Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PCR testy se dělají jednou týdně, antigenní se mají dělat po 5ti dnech, uvažuje se po 3 dnech.

Máre spočítané co je levnější?

0 0
možnosti
Foto

PCR stojí jeden 1300,- až 2900,-

Antigenní stojí jeden kolem stovky

0 0
možnosti
Foto

Vážně jste přesvědčený, že před každou číslovkou musí být napsáno "řádově"?

"Houska stojí řádově 3 koruny, zatímco chléb stojí řádově 20 korun" ;-D

0 0
možnosti

Chtěl jsem to nechat být, ale když už jste začala ...

Řádově 500 000 je ... nesprávně.

Autor chtěl asi napsat, že to je asi, přibližně, okolo, cirka nebo cca 500 000, což je hodnota řádově ve stovkách tisíc (tedy přibližně více než 100 000 a zároveň méně než tak 900 000 až 950 000 :-P). Což už je mimochodem řádově skoro milion.

0 0
možnosti
Foto

No jo, jenže realita je bohužel taková, že antigenní testy jsou prokazatelně neprokazatelné a PCR testy jsou stále to jediné, na co se lze téměř na 100% spolehnout. A včil mudruj, občane...

0 0
možnosti

Podivné by to určitě bylo,ale to jen v případě,kdyby jim z těch testů taky něco "nekáplo".

0 0
možnosti

Jeden PCR test u více lidí najednou? Je třeba vědět, že by se smíchaly velmi různé vzorky, v podstatě by z toho mohl vyjít jeden hromadný falešně pozitivní nebo jeden hromadný (pro 20 lidí apod.) falešně negativní.

0 0
možnosti

Německý Institut R.Kocha řadí prověřené antigen-rychlotesty v zásadě na úroveň PCR s tím, že ale má smysl testovat zejména PCR jen osoby s příznaky nebo důvodně podezřelé z nákazy, nikoli bezpříznakové. Těm lze doporučit pro vlastní potřebu neinvazivní samotesty. Němečtí ORL odborníci potvrzují, že invazivní testy nejsou bez zdravot. rizika (dochází k poranění aj.). Proto se v Německu např. vyjmuli návštěvníci sociál. ústavů z povinného testování, buď mohou při vstupu podstoupit neinvaziv. samotest nebo jsou zcela osvobozeni právě pro zdravotní důvody (např. trpí záněty), ale i sociálně etické důvody se uznávají (místo testu respirátor a odstup).

0 0
možnosti

Musíte se víc snažit o relevantní informace, pane Bartoni.

Antigenní testy jsou vhodné pro potvrzení covidu u lidí s příznaky, záchyt bezpříznakových přenašečů je málo pravděpodobný. To se ví od jejich uvedení na trh.

U PCR testů se navrhuje společné vyhodnocení skupiny třeba 20 lidí jedním testem. Pokud je pozitivní, otestují se lidé ze skupiny jednotlivě. Tento způsob je finančně srovnatelný s antigenními testy, pokud je malý podíl pozitivních. Nevýhodou je nutnost dopravy do PCR laboratoře a delší čekání na výsledky, výhodou je mnohem větší citlivost a reálná platnost negativního výsledku než u antigenních testů. Vyžadovalo by to navýšení kapacity PCR testování, nelze zavést hned.

2 0
možnosti
Foto

I88v38o 97C19i93l30i30c46h

30. 3. 2021 11:34

Připadá mi, že tihle lidé jsou zcela mimo realitu a trpí tunelovým viděním pouze v rámci svého oboru.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS