Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Paráda, člověk prokazatelně ničí a zneužívá planetu, spaluje fosilní paliva, teplota stoupá, ledovce ustupují, moře jsou plná plastů, živočišné druhy šmahem mizí, ale pan Bartoň nám tu názorně spočítal, že to není pravda. Sláva Vašim výpočtům, ráno řeknu dětem, že je všechno v cajku a jede se dál.

2 0
možnosti
Foto

4. termodynamická Cimrmanova věta zní:

V naší energetice bude mít stále větší význam peřina. :-)

2 0
možnosti
JD

J80a27n 74D43o14u30š67e49k

27. 8. 2021 20:13

Velmi přiléhavé. ;-)

0 0
možnosti
JD

J63a42n 88D97o21u11š16e89k

27. 8. 2021 18:59

Možná jsem jen tupý hlupec, ale nezapomněl autor při všech svých výpočtech a citacích zákonu o zachování energie a jejího vyzařování zmínit proč proč vlastně teplo hůře uniká do vesmíru což je dost zasadni?

1 0
možnosti
PP

Už jsem to tady na iDnesu psal u blogu někoho jiného, napíši to i sem:

Povinná četba pro každého, kdo ovládá angličtinu: "False alarm" od geniálního Bjorna Lomborga.

0 0
možnosti
ZJ

A poto toho, kdo umí češtinu:

Velká kniha o klimatu zemí koruny české.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

To, že tají ledovce na zemi není nic nového a to, že ledovce mizí není nic nového. V Alpách ledovce ubývají, ale v Americe a Africe přibývají. Zda na to má vliv člověk se také neví. Klima je věc o kterém člověk ví nejméně. Klimatu nelze porozumět matematickými modely. Lední medvěd měl stejnou srst, jako každý jiný medvěd a stejně tak liška. Přišla zima a on se ocitl v místě sněhu a ledu. Přizpůsobil se. Stejně tak člověk, který musel přežít dobu ledovou. V Krkonoších na Šumavě byl ledovec. Za změnu klimatu nemůže jen uhlí. Změnu klimatu nikdy nemáme šanci zastavit. Stejně jako se střídá den a noc, nebo čtyři roční období, měnilo se a mění na Zemi i klima. Když v Čechách vznikalo z přesliček uhlí, bylo zde o několik stupňů tepleji s daleko více CO2 než dnes. Také se nemusíme obávat žádných kalamit v prostředí, dokonce i pokud současný dlouhodobý trend oteplování bude pokračovat. Země byla mnohem teplejší během uplynulých 3000 let, bez katastrofických následků.

3 0
možnosti
JL

Každopádně vědci a lidstvo potažmo mají další zábavu na 50 let, pokud je nevyhubí Covid, mohou řešit zahřívání a přehřívání. Odhaduju jako amatér klimatolog, že se stejně nic dít tak 20 let nebude, jen bude spousta keců kolem toho. Pak se vypaří střed Afriky a podobná horká místa...A na Sibiři bude fajn. Taky ais na Aljašce už budou teplé noci. Grizliové se z toho zblázní a lední medvědi odejdou dobrovolně do ZOO, kde budou mít klimatizaci.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Tak, jak to popisuje bloger by to přicházelo v úvahu při diskusi o Měsíci. Země vyzařuje teplo docela jinak, protože má atmosféru a skleníkový efekt.

4 0
možnosti
Foto

To je panu Bartoňovi jedno. Pokud tedy vůbec chápe ten rozdíl...

2 0
možnosti
OD

To je zase mazec. Ponechme blábol strýce Bartoně svému osudu, ale baví mne "termodynamika" karmy - četlo to necelých 400 lidí a už to má karmu 25+.

Zde pozorujeme dynamiku "tlačení" blábolu na headline.

Doba předvolební je doba předvolební.

Zdravím pana Plesla - Jardo, vrtíš jako divej! Ale odkdy vrtíš v protiproudu?

2 2
možnosti
OD

600 čtenářů, karma 30. To máme ale národ odborníků na fyziku.... Kdo by to řekl...

1 2
možnosti
JK

Tak teď opravdu nevím, jestli mám věřit vám a jakémusi Hollanovi, nebo 6. zprávě OSN o klimatu, kterou sepsal tým tým 230 vědců, kteří kromě vlastní práce prozkoumali ještě 70 000 připomínek od jiných expertů, zástupců vlád různých zemí a také přímo těch vlád samotných.;-)

https://www.osn.cz/fakta-o-tom-proc-a-jak-vznika-6-hodnotici-zprava-ipcc/

1 1
možnosti
OD

Al víte. Nechme řečnických otázek...

0 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu - zmíněný Jan Hollan je alarmista jako poleno a má tendenci překrucovat věci k co nejalarmističtějšímu vyjádření. To se to pak panu Bartoňovi kritizuje...

2 0
možnosti
Foto

RNDr. Jan Hollan, Ph.D. vystudoval fyziku, absolvoval v roce 1980, zabývá se astronomií a environmentalistikou. Je odborníkem na změny klimatu, ale také na světelné znečištění či technologie pro pasivní domy. V letech 1970 až 2010 působil na brněnské hvězdárně, od roku 2010 je členem Czech Globe Centra pro výzkum globální změny klimatu při Akademii věd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články