Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J68a52n 82P17a42v21l93í81k

27. 1. 2021 12:06

Souhlasím, ministr zdravotnictví je na svém místě, tj. v Babišově stáji. Lže jak starý mazák, (rychlost, s jakou to vyšlo najevo, je přímo rekordní - hned 1. den ministrování), hraje význačnou roli Babišova fackovacího panáka, který si uštědřené facky občas kompenzuje směrem dolů ke svým podřízeným občanům. Další role lepiče průsšvihů všeho zanedbaného, a aby blázinec byl dokonalý, vše to spěje k existenci samojediného ministra, náměstků a ministerských expertů na rozdíl od samodruhého Havlíčka.

1 2
možnosti
Foto

Nojo, všechno je zpolitizované. Takový Babiš zpolitizoval i svůj dotační podvod.:-)

1 2
možnosti
Foto

Náš ministr zdravotnictví vůbec nehovoří o tom, jak přibývají důkazy svědčící pro potenciální riziko dlouhodobého poškození jednoho či více orgánových systémů u nemocných s dlouhotrvajícím onemocněním covid-19. A to i u nízce rizikových pacientů, kterých je v populaci většina. Kdy částečnou odpověď na otázku dlouhodobého dopadu infekce na organismus a možnosti predikce vzniku dlouhodobé infekce přinesly recentně publikované klinické studie. Jak se může každý dočíst v článku Zdravotní následky dlouhého průběhu COVID-19 (long covid) a prediktivní faktory jeho rizika, publikovaném již 26. 11. 2020, kde se nakonec dozvídáme, že riziko úměrně vzrůstá s přibývajícím věkem, přičemž nejvyšší bylo pozorováno u žen ve věku 50–60 let.

https://www.prolekare.cz/covid-19/zdravotni-nasledky-dlouheho-prubehu-covid-19-long-covid-a-prediktivni-faktory-jeho-rizika-125076

2 1
možnosti
JS

Myslím, že prioritu v jeho práci má zajistit sérum a očkování a ne komentovat předběžné vědecké studie.

0 1
možnosti
DS

https://plzen.rozhlas.cz/vsichni-cesti-pendleri-pracujici-v-bavorsku-byli-pri-pondelnim-testu-negativni-8412473

Blamáž v přímém přenosu. Čeští pendleři se totiž chrání před nákazou jako nikdo jiný a už dávno chodí minimálně jednou týdně na antigenni testy. Jet do práce pozitivní nebo s teplotou by nikoho nich ani nenapadlo.

Ještě o tom, co víme o účinnosti preventivních opatření:

Upřesnění o datech SZÚ http://www.szu.cz/tema/prevence/hlaseni-a-vysledky

Souhrnné tabulky je možné srovnávat jen kvalitativně, protože na jiné viry než na SARS-CoV-2 se letos testuje jen výjimečně. Chřipka skutečně vymizela, rhinoviry však nikoliv. Čísla jsou tak malá, že činit nějaké další závěry nelze.

SARS-CoV-2 se eviduje samostatně, testuje se na něj asi 70x víc než na rhinoviry. Smysl by mělo analyzovat tzv. sentinelové vzorky, kde se vzorek analyzuje na panel všech respiračních virů. I těch je však minimum, ze zprávy 50. kalendářního týdne:

V 50. týdnu bylo v rámci sentinelu v NRL vyšetřeno 15 materiálů. V 6 případech s pozitivitou SARS-CoV-2, přičemž v dvou případech se pravděpodobně jednalo o prodlouženou PCR pozitivity doprovázenou infekcí rhinoviry., které byly detekovány celkem v 8 případech, 1x byl zachycen adenovirus. V ostatních materiálech nebyly detekovány viry chřipky ani běžné respirační viry (RSV, MPV, CoV, PIV, ADV, BocaV, EV, hRV). NEBOLI V 50. TÝDNU BYLO RÝMOVÝCH VIRŮ VÍCE NEŽ SARS-CoV-2.

K tomu odkaz na starší text Hany Zelené https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=37799, kde ukazuje, že pokud bychom na rhinoviry testovali stejně úporně jako na SARS-CoV-2, měli bychom ještě ďábelštější epidemii. Dokonce i pitevní nálezy by byly podobné https://jcp.bmj.com/content/73/12/840.

Každopádně z dat SZÚ žádný závěr o účinnosti preventivních opatření nevyplývá. Především proto, že se letos zcela narušily dlouholeté datové řady, vzorků je minimum a počty nelze srovnávat.

0 1
možnosti
JS

A vzhledem k Vašim argumentům byla ČR asi zařazena mezi nejrizikovější státy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články