Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Absolutní karma panu Bartoňovi. Kamala Harris je a byla tou nejprogresivnější

AG Californie a Senátorkou a žádná centristka, a to je bez debat. Media mohou vyhlašovat co chtějí, ale pokud jednotlivé státy necertificují výsledky voleb a 538 volitelů zformují electoral college a neodhlasují vítěze nemá cenu se bavit kdo vyhrál. A že k přezkoumání dojde, je už jasné podle včerejší reakce Ministra spravedlnosti Barra, který dal příkaz několika divisím, včetně FBI na prošetření hlasů hlavně PA, AZ, WI,MI, GA a pravděpodobně i NV. Volení pomocí volebních listů je několik druhů, od mail-in ballots, které byli zasílány v mnoha státech plošně všem, bez toho, aniž by se ověřovalo, zda se nepřestěhovali, nezemřeli, jsou legální, atd., pak jsou absentee ballots jako výjímka nebo v některých státech standartem, volby dostavením se, je to docela komplikovaný systém a také každý stát může mít specifika. Takže pan Drotár vše nazývá lží, ale to tak rozhodně není. Například AZ byla volána Fox a AP pro Bidena, všechny ostatní stanice se zdržely a v AZ to počítáme dodnes, stále je 51 000 hlasů nespočítaných a Bidenovo vedení se snížílo na 14600 hlasů, Biden 49.5%, Trump 49.0%. Díky podivným glitches, závadami v programu Dominion, používaném v 26 státech, včetně GA, MI, WI a dalších kdy uploady a aktualizace byly provedeny večer před volbami, také se to v minulosti nikdy nestalo, blokace republikánských pozorovatelů nejen v PA, ale v mnoha jiných státech, přísežná prohlášení lidí, kteaří byli svědky, či byli nuceni managery se podílet na nezákonných manipulacích s volebními listy (lhaní v tomto případě trestné a možnost vězení na 5 let), takže kdo by se tomu dobrovolně vystavoval, mnoho divných věcí je nutno vyřešit. Všechny legální hlasy musí být spočítány, ne všechny hlasy mají být spočítány a v tom je velký rozdíl.

2 0
možnosti
RJ

V dost velké většině tady tepete autora. Možná není vše přesné, co píše, ale vám opravdu připadá normální, že prezidenta vyhlásí média?

Při tom v americkém právním systému platí, že kandidáta lze označit za vítěze voleb a nově zvoleného prezidenta pouze za splnění alespoň jedné ze dvou podmínek. 1/ že získá buď 270 certifikovaných hlasů od státních volebních komisí, k čemuž zatím nedošlo, anebo 2/ v případě, že druhý kandidát uzná svoji porážku (tzv. concession). Pokud kandidát přijme porážku a prohlásí jasně, zřetelně a deklaratorně, že gratuluje soupeři k vítězství, potom se dotyčný soupeř stává zvoleným prezidentem tzv. provoláním o porážce ze strany soupeře.

Jelikož provolání je právně závazný akt v USA a obecně v anglosaském právu, nelze potom své provolání vzít zpět a zpochybnit volby.

Bohužel, k ničemu takovému zatím nedošlo. Navíc Trump se chce soudit, což muže být (ale také nemusí) být docela problém.

Nefandím prakticky ani jednomu z kandidátů, ke každému mám nějaké výhrady, ale prostě to vyhlášením vítěze + s gratulacemi z celého světa, to je tedy mazec.

5 1
možnosti
IS

Republikánští voliči absolutně podporují Trumpa a v žádném případě nepřipustí, aby uznal porážku, nejdříve se musí prozkoumat nelegální manipulace s volebními listy, žaloby u soudu a poslední instancí je SCOTUS, který může a nemusí se touto otázkou zabývat. Alšak jeden ze soudců Alito dal příkaz k oddělení volebních listů došlých po volbách v PA, a to může být signálem, že se to bude přezkoumávat. Na to, aby Trump rezignoval je dost času, presidentem je do 20. ledna 2021, tak proč by měl poslouchat media či Bidena. Al Gore se také nevzdal v roce 2000 a bojoval 37 dní. Když to bylo akceptováno Republikány, tak teď je řada na Demokratech. Fair is fair.

2 0
možnosti
TT

9.11. Fox News ustřihli tiskovku mluvčí bílého domu Kayleigh McEneny. Asi se dali k Šorošovi. Nebo to bylo i na ně moc. Prostě cenzura konzervativců konzervativcům.

