Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

Jo, názor může vyjádřit každý, i ten, kdo je absolutně mimo (viz třeba tento blog, namátkou https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757975). U Pirka je problém, že je veřejně známá osobnost a pokud o tom ví kulový, měl by si nejdřív pořádně promyslet, co k tomu řekne. Protože pak se nabízí otázka, jestli někdo z těch víc než třiceti tisíc mrtvých nejde na jeho konto...

0 0
možnosti
JM

Tak právo se vyjadřovat k čemukoliv má každý jouda v hospodě. U lékaře je však problém v tom že i přesto že o vlastni problematice epidemiologie ve které není odborníkem, má jen nepatrně větší povědomí než laická veřejnost, tak je posuzován jako autorita jejíž slovo má váhu jako by tím odborníkem byl přestože z hlediska obsahu se může jednat o názor na úrovni hospodského joudy.

0 0
možnosti
JV

kdyby se pan doktor Pirk staral o svůj obor, ve kterém je špička, k žádnému "faulu " by nedošlo.

1 1
možnosti
Foto

Celý život se zajímám o historii holocaustu. Důvodem, který mě k tomu vede je ten, že značná část mojí rodiny se stala jeho obětí. V literatuře, která se tématu šoa věnuje se objevují velmi často postavy jako je pan doktor Trnka. Zločinné zrůdy bez kapky empatie, morálky, etiky a lidskosti. Je mi zle z představy, že lidé jako on dostali v dnešní době šanci provozovat lékařské poslání. Otřesná představa.

Lidé se z dějin nepoučí a i nadále budou důvěřovat zrůdám v bílých pláštích.

1 0
možnosti
Foto

Místopředseda strany “Budoucnost”. Myslím, že toto hovoří za vše. Nikdo takový, nemůže ani v náznacích být schopen používat vlastní mozek.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
PC

KarmaR^

Každý lékař musí mít znalosti z oboru epidemiologie a virologie. Proto i dr. Pirk má právo vyjádřit se, protože se ve své praxi s touto problematikou běžně setkává. Je nehorázné, když si pak někdo uzurpuje právo na jediný správný názor z tohoto oboru. Není to totiž o ničem jiném než o umlčení jiného názoru.

Pan Hořejší je epidemiolog - ale jeho žvásty jsou ryze účelové a snad nikdo, kdo má alespoň základní znalosti z oboru epidemiologie (a nemusí to být ani lékař) ho nemůže brát vážně. Stejně tak byznysmen Prymula, který jakoby zapomněl, že je hlavně LÉKAŘEM, a ne obchodníkem.

Domnívám se, že lékaři z praxe, kteří medicínu nevyměnili za kšeft, jsou jednoznačně věrohodnější nežli dávno zkompromitováný Prymula, Maďar, Hořejší a jim podobní, kterým zjevně jde o všechno možné, jenom ne o medicínu a dávno prověřené a ověřené medicínské poznatky.

5 4
možnosti
JV

Podle vaší "logiky " by měl každý zubař umět vyměnit kyčelní kloub, protože v prváku na škole brali anatomii8-o

1 0
možnosti
OD

Universální chytrák Bartoň se pere o právo nesmyslně žvanit o čemkoliv.

Zítra by mohl probrat seřízení vstřikovacích lisů, jsem si naprosto jist, že i na to má pevný politický názor.

V diskusi pak rezonuje jediné - co našinec, to politruk.

2 6
možnosti
MJ

Virologové jsou možná největší odborníci na viry. Nejsou ale určitě největšími odborníky na život, a tak nemají žádné právo doporučovat omezování života ostatním lidem. Život nejsou jen viry, což mnoho z nich zjevně nechápe nebo se tak tváří. Hlavně těch, co z toho mají dobrý byznys...

3 2
možnosti
Foto

Pan proděkan má naprostou pravdu.

Většina epidemiologů, virologů, a imunologie naopak má znalosti ze všech těchto oborů, které jsou značně provázané.

Jste jako obvykle zcela vedle.

2 4
možnosti
Foto

A co profesor Beran? Je to vakcinolog, tedy specialista oboru, který z epidemiologie přímo vychází. Má svůj názor, který ale oficiální média účelově přechází a ignorují.

I profesor Pirk, jako primář nemocničního oddělení, musí mít o epidemiích určité povědomí, protože musí umět epidemiím v nemocničním zařízením čelit. Pan Bartoň má pravdu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,94
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články