Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Právě vzhledem k tomu, že oba kandidáti si ohledně svých minulostí nemají vůbec co vyčítat je naopak možné, že tak hrozná ta kampaň nebude. :-)

0 0
možnosti

Babišův dotační podvod musel být nutně nelegální už v té době, jinak by za něj nemohl být dnes souzen.

1 2
možnosti

Jak mohl být schválen?

1 1
možnosti
Foto

J67i53ř14í 96K62i68n52d90l

31. 10. 2022 10:35

Jako svého asistenta v první polovině devadesátých let vybral si Petra Pavla polistopadový ředitel vojenského zpravodajství, bývalý politický vězeň Radovan Procházka. O tom vypráví jeho syn . Tohle je výtah z toho, co říká. „ Tatínek Pavel vrátil z působení v misi UNPROFOR ve válkou zmítaném Chorvatsku. Tátovu úctu mu zajistil nejen francouzský Válečný kříž, ale především to, čím si toto ocenění vysloužil: podíl na záchraně životů desítek francouzských vojáků na základně Karin. Nevím, zda se táty tehdy někdo ptal, jestli mu nevadí někdejší členství jeho asistenta v KSČ a jeho minulost v komunistické ČSLA. Nejspíš neptal, protože tehdejší vojenští profesionálové byli s KSČ a s bývalou ČSLA spojeni bez výjimky a i ten největší antikomunista v politickém vedení resortu by zřejmě pokládal za absurdní, aby předmětem kádrování byl zrovna sotva dvaatřicetiletý podplukovník, navíc čerstvě a již ve svobodných poměrech dekorovaný za válečné hrdinství.Táta by na to nejspíš řekl, že jeho úkolem je zajistit bezpečnost státu proti vnějším rizikům a že je ochoten se při tom opřít o každého, kdo se aktivně nepodílel na komunistické politické perzekuci a u koho lze předpokládat loajalitu vůči nové české demokracii a ochotu za ni riskovat život. Tím spíše pak o člověka, který ji již ve válce tak výrazným způsobem prokázal.Tatínek, sám pevný odpůrce komunistického režimu, byl ostatně dalek toho, aby vynášel apriorní morální soudy nad každým komunistou. Nikdy nepochyboval o tom, že i mezi jeho nepřáteli mohou být slušní, charakterní a profesně i lidsky cenní lidé. Získat je na svou stranu — na stranu svobody a demokracie — vnímal jako důležitou službu novému demokratickému státu. A také jako službu obecným ideálům lidství, ve které věřil.

9 0
možnosti

To obhajujete pana Procházku ?

0 1
možnosti

J54a65n 66R66á37ž

31. 10. 2022 10:12

Jsem rád, že Babiš do volby jde. Předpokládám, že prohraje a to se odrazí i na jeho postavení v ANO. Možná přispěje i jeho prohra u soudu k tomu, že už nebude být tím strašákem české politiky. Tohle bych si opravdu přál

4 1
možnosti

J47a87n 42R67á19ž

31. 10. 2022 10:23

Odeslalo se to dřív než jsem dopsal druhý odstavec

......(Babiš) nebude tím strašákem české politiky jako jim je dnes a Hnutí ANO tak získá koaliční potenciál i v nejvyšších patrech politiky.

0 0
možnosti

Zeman proti Schwarzenbergovi použil dost sprosté lži, dokonce už v době, kdy to bylo zakázáno. Asi máte selektivní paměť.

Spolupracovních StB s vlastní složkou a dokumentací v různých složkách tehdešího aparátu, účastník "Palerma" v divokých devadesátkách, kmotr a lobbista jak u Klause, tak zejména u Zemana, člověk který prokazatelně veřejně lhal, je souzen za podvody na našem státu a na EU, tenhle člověk jménem Babiš, nemá právo se srovnávat k kýmkoliv z kandidátů, to i Středula je úplný beránek.

9 0
možnosti

Zeman použil proti Schwarzenbergovi lež, za což se mu veřejně omluvil. Schwarzenberg oproti tomu v přímém přenosu řekl, že Zeman je s Klausem kamarád od doby, kdy spolu seděli v jedné kanceláři Prognostického ústavu. Což je naprostá lež, která se dodnes všeobecně vžila ačkoliv Zeman nastoupil do PÚ až v roce 1990, kdy Klaus už byl ministrem financí. A za to se pan kníže neomluvil nikdy. Abychom tedy byli trošku spravedliví.

0 0
možnosti

Když to stavíte takto, tak Pavel.

5 0
možnosti

Musím se přiznat, že jsem nevěřila tomu, že do toho Babiš půjde. Podle mne dělá chybu, ale je to jeho věc. Nicméně se tím bohužel zvyšuje pravděpodobnost, že do finále postoupí společně s Pavlem a tím pádem v něm z mého pohledu nebude koho volit. Stejně jako minule...

6 1
možnosti
Foto

A tak jste minule pomohla panu Zemanovi. Bravo.

3 2
možnosti

A81d71a56m 18M89a32l42ý

31. 10. 2022 9:27

Pavel: komunista před 33 lety. Dnes slušný člověk.

Babiš: komunista, spolupracovník STB před 33 lety, nyní oligarcha záhadně zbohatnuvší, podvodník, krkavčí otec, lhář, trestně stíhaný, majitel politické firmy ANO.

Každý budeme volit dle svého vkusu.

13 1
možnosti
Foto

Úplně jiné zaměření (obchodník versus voják) a sedm let věkový rozdíl. To se dost těžko porovnává.

0 0
možnosti

Jednoduchá volba - ani jeden z těchto dvou

A dále nikdo kdo je navržen senátory, poslanci ("kamarádíčky") a nesebral 50 000... a to se nám to velmi rychle protřídí;-D

3 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti

Není Scylla latinsky?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články