Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem se zas dočkal konce jedné války. Při svém věku jich pamatuju docela dost. Například ten slavný Saigon - to jsem byl na vojně a ani jsem si nevšiml, že válka skončila. Nebo mě to nezajímalo. Taky na vojně se toho člověk o světě moc nedozvěděl. Internet nebyl a ČST informoval o čem chtěla.Třeba že sklizeň řepy úspěšně pokračuje apod.Taky si vybavuju, jak SSSR a Čína bojovaly na Usuri. Divný, komunisti proti sobě. Izraelské války, válka kvůli Kuvajtu a pak ty války s Osou zla. Africké války. Lidi pořád někde bojují, je to takový opičí zvyk napadat cizí smečky. Bojovní paviáni jsou lidé ;-D . Myslím, že Američani do Afghánu nemuseli, ale potřebovali se bušit v prsa a zabíjet, aby touha po krvi amerického people byla ukojena. Povedlo se: asi 250 000 mrtvých píše Wikipedia. Slušný, o tom se ale nepíše, čteme, co tam Američani nechali za techniku a tak...prachy, money talks. Mrtví nikoho nezajímají. Válka nemá konce, řekl už Platon.

2 0
možnosti

Ja vidim, ze oni odesli po dohode na rozdil od tech, kteri prchali nebo lepe odtahli po sovetsku.

2 3
možnosti
Foto

J31o80s74e41f 89B78á84r37t64a

31. 8. 2021 16:53

No někdo si svoje zbraně odnesl a někdo je tam nechal.

4 0
možnosti

..... za tímto fiaskem stojí neobyčejná síla "politický korektnosti" a tu si naši přátelé a partneři vymysleli taky v jůesej, tak čemu sa porád diví! Fabulace, smyšlenky, lži, utopické konstrukty a masivní mediální podpora fantasmagorických vyjádření amatérských válečníků,- politiků! A díky tomu zcela odtržení od reality, neschopni analýzy, prognózy, plánování,- neschopni přijímat adekvátní opatření, protože proč ?!?,- ........ protože záměrně a cíleně vylhaná, upravená a smyšlená skutečnost ve jménu korektnosti!,- a tohle je výsledek!

4 1
možnosti
Foto

Afgánská armáda vyzbrojena a vycvičena spojenci měla 18O 000 vojáků, 7 000 vojáků sloužící ve vzdušných silách a 120 000 policistů. Několikrát se střetla s Talibanem a vždy úspěšně. S čím nikdo nepočítal, že po odchodu spojenců složí zbraně a půjdou domu. Nechají na letišti stát helikoptéry a odejdou.

1 3
možnosti

Nikdo s tím nepočítal - to asi nedělali Američani v armádě sociologické průzkumy.

1 0
možnosti
Foto

Nejvýznamnější země světa jsou mocné, civilizované, demokratické. To samé se o těch samých mohlo říci i před 80 lety, kdy v Německu rašil totalitní, zrůdný a zvrhlý nacismus. Nečinně přihlížely jak kyne a roztahuje se nejprve do míst nejmenšího odporu a později i do nich samých. Za oběť mu padly desítky milionů obětí. Něco podobného se odehrává i teď. Civilizovaný svět se z Afghánistánu vypakoval a znovu začíná nečinně přihlížet, místo aby razantně zasáhnul a plameny uhasil dřív, než se rozhoří v požár.

2 2
možnosti

Pochybuju, že lze Afghánistán srovnávat s technickou a vědeckou velmocí, jíž Německo ve 30.letech bylo - měli tehdy nejlepší zbraně na světě, zaostali jen v bombardérech, v tom byli lepší Američani. Taky jako první vymýšleli rakety a rozbíjeli atom - naštěstí jadernou zbra'ň Germáni podcenili. Takže Talibán a NSDAP, to je trochu jiná kategorie. Vždyť ti slavní muslimové nejsou schopni zlikvidovat ani Izrael, prohrají každou válku.

0 0
možnosti

Bohužel - prchají po americku, v noci, jako zloději:-)

2 1
možnosti

horší jsou ti co jako zloději přicházejí v noci, po sovětsku. Jinak si myslím, že zlikvidování auta naloženého výbušninami a mířící na letiště má prioritu. Musíme si to totiž rozdělit. Je tedy lepší nechat pár lidí v místě žít, aby stovky lidí na místě druhém zemřeli?

3 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,73
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články