Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná až vás osvítí, tak rozpoznáte rozdíl mezi využitím a zneužitím vědy. Totality vždy záviděli demokracii, jak snadno zavádí nové poznatky vědy do praxe (i když nám se to zdá pomalé). Proto přemýšleli jak to direktivně uspíšit, jenže vynalézání se nedá nařídit a useknutí hlavy vědci po nezdařeném pokusu (či špatné předpovědi počasí, že Kime) nic nevyřeší a jistě tušíte, že až povraždíte vědce (ti s intuicí zavčas utečou), zůstanou je pitomci a šarlatáni. Nojo no, zůstal jste nám z minulé doby.

1 2
možnosti

I nacismus byl zdůvodňován vědecky. Ve filmových týdenících vystupovali před válkou antropologové z univerzit a ukazovali rozdíly na lebce germánské rasy oproti jiným lebkám a dokozovali, že takto vypadá nadčlověk, produkt nejvrcholnějšího vývoje.

2 0
možnosti

Dobrý článek, v Evropě můžeme o ochraně klimatu mluvit, protože jsme všechny špinavé výroby odvezli do zbytku světa. Vezměme si je i z vývozem odpadů zpět a pak uvidíme jak to myslíme s ekologií. Viděli jste někdy na YouTube likvidaci námořních lodí v Turecku, Bangladéši atd? To je export naší ekologie.

7 0
možnosti

...jste blázen...

3 3
možnosti

Doporučuji vám poslední film Davida Attenbrougha A Life on Our Planet. Smutné koukání. Pokud se u toho dokážete zamyslet, možná si napříště odpustíte tak dlouhé psaní.

7 1
možnosti
Foto

Zajímavý film. K zamyšlení pro toho kdo chce myslet a vidět víc než dlabanec na talíři před sebou. Skoro stoletého uznavaného a respektovaného starce najde navíc poplivat jako mladou Gretu a poslat ho zpátky do škloly, protože tomu nerozumí....

3 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,50
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články