Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, proč Lidovce tolik protěžujete svou kritikou, ale děkuji za zprávu o zákoně. Zákonem se však stejně asi nezastaví zastavování orné půdy, to uměla udělat asi jen Marie Terezie. Že zákon nepomůže obyčejným domkařům je smutné.

0 0
možnosti

To, že je nutná změna v časově neúměrně dlouhém povolování staveb, musí být každému jasné. Diametrálně odlišné vyjadřování politiků k této otázce nemůže nikoho uspokojovat. Chybím mi odborná diskuze odborníků - vedoucích pracovníků stavebních úřadů, právníků a dalších zainteresovaných osob. Zatím je nejvíce slyšet na jedné straně nedůvěryhodná ministryně Dostálová a na druhé straně kritická opozice. A nakonec, zase jako na potvoru, to vyšlo tak, že opět rozhodovaly hlasy Falmerových komunistů. A Dostálová nedůstojně žebrala o hlasy bolševiků, a kňourala za dveřmi jejich kanceláře v Parlamentu.

0 0
možnosti
Foto

Vedle možného kolapsu nového systému stavebních úřadů v čele se „superúřadem“ v Ostravě není nereálné ani zahlcení soudů. Právě ty totiž budou rozhodovat o všech sporných případech. A zdaleka se netýkají jen případů, kdy bude kvůli kontroverzní stavbě ze strany sousedů nebo i obcí a měst žalován stát. V důsledku tak vedle nákladů spojených se změnou systému stavebních úřadů může nový stavební zákon znamenat také arbitráže v řádu miliard korun z peněz daňových poplatníků.

0 0
možnosti

M98i69l10a68n 75K84e55s67l

14. 7. 2021 17:31

Holt komunisté nejsou žádní blbci.Když někdo po nich něco chce ,tak musí i něco pustit.Něco za něco.Ne jak Pinďa Jurečků.Na jedné straně chce,aby s ním komouši hlasovali a na druhé chce jejich starým papalášům snížit penze.

2 0
možnosti
Foto

Ekoteroristé stavby sice zdržují, ale jejich obstrukce musí mít základ v porušování zákona ze strany státu nebo investora. V dnešním přebujelé legislativě se snadno najde důvod protestu. Tudy se měla ubírat snaha, stavební řízení zjednodušit a zkrátit, ve vyházení přežitých ochranářských opatřeních a dalších zbytečnostech. A naopak, to, co zbyde důsledně dodržovat a varovat předem investory snažící se stavět tam, kde to nelze, že jim to neprojde.

To, co spytlíkovala vládní koalice je maximálně prokorupční zmetek, který svůj potenciál velmi brzy ukáže. Vytvořit centrální moloch a myslet si, že bude pracovat lépe a pružněji než ty místní, je hodně hloupé. Znemožnit účast ve stavebních řízeních dotčené osoby je arogance a fašismus.

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti

Nejsem odborník, ale horší ten nový stavební zákon, nežli je ten dnešní, který umožňuje blokovat stavby až na desítky let, být zřejmě nemůže!

A co se toho zmíněného sloganu týká - Co lidovec, to pitomec!, souhlasím s názorem, že i komouši mohou občas trefit hřebíček na hlavičku:-)

5 5
možnosti

že to říkaš zrovna ty, Pepane.;-D

0 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti

Většina v parlamentu rozhodla. Na tomto principu tato zastupitelská demokracie pracuje ve všech zemích.

Máme ještě možnost si zvolit autokracii, či přímou demokracii.

To co předvádí lidovci je trapné a Ondráček jim to řekl velice trefně !!!

;-D;-D;-D

8 2
možnosti

A výstižně.

Ono vůbec slyšet slovní spojení "protlačení silou" je po té tehdejší důchodové reformě zrovna od té samé opozice velmi úsměvné. ;-D

3 3
možnosti

Silou míněno též, že zákon neprošel standardním legislativním procesem. Proč si teď developeři mnou ruce?

0 3
možnosti

Že by třeba mohli v Praze začít stavět byty nejen vyvolení developeři?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS