Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J23a42n 77M97a16r18e92k

20. 8. 2021 16:27

"...špičková technika v rukou talibánu...". Chci vidět, jak tu špičkovou techniku budou ovládat ti talibánci...druhá věc je s tou Čínou...proč jste tam všichni tak posedlí tou Čínou? Čína tam vůbec není (V Afganistánu) a vy tady už prorokujete o čínských miliardách atd atd...na mně to někdy dělá dojem, že si tam u vás v Čechách přejete, aby to vše ta Čína už shrábla. Ona ta Čína bude kupovat, kupovat až se zalkne. A jestli jednou Čína shrábne vás, 'Budete sa čudovat aj ušámí' jak říkají vaši slovenstí bratři...ale Amerika vám už nepomůže, protože dle vašich proroctví už bude 'vyřízená'.

3 0
možnosti

čtu reakce Čechů na Afghánistán a je jasné, že co Čech, to vlastně generál a stratég - hodně jich říká, že se nemělo odcházet a bojovat. Je zajímavé, že si nepoloží otázku, co tam asi ty američtí vojáci 20 let dělali? - Prostě Amíci potřebují před další válkou dovču, čeští přátelé. A to nerostné bohatství - kdyby chtěly, tak ho USA vytěžily. Takhle jim děkují soudruzi z Pekingu, ti to dokáží. Všem bojechtivým českým mužům doporučuju odebrat se coby žoldák někam do války, přijdou obohaceni o pestré zkušenosti. Pokud se vrátí. Nabízí se Afrika, Ukrajina, Střední východ, severní Afrika a buďte klidní, války budou.

2 0
možnosti

Pane Libeňský, nač to opovržení názoru druhých? Pokud mám na něco názor, musím být hned dohenestován že jsem generál, stratég, trenér, lékař, ...?

0 0
možnosti

Karma pro autora R^ Čína se o nerostná naleziště patrně (i když nedobrovolně) podělí s Ruskem.

2 0
možnosti

Bartoně měli pověřit velením spojeneckých vojsk v Afghánistánu. ;-D

6 5
možnosti

ČT - Lepší už to nebude!

6 1
možnosti

Zcela souhlasím, pane Havránku.

2 0
možnosti
Foto

Spojenci vycvičili a vyzbrojili v Afganistánu armádu složenou a Afgánců. Svedla několik úspěšných bitev s Talibánem. USA a spojenci došli k závěru, že je už schopná bojovat sama a USA ji poskytne leteckou podporu. Trump zahájil jednání s Talibánem o stažení vojsk. Dohoda byla na papíře, ale nebyla podepsaná. Biden se rozhodl, že armádu USA stáhne přes varování generálů, že dohoda mezi Talibánem a USA není podepsaná. Přesto to udělal. S čím nikdo nepočítal, že armáda Afganistánu složí zbraně a odejde domů a Talibán bez boje napochoduje do Kábulu.

6 1
možnosti

Řekl bych to jinak. Spojenci vycvičili a vyzbrojili afghánskou armádu pro Talibán.

8 1
možnosti

Neklidný Taliban poklidně převzal moc ... :-)

A co se změnilo ? "Kladivo na Čarodějnice, Mein Kampf, Křišťálová noc. Pracuj - Myslí za tebe strana ! Poučení z krizového vývoje 1968, atd. Burky! Kdo je odhalen - bude odhalen. Kdo dříve odhaloval - bude odhalen rovněž ! K čemu je to dobré ? Tak, či onak, vyrovnat se s tím lidé musí sami. Dostali neuvěřitelně přepychovou příležitost, 20 let. Výsledek ? Talibánec na mopedu do Kábulu dojel za tři dny ! ... :-)

3 1
možnosti

A51l64e78š 42N83o61v41á97k

20. 8. 2021 8:23

Taliban poklidně převzal moc. jaký bude další vývoj, to se teprve ukáže. Teď je čas nastavit bezpečnostní opatření u nás, aby se z tlumočníků nestali zakuklení baťůžkáři.

10 0
možnosti

J77a61n 14R22á67ž

20. 8. 2021 12:34

Obavy může i u nás vzbuzovat vzkaz, který dal Taliban všem muslimům. Nad euroamerickými armádami, může vyhrát odhodlaný muslim obutý v sandálech s hadrou kolem hlavy a se starým kalašnikovem v ruce.

FAKTA: Když Obama navýšil počet amerických vojáků v Afganistánu na 60 tis., tak tam měla vojska NATO cca 70tis. vojáků a Taliban, podle odhadů CIA disponoval v tehdejší době cca 50 tis. muži ve zbrani. A ani převaha v počtu vojáků, ani obrovská technologická převaha, včetně vzdušné podpory nedokázala, aby vojska NATO Taliban porazila.

A to je pro muslimy všude na světě docela povzbudivá zpráva.

4 1
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články