Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27a93n 32D72o98u22š46e19k

17. 11. 2021 9:04

My se prostě neumíme semknout na dobu delší jednoho tornáda.

0 0
možnosti
Foto

J45a47k87u20b 84T54o40m57i67s

12. 11. 2021 11:26

Pane Bartoni, Vy jstefakt odpad. Dnes to bylo naposledy, kdy jsem si od Vás něco přečetlRv

0 1
možnosti

Pan Hořejší měl původně dobrý odhad, ale na konci léta se nechal uchlácholit dobrými čísly, což ale bylo stejné jako loni. Svůj optimismus pak uvedl slovy "teď se mi zdá...", takže nešlo o vyslovení jednoznačného názoru. Na druhou stranu je zřejmé, že těžký průběh covidu očkovaným nehrozí, s výjimkou nejstarších. Není tak žádný důvod k tomu, aby očkovaní byli rukojmími neočkovaných a o žádných dalších lockdownech by se už uvažovat nemělo. Všichni se mohli nechat očkovat a pokud tak někdo neučinil, je to jen jeho věc, ovšem se všemi možnými důsledky. Prostě si musíme projít další vlnou, která bude o něco slabší než ta předchozí a příští rok to už snad bude skutečně tak jako s chřipkou...

0 1
možnosti
Foto

Letos je situace trochu jiná v tom, že všichni už mají zkušenost s loňským 14denním lockodownem, který trval půl roku. A tak se toho každý (včetně vlády) možná děsí. Jak se jednou zavře, tak se dřív než po velikonocích neotevře.

0 0
možnosti

R71a97d31i80m 68K22a27l54a16s

12. 11. 2021 10:54

Nejspíš máte pravdu a osobně ani nevěřím, že by pouhých 14 dnů za současné situace něco změnilo... Buď nikdo nic zavírat nebude, anebo nás čekají dlouhé týdny lockdownu.

0 0
možnosti
Foto

Že jsme za vodou si v srpnu mysleli ti naivové, kteří nechápou pojem exponenciálního šíření a ti, kdo nechápou, že na vakcínu i na virus každý imunitní systém reaguje jinak.

Očkování chrání velkou většinu očkovaných, jeho riziko je řádově nesrovnatelně menší než prodělání covidu, a snižuje pravděpodobnost hospitalizace i virovou nálož (už dostatečně prokázáno).

Ne každý si ovšem po očkování vyvine protilátky, někomu časem ubývají. Vysoká proočkovanost rozložená v čase sama o sobě nestačí, musí být DOSTATEK LIDÍ IMUNNÍCH SOUČASNĚ, což NENÍ.

Bohužel se zas najde tak pětina bezohledných lidí, kteří neomezeně prskají své potenciální bacily na ostatní bez respirátorů i na hromadných akcích pro tisíce lidí, v autobusech a v obchoďácích.

Lidé zatloukají hygieně své kontakty, které mohou nákazu roznášet dál. 40 procent lidí hygieně nebere telefon!

Někteří po vzoru pana Landy dokonce házejí hygieně klacky pod nohy a aktivně jim brání v práci, protože oni jsou přece SVOBODNĚJŠÍ NEŽ MY OSTATNÍ!

Delta je několikrát nakažlivější než původní varianta. Divíte se pak, že se nákaza tak rychle šíří? A vláda nemůže nic nedělat!

Tu vlnu nešlo úplně zastavit, ale civilizovaností a ohleduplností (a to i očkovaných) už od léta jsme mohli tuhle vlnu dost zbrzdit. Jenže i když je 80 procent lidí ohleduplných, pořád tu zbývají ty dva milony lidí, kterým nezáleží na nikom jiném kromě nich - ani na udržení propadající se ekonomiky, protože oni se mají dobře a od společnosti nic nepotřebují!

Takže by také policisté museli mít možnost po celou dobu vymáhat dodržování opatření a vybírat pokuty od lidí vědomě a opakovaně prskajících v autobusu bacily na lidi - jenom se potichu smějí, že tu pokutu prostě nezaplatí, a jsou v pohodě. Začít namátkově kontrolovat dodržování až v době, kdy nám teče do bot, je náramně hloupé! Hlavně že křičí po svobodě!

Každopádně tuhle zimu to pořád ještě sezónní chřipka není - ani náhodou. A dva týdny lockdownu zabolí míňí než následky, když to honem rychle nezbrzdíme.

1 2
možnosti

R93a71d86i55m 69K29a22l54a39s

12. 11. 2021 9:17

Napsala jste to hodně ostře, v principu máte pravdu, ale nemyslím si, že už na nějaké významnější restrikce může dojít nebo že by na ně dojít mělo. Lidi nezměníte a určitě nezačnou vidět své chyby, ale budou především hledat chyby u druhých, u vlády apod.

Takže za mě zbývá jediná cesta, nabít si ústa... Nechat zaplnit a přetížit nemocnice, tím pádem zredukovat péči, zapřáhnout zdravotníky a na závěr zpracovat statistiky a provést finální hodnocení. Samozřejmě nebude na kom si co vzít, někteří lidé nepřiznají svůj omyl, ani kdyby čert na koze jezdil, další budou tato data zpochybňovat, ale to je bohužel daň za demokracii a především za lidskou podstatu

Jediné, co bych v té souvislosti změnil, je přístup k samotnému slovu demokracie, k jeho výkladu. A tady bohužel selhávají i mnozí politici, kteří se slovem demokracie a svoboda zaštiťují...

Mělo by být jasné, že svoboda a demokracie neznamenají to, že si mohu dělat, co se mi zlíbí, ale že mám také nějako povinnosti. První část této věty volají do světa všichni, tu druhou pro změnu téměř všichni zapomínají... A to je největší chyba, které jsme se po r. 89 dopustili.

1 1
možnosti

Mluvíte mi celkem z duše.

Akorát ten Ivermectin, nejsem si jistý, možná bych spíš zmínil potlačovaný Isoprinosine na prvotní podporu imunity. Už jen způsob, jakým byl jeho "propagátor" Beran dehonestován, něčím zavání.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Máš, Honzo, pravdu. Covid nikdy nezlikvidujeme. Kdo chce, může se chránit. Ta ochrana není v tuto chvíli všespasitelná, ale jistě se bude vylepšovat.

Chápu ochranu "slabších" tam, kam oni čas od času musí (obchod, MHD, úřad,...) a tam mě iritují naschválisti, kteří zbytečně dávají zavíračům argumenty. Ale tam, kam nutně nemusí (sportoviště, kino, restaurace,...), tam bych dal volný režim, ať si vyberou, jestli to risknou nebo ne. Ono stejně za 3 roky bude ochrana o dost dokonalejší než je dnešní vakcína, tak se k normálu vrátí i oni.

0 0
možnosti
Foto

Hezky jste se do něj obul. Jenže on prof. Hořejší neustále opakoval, že to je jeho velmi optimistická prognóza. Nevyšla, škoda.

Tak jsem se jen ze zvědavosti podíval na to, co plamenného jste v té době psal vy. A je to lahůdka. Např. váš text z 9.8.t.r., kde z restrikcí obviňujete zejména hygieniky, kterým zachutnala moc a nechtějí rozvolňovat.

Inu, zameťte si nejdříve před vlastním prahem, máte tam dost hnoje.:-P

6 1
možnosti

Koukám, že ta dělostřelecká příprava na odchod do opozice jede ve velkém. Jen se tak zeptám, kdo má na starosti výběr Blogů? Docela bych se styděl za propagandu podobným nesmyslům.

4 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS