Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Kdykoliv se hlavním cílem země stala snaha vyhnout se válce,

byla pak tato země vydána na milost a nemilost toho bezohledného souseda"

Tohle také kdysi řekl H. Kissinger.

4 0
možnosti
Foto

Pokud pan Bartoň říká, že Kissinger má pravdu, tak z toho plyne, že ji nemá. ;-DRv

9 1
možnosti

Úžasná logika. Holmes by Vám mohl závidět.

3 3
možnosti

"Ukrajina by se mela vratit ke stavu pred 24.2.2022", opakuje pan Barton slova H. Kissingera. Osobne verim , ze by se UA mela vratit ke stavu v jakem ji Rusko uznalo DE FACTO a DE JURE! Jen tam muze Rusko znovunabyt povesti pravniho statu, nikoli loupezi uzemi sousedniho statu, vyzbrojovani a financovani zaskodniku na Donbase, lhani jako Putin kdyz se pri soustredovani ruskeho vojska podel ukrajinskych hranic vyjadril, ze nema v umyslu ty hranice prekrocit! Takove pocinani jen pripomina pocinani nacistickeho Nemecka od roku 1938! Tedy jen silnejsi ma pravo urcovat hranice tak jak se mu hodi. Zrovna tak by mohli p. Barton a H. Kissinger pozadovat navrat ke stavu z roku 1938, k navratu hranic pred mnichovskou konferenci.

7 0
možnosti

J12a55n 98R86á15ž

25. 5. 2022 17:46

Henryho A. Kissingera obdivuji a ze všech světově významných politiků má u mne dodnes největší respekt. Od roku 1961 až do roku 1977 byl klíčovým členem týmu politicko zahraničních poradců amerických prezidentů a to bez ohledu na to, zda byli Demokraté nebo Republikáni. Jeho politický pragmatismus měl velkou zásluhu na ukončení války ve Vietnamu, inicioval zahájení dialogu mezi Araby a Izraelci a měl velký vliv na snížení mezinárodního napětí v té době. Bylo by chybou ignorovat jeho názory na válku Rusko - Ukrajinskou jen proto, že už má požehnaný věk. Má zela jistě hodně informací o kterých nikdo z nás nemá ani páru a zcela určitě nemluví do větru když říká, že i za cenu ústupků z obou stran, je v zájmu všech co nejrychleji jednat o ukončení té pitomé války, která jak se ukazuje jednoznačného vítěze mít nebude.

PS. Je mnohdy zajímavější než samotný blog, číst diskuze pod ním. Baví mne sledovat, jak se u mnohých blogerů i diskutérů promítají často idealistické představy o fungování světa do jejich příspěvků a jsem zvědav, jak dopadnou v konfrontaci s tím, jak to nakonec s válkou na Ukrajině dopadne .

7 0
možnosti

Vazeny pane Jane Bartoňi. Ten posleni odstavec vaseho clanku tomu dal korunu. Je videt, ze neznate dusledky jeho uradovani v dobe Nixona. Snad jen prezident Johnson byl horsi.

Tech kambodzanu bylo asi pulka naroda. Mluvim o Pol Potovi co je svym programem znicil. To bombardovani Laosu nemelo zadny ucinek strategicky, ale stalo mnoho mrtvych. Take bombardovani Hanoje a prakticky spalovani krajiny praskem "orange", jsou stopy jeho politiky. Skoda, ze soud v Hague jeste nebyl uskutecnen. Mel by byt tim prvnim odsouzenym.

Vysvetlovani cele vietnamske politiky sedesatych let je velmi obtizne. Pan Kissinger je gauner, ktery cely problem rozsiril, kde Johnson to Nixonovi zanechal. Jiz vyber svych pratel ukazuje jeho "citlivost". Rusky Putin je jeho pritelem. Vrana k vrane seda......!!??

5 0
možnosti

J25a78n 39R47á21ž

25. 5. 2022 18:10

Souhlas s tím, že bombardování Hanoje byla Kissingerova chyba, ale na druhé straně se nedá Kissingerovi upřít zásluha na sjednání první sovětsko-americké smlouvy o omezení počtu strategických zbraní, jakož i na normalizaci vztahů mezi USA a Čínou. Obojí vedlo k postupnému snižování napětí mezi těmito velmocemi a uvolnění pro celý svět na dlouhou dobu..

0 0
možnosti

Pravdu má jenom bouchačka, takže kdo má větší bouchačku, ten má pravdu. Nicméně Ukrajinci jsou dobří, jdou do toho natvrdo. Je to národ , který vyrostl v bojích, a je to vidět. Žádní Čecháčkové. :-)

5 2
možnosti

J48i41r91i 73T11i45c46h63y

25. 5. 2022 15:37

Tu posledni vetu jste si mohl odpustit.

2 0
možnosti

J41a79n 70S53o22u61č29e43k

25. 5. 2022 13:08

Souhlasím s názorem H. Kissingera. Ostatně jednat se mělo již dávno před válkou. A myslím si, že přes velkohubá prohlášení Zelenskeho, je Ukrajina na pokraji ekonomického i vojenského. A její pokračování závisí právě na ochotě západu, ji financovat. Ta ochota nebude nekonečná. Krym a tzv. separatistické republiky na východě, fakticky Ukrajina neovládala již od roku 2014 a je nerealistické, že by se jí někdy vrátily. Navíc si nedovedu představit, jak by se nacionalisticky zaměření Ukrajinci chovali k tamějším obyvatelům. Tato válka může mít jen dvě řešení, smír s určitými územními ztrátami nebo naprosté zničení celé Ukrajiny. Co je asi tak pro Ukrajince, ale i pro Evropu lepší?

8 15
možnosti
Foto

Zapomínáte na to, že i v ruSSácku se mohou dít zajímavé věci... A pak by ruSSáci měli práce víc sami se sebou než s Ukrajinou...

5 0
možnosti

Je smutné číst, kolik lidí ztratilo díky mediální propagandě schopnost pragmatického uvažování. Přitom politika je právě o tomto.

Kissinger má pravdu. To bohužel i zase bych vypustil.

12 13
možnosti

Vy si opravdu myslíte, že lidé s jiným názorem než vy, jsou oběti mediální propagandy?:-P

12 0
možnosti

P33e97t28r 88L14o37r31e67n65c

25. 5. 2022 12:20

To se mu to rozdává - z cizího. Rv

9 2
možnosti

Na medaili od Putina to ještě není, ale jste na správné cestě. Už dlouho...

14 5
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články