Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O55t12a65k60a56r 33S82e83k97l

17. 7. 2021 20:15

Nejsem znalec právního prostředí a tím pochopitelně i jeho protagonistů , ale....

Proč musí být volen do této nejvyšší funkce volen bývalý člen strany , mimochodem dnes považované za zločineckou ?

Nestačí , že máme ze stejného kadlubu prezidenta i premiéra ?

Představme si ,že v roce 1976 byl v tehdejší NSR prezident , premiér i nejvyšší soudce exčlen SS ?!

2 0
možnosti
Foto

Igor Stříž byl vojenským prokurátorem 3 roky v letech 1986 až 1989. V KSČ také nemohl být příliš dlouho. Takže toho příliš napáchat nemohl ani stihnout.

1 2
možnosti
Foto

Jako prokurátor před vojenský soud poslalo několik lidí, kteří kvůli svému svědomí a víře odmítali sloužit v armádě. Stalo se to jen několik měsíců před pádem komunistického režimu.Tito „branci“ pak odmítali na vojnu nastoupit – i když za to museli do vězení, v mnoha případech i opakovaně. Tím ovšem tehdejší justice porušila zásadu, která platila už od doby Rakouska-Uherska. Šlo o latinsky formulované pravidlo „Ne bis in idem“, v překladu „ne dvakrát o tomtéž“. Zásadu, že lidé nemohou být odsouzeni dvakrát ani za nenastoupení na vojnu, potvrdily v 90. letech soudy. Mnohdy s odmítači odvolávali na své svědomí nebo přímo na náboženskou víru. o sametové revoluci však už české soudy opakovaně dospěly k závěru, že lidé odmítající vojenskou službu byli odsouzeni neprávem – a to právě kvůli tomu, jak své chování zdůvodňovali. Trest za odepírání vojenské služby i v době komunismu vyžadoval úmyslně jednání a to v případě odpíračů z náboženských důvodů a důvodů svědomí chybělo. Ještě než se Igor Stříž stal vojenským prokurátorem, vstoupil do předlistopadové komunistické strany.

„Členstvím v Komunistické straně Československa bych chtěl vyjádřit svůj kladný a aktivní postoj k naší socialistické společnosti a svým povoláním tak co nejvíce přispět k jejímu rozvoji,“ napsal si do přihlášky, kterou v květnu 1987 odsouhlasila základní organizace KSČ ve Vojenské obvodové prokuratuře v Olomouci. Dokument se zachoval v Národním archivu.

4 0
možnosti
PB

..... mě zaujal ten příměr k poválečnýmu Německu,- prej si to "nedokáže představit"?!,- což ho zákonitě musí v očích konzumentů jeho článků a kolegů žurnalistů degradovat a srážet na samý dno inkluzivního vzdělávání. Soudci, soudní čekatelé a úředníci, včetně prokurátorů, byli z 90% členy NSDAP, tak kdo asi tak v Německu po válce reprezentoval justiční systém země? Bundeswehr byl po válce budován generály, důstojníky a nižšími důstojníky Wehrmachtu, kteří měli válečné (mnohdy zločinné) zkušenosti z celé EVROPY,- zpravodajské služby jakbysmet. Nakonec takovej Kurt Waldheim, generální tajemník OSN, byl důstojník Wehrmachtu, aktivně působící proti partyzánskému hnutí na Balkáně!,- ......... a tady tenhle vzdělanej, aktivistickej, progresivní žurnalistaEU, žijící ve velkoměstě, si to nedokáže PŘEDSTAVIT;-D!

3 0
možnosti
Foto

Nechci s vámi polemizovat, neboť z vlastní zkušenosti vím, že taková snaha je odsouzena k nezdaru. Jen bych vás chtěl upozornit, že když už moralizujete, tak byste neměl demagogicky a selektivně vybírat citace z kritizovaného článku, aby se vám snáze napadal. Třešňák v něm zdůvodňuje, proč má na Stříže takový názor, což vy (jako obvykle) vynecháte a dokonce autorovi podsouváte podobnost s nenávistnými komentáři komunistické žurnalistiky. Jen škoda, že jste svou spanilou jízdu nedotáhl do konce, Petra Třešňáka neoznačil za předobraz či dokonce vzor štvavé a totalitní komunistické žurnalistiky, který byl komunisty všem redaktorům vnucován jako vzorový příklad angažovaného autora a to již od roku 1952.

4 1
možnosti
Foto

Igor? Že by po Stravinském či knížeti? ;-D

0 0
možnosti
JB

J25i74r41i 27B34o89r

16. 7. 2021 11:13

Pan Stříž v ČT prohlásil že sice do KSČ vstoupil, ale ne z ideologických nebo karierních důvodů. Tak jediný důvod co mě ještě napadá je už jenom hloupost. A to není zrovna nejlepší vlastnost pro toto místo. Co se týká paní ministryně Benešové, vy důvěřujete osobě která tvrdí že se dá jíst přes roušku?

6 1
možnosti
Foto

Ještě je jeden důvod ke vstupu do partaje. Potřeba zamaskovat nějaký průšvih. Případně sehnat cosi nedostatkového, zejména ve stavebninách.

Přes roušku se jíst dá, má-li v sobě zabudován tajný otvor, zvaný futlík. Nabízí ji řada e-shopů. R^

0 0
možnosti
PK

Musíte hol vyčkat další generaci, pak už nikdo tu komunistickou minulost mít nebude a příjdou na přetřes jiné vady, tedy celkem přirozeně.

BTW, v čele vlády je bývalý, v čele ČT též a nyní jako NSZ a kruh se uzavře až konečně dorazí i na hrad někdo , jako třeba pan generál.

i když tam by měla konečně přijít žena, aby jsme následovali zvyklosti z venčí...;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Je-li někdo mdlého rozumu, není to způsoben jeho členstvím v KSČ. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články