Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Faktická poznámka na závěr - opatření proti covidu se dnes už dodržují maximálně v OC typu Kaufland. JInak nikde. Proto platí, že opatření z hlediska šíření infekce nefungují, a ne že fungují. JInak řečeno - žádná opatření nejsou potřeba."

To je samozřejmě hloupost, dodržují se i jinde a nikomu to zase tak velký problém nedělá, jak jsem si všiml, takže o nějaké faktické nemůže být řeč.

1 3
možnosti

Netuším, proč lžete. Prakticky nikdo nenosí respirátor tak, aby měl vůbec nějaký smysl. Prakticky všichni provozovatelé služeb i pořadatelé akcí ignorují kontrolu testů, protože na to nemají právo. Roušky na hromadných akcích, dokonce ani v kinech a divadlech, nemá nikdo. Zkuste zajít mezi lidi a zjistit skutečný stav, než tu zase začnete neomaleně lhát. Rv

3 0
možnosti
Foto

Covid tu s námi zůstane - to je jisté. To znamená , že si musíme přiznat, že do "normálu" se nevrátíme nikdy. Při současné hustotě obyvatelstva a globální letecké dopravě může covid kdykoliv zmutovat, nebo přijít něco podobného. Svět se změnil ...

1 2
možnosti

P28a30v16e17l 16V10é59b29r

31. 8. 2021 9:39

Svět se nezměnil. Přišel pouze nový typ chřipky, na který se populace poměrně rychlým tempem adaptuje.

3 0
možnosti

"Faktická poznámka na závěr - opatření proti covidu se dnes už dodržují maximálně v OC typu Kaufland. Jinak nikde."

(Ne)poslušně hlásím, že nikoli. Do Kauflandu roušku nenosím, ostatně jako do žádného obchodu od začátku prázdnin. Stejně tak ve vlaku a MHD jsem ten nesmysl ukončil. Kupodivu nikdo s tím nemá nejmenší problém, právě naopak.

Proboha, lidi, vzpamatujte se! 8-o Vláda se rozhodla, že vás bude rouškami a testy šikanovat už navždy (dle ničím nepodložených "rad" MeSES). Skutečně si tak snadno necháte vzít svobodu a necháte si vymývat mozky jejich propagandou? Nevidíte sami, jaká je realita a že epidemie skončila, a že tato plošná opatření k ničemu nevedou? Provozovatelé a pořadatelé už pro vás udělali tu zásadní věc - odmítají u zákazníků řešit roušky a testy (ostatně podle zákona ani nesmí). Tak proboha udělejte aspoň to málo a sundejte si ty náhubky! Nikdo vám nic neřekne, nikdo s tím problém nemá, včetně policie. Vy ale raději budete pokrytecky nosit ty hadry pod nosem. To už neumíte zapojit vlastní hlavu a projevit aspoň takto symbolicky svůj nesouhlas? Opravdu jsou Češi až natolik zbabělí, že ani takovou protinu nejsou schopni bojkovat, a raději ze sebe budou dělat pitomce a jak ovce dodržovat vládní šikanu? Nyní to už nikdo za vás neudělá (i opozice souhlasně mlčí, což mě zklamalo ze všeho nejvíc). Neskutečné, je mi z vás zle. ;-€ Kam až úroveň naší společnosti klesla ...

5 4
možnosti

Je mi smutno z toho, kam jsme až došli. Epidemie skončila, díky bezkonkurenčnímu promoření více než poloviny populace (a smrti 30 000 nejzranitelnějších) už je společnost natolik imunizovaná, že u nás nic dalšího nehrozí. Shodují se na tom i všichni odborníci. Máme tu už 2 měsíce výhradně deltu, lidi i provozovatelé na vše kašlou, a přesto ani náznak epidemie, zatímco v jiných zemích vlnky jsou. Proč asi - myslíte, že to je náhoda? Vzhledem k naší povaze by vlna dávno proběhla i u nás ... a neproběhla. A neproběhne. Nemá přes koho.

A je mi smutno z toho, že to všichni ví, ale lžou a manipulují. Babiš vymyslel plán vítězoslavného zrušení všech opatření těsně před volbami jako svůj trhák, a na jeho povel Vojtěch drží všechny ty absurdity z dílny MeSES (ačkoli už je on sám ani nikdo jiný není mentálně schopen dodržovat). Ta opatření se absolutně nedají ničím odůvodnit. NSS je shazuje jak na běžícím pásu a vláda zneužívá nezbytné prodlevy do jejich dalšího zrušení k neomluvitelné šikaně.

