Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Co s atomovkami? Reálná možnost je odprodání teroristům na černém trhu.

Nevím, co se děje s dnešním světem, že slušní lidé se modlí za smrt jiných lidí. Volání po válkách je nejspíš reakce na přelidnění.

0 0
možnosti
Foto

Ano, to byla asi Putinův motiv. Přitom je v RF místa dost. ;-D

1 0
možnosti
JM

J11a60n 43M72a30r47e35k

10. 8. 2022 19:36

Rusko se rozpadne? To je jen zbožné přání. Rusko, pokud se nemýlím se nikdy nerozpadlo (pokud se mýlím opravte mně, nejsem historik) Nedávno jsem četl knížku "In Siberia" zapoměl jsem autora. Tam autor popisuje situaci v Rusku.Putin se stará jen o evropské Rusko, a to východní si hraje na svém písečku a všem to vyhovuje. Takové to 'rozpadávání' to je ted v modě. také letí, že se rozpadnou USA. Zatím, co si pamatuju se rozpadlo jen Československo.

4 2
možnosti
JZ

Zapomněl jste na Jugoslávii. Ta se také rozpadla.

2 0
možnosti
JL

Hezky clanek, pane Bartoni. Jenze...??

Nemyslim, ze by rozpad RF mohl nastat. Je to vsak mozne z hlediska ekonomickeho. Minim tim rozdeleni uzemi na vychodni (Vladivostok,Chabarovsk s Kamcatkou a Cukotkou) a zapadni (az po Bajkalske jezero) Nevim, zda ztrata oblasti okolo Novosibirska by pomohla novemu Rusku. Ty sire plane Sibire mezi tim, jsou jiz nyni dejistem emmigrace z Ciny, kde ty skvosty mineralu doluji jiz dnes.

Zalezi vsak pri rozdeleni, jaka organizce nastane. Sila te, ktera vede USA je dostatecna. Ten system Evropske Unie zname vsichni, ten nepracuje.

Pripominam, ze sila kazdeho uzemi ci statu v jakekoliv Unii, MUSI byt stejna. To EU nezarucuje. Tim klesa stabilita a s ni moznosti konfliktu.

2 0
možnosti
Foto

Malé přifařené republiky s neruským obyvatelstvem už teď vykazují nějaké "odstředivé síly". Protože proč by měly platit reparace za škody způsobené speciální operací. :-)

4 0
možnosti
JL

Pan Barton se take zminuje o Ceskoslovenske strane socialne demokraticke. V roce 1912? Tehdy TGM byl poslancem risske rady ve Vidni za okres Vsetin, E. Benes cerstvym doktorem filosofie prav a M.R.Stefafanik francouzkym astronomem. Kde se tedy vzala Cesko-Slovenska pane Bartoni? Nebo se Vam prici nazev Cesko-Moravska i kdyz se tenkrat jinak jmenovat nemohla?

4 0
možnosti
PK

oficiálně - Českoslovanská, bez pomlčky

1 0
možnosti
PB

"..... pokud Ukrajina vyhraje válku.", je klíčová pasáž blogu,- no a dál snad nemá význam ani smysl se vo nějakým parcelování vůůůbec bavit, žejo?!

0 2
možnosti
Foto

Kdyby se rozpadlo na atomy, žádné zle. :-/

5 1
možnosti
JL

Tak Sibiřské spojené státy (SSS) - velmi dobré. S tím Leninem poslaným do Ruska...Němci, ale kteří? Asi nějaká tajná služba. A proč Leninovi propagandisti zvítězili? Zejména kvůli válce a následujícímu chaosu - který nedokázal zvládnout ani báťuška car ani demokrat Kerenskyj a ani menševici neměli proti leninovcům šanci. Takže černá labuť...chudý lid nadšeně následoval leninovce, kteří mu naslibovali vše, co pak nesplnili. --- - K současné válce na Ukrajině: mám dojem, že Američani čekají, co bude, jinak by tam posílali víc bojové techniky, prostě by se víc snažili Rusáky zastavit. ---- Výhled: Putin se naštve a dá rozkaz zlikvidovat Zelenského vedení státu i kdyby přitom mělo lehnout popelem půl Kyjeva, může přijmout pomoc od Kim Ir sena, jenž mu zašle 100 000 otroků, chci říci dobrovolníků.---- Válka by pak brzy skončila někde na Dněpru - asi v létě 2023, nebo jak se jmenuje ten veletok , co dělí Ukrajinu. Z. by musel být zlikvidován a se zbytkem země Putin uzavře mír (rozuměj příměří) na věčné časy, tedy do další války. To mi připadá celkem realistická vize.

1 0
možnosti
Foto

Pokud se Ruská federace rozpadne, tak kde má vlastně Rusko hranice?????

2 0
možnosti
Foto

Všude, kde chce.

6 0
možnosti
Foto

V roce 1912 také nikdo nevěděl, co se stane za pouhopouhých 5 let od pražského setkání malé smečky bolševiků. Vsadím se o cokoli, že v té době o nich prakticky nikdo nic nevěděl, šlo o bezvýznamné uskupení.

Car nebyl svržen Leninem, to je omyl, byl ale na jeho rozkaz postřílen s celou rodinou.

Že Rusko po skončení konfliktu bude jiné než před jeho započetím, je silně pravděpodobné. V dnešním světě chtějí válčit už jen primitivní národy, jež nemají žádný jiný raison d ́etre, jen dobývat a ničit cizí území. Takže, zkusme si člínek pana Bartoně připomenout v roce 2027.

K jaderným zbraním. Nikdo je nepoužije. Protože ví, že by došlo k odvetě a skončení světa. Představa "omezeného" jaderného úderu je pouze ruská chiméra.

15 0
možnosti

Pokud ten jaderný úder bude veden například na Kyjev za účelem rychlého ukončení války (podobný scénář jako ukončení války Japonska s USA), nemusí nastat nějaká odveta, protože Ukrajina jaderné zbraně nemá a pro západní svět to ještě nemusí být důvod rozpoutat jaderný konflikt. S tím ten magor může taky kalkulovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články