Mimochodem, proč mi z vašeho blogu tak nějak vystupuje, že soukromá média mají povinnost vysílat plky politiků bez možnosti do toho vstoupit?

K ČT: situace je úplně jiná, protože je to televize veřejnoprávní. Takže projevy a výlevy nikomu nestříhá. Občas položí doplňující otázku, což některé "politiky" přivádí do úzkých.

Posledně ČT nevysílala jmenování ministra zdravotnictví panem prezidentem, protože jim to nebylo umožněno a dostali kartáč od pana Mynáře, že to nevysílali. Takže u nás je situace jiná: politici spíše cenzurují média.

Občas by politici (sportovci, podnikatelé, umělci, odboráři - doplň dle libosti), pokud se chtějí pohybovat na veřejnosti a využívat toho, měli umět snést, že je jim veřejně "propláchnut žaludek".

0 0
možnosti
IS

Pane Trusino, k Vašemu druhému paragrafu. Pokud media cenzurují obě zůčastněné strany stejnou měrou, absolutně v pořádku. Pokud ale "ustřihování" je v 95% proti jedné straně, pak je to v demokratické společnosti na pováženou. Když už dokonce Fox začíná mít protikonzervativní nálady, je nasnadě, že začíná být ovllivňován progresivními aktéry, typu Chris Wallace, Juan Williams, Bret Baer, Neil Cavuto, Donna Brazile a podobnými, jelikož mnozí začínají mít obavu o zaměstnání, mnozí byli dávno klosetoví progresivci. Navíc, před pár lety starý konzervativní Ruppert Murdoch předal otěže svým synům a ti začali Fox pomalu přetvářet k obrazu svému, čili více populistickému. Už se zbavili několika pod záminkou afér poté co chairman and CEO Roger Ailes zemřel. Ostatní TV kanály jsou silně levicové a nedovolí jakékoliv zprávy konzervativního typu. Pozůstalí Foxu jako Tucker Carlson, Sean Hannity, Lou Dobbs, Laura Ingraham Judge Jeanine Pirro a pár jejich přispivatelů, jako Hoover Institute Fellow Victor Davis Hanson, Tammy Bruce, Dan Bongino, Trent Gowdy, atd. jsou stále jedinou konzervativní baštou kde ten kdo hledá, najde jiný, než levicový názor. A díky bohu za to. Komunistické masírky je tady dost.

1 0
možnosti
PD

Neuvěřitelné. Všechno, co jste napsal, je lež.

1. To, kde je podpis voliče na korespondenčním lístku, se liší stát od státu - obvyklé ale je, že samotný lístek žádný podpis nemá (protože volba má být tajná); podpis je obvykle na tak zvané "secrecy" obálce, ve které je samotný lístek, případně na celkové obálce. Úředníci (z různých stran) zkontrolují, zda se podpis shoduje s podpisem, který daný volič uvedl při registraci, a pokud ano, tak vyberou samotný hlasovací lístek ze "secrecy" obálky a dají ho na hromadu k ostatním korespondenčním hlasovacím lístkům.

2. Byli to Republikáni, kteří napříč Spojenými státy prosadili (respektive blokovali zákony navrhující opak), aby se korespondenční hlasy směly počítat až po spočítání všech hlasů z prezenčního hlasování v den voleb. Stejně tak prosadili, že hlasy, odevzdané dříve (v tzv. "early voting"), se budou moci počítat až po sečtení hlasů z Election Day. Demokraté kvůli pandemii vyzývali, aby lidé hlasovali buď poštou, nebo přednostně, aby se vyhli stání v dlouhých frontách, kde bylo vysoké riziko nákazy.

3. Nevím, proč jste pandemii dal do uvozovek, obvykle se to dělá, když chce někdo zpochybnit reálnost daného jevu. To, že USA právě prožívají brutální pandemii a přicházejí o cca tisíc lidí denně v souvislosti s tím, je fakt, a je od vás ubohé, že to zpochybňujete.

4. Florida byla sečtena a vyhlášena jako jedna z prvních, protože narozdíl od jiných států, tamní politici umožnili průběžné sčítání poštou odevzdaných hlasů. Kupodivu, tam Trump výsledek nezpochybňuje, ale to určitě nebude souviset