Je mi smutno z toho, že ačkoli většina provozovatelů a pořadatelů vyšla lidem vstříc a už žádné testy, respirátory či jakákoli jiná opatření nekotroluje, přesto lidi nejsou schopni se postavit za svou svobodu, neudělat ani tu snadnou a beztrestnou věc, jako je sundání roušky, a místo toho tupě poslouchají absurdní a protiprávní opatření z dílny MeSES. A pokrytecky nosí respirátory pod nosem míto toho, aby je svobodně sundali. Jaký to má smysl? ;-€

A co mě mrzí nejvíc, je mlčení opozice. Vždyť má názory odborníků, má dostatek informací a musí vědět, že je po epidemii. Proč proboha razantně nevystoupí a neukončí tu zrůdnou šikanu? Proč neukončí pandemickou pohotovost? Vždyť v tuto chvíli je to už zcela na místě a vyhrálo by jim to volby. Zbavili by se devastační vlády. Místo toho ale jen mlčí, mlčí a dokonce souhlasí. A nechají Babiše, aby ukončení restrikcí využil ve svůj prospěch ...

3 0
možnosti

Myslím, že by bylo nanejvýš rozumné vyčkat s těmito soudy až co ukáže podzim. V loňském roce se Babiš bušil v prsa a durdil na ministra Vojtěcha, že chce od září znovu zavádět roušky, a všichni víme, jak to nakonec dopadlo - dostali jsme se v počtu nakažených a zemřelých až na chvost Evropy, ne-li světa. I když díky proočkování a promoření velké části společnosti bude letos ten průběh určitě slabší, je opatrnost na místě. Řekl bych, že současné uvolnění opatření je úměrné zlepšené situaci - hospody jsou otevřené, kina, divadla, kulturní památky a veřejné hudební produkce lze (byť v omezené míře) navštěvovat a ta půlhodina s respirátorem v MHD, nebo v nákupním středisku nikoho nezabije. A kromě toho - erömü!

7 2
možnosti

A pak počkat na jaro, pak bude třeba dobrzdit, přes léto raději nerozvolňovat, protože podzim atd.

3 0
možnosti

Švédsko své občany nešikanuje covid-pasem, nestraší je. Dánsko oznámilo, že od září zruší covid-pas, že jím nebude bránit normál. životu. Ani Finsko nezneužilo testování či roušky k nepřiměřené šikaně dospělých ani dětí. Švýcarští občané se chystají k referendu, aby vládě překazili nadužívání covid-pasu na domácí půdě. Takže se musíme vydat patrně i my cestou odporu, žádat politiky, aby z evropsk. vzorů vybírali ty zdařilejší, víc založené na vědě.

4 0
možnosti

Já zase doufám, že přijde nějaká strana a tyhle chlastacky za peníze daňových poplatníků zatrhne....

0 2
možnosti

Těch pár miliónů, které věnujeme na propagaci našeho státu mi, vůbec nevadí, jinde se utrácejí naprosto zbytečně miliardy. Spíš mě nebaví, že musel zvítězit film s přistěhovaleckou tématikou. Dnes je bohužel zárukou úspěšnosti filmu na festivalu zvolené téma, a ne kvalita a sledovanost.

3 0
možnosti

Při rozhodnování jestli rozvolnit nebo ne je výchozím údajem míra proočkovanosti, drahý experte na úplně všechno na světě.

1 2
možnosti

A72l67e58š 16N66o29v52á23k

30. 8. 2021 9:19

týden před volbami nákaza náhle zmizí. Vláda prostě dokáže zázrak...tak volte ANO...:-)

0 0
možnosti

Tak tak, je to jen takové Babišovo spiknutí, že?:-)

3 1
možnosti

Mám takový soukromý pocit, že druhotným účinkem covidu je i útok na duševní zdraví lidstva. Žasnu nad některými výroky lidí typu Klause, které jsem kdysi respektoval, nedovedu si to vysvětlit jinak.:-)

Překvapivě výstižně o tom dnes tady píše R. Kleibergerová....

5 4
možnosti
Foto

... i vás tu mnozí kdysi respektovali:-P

2 2
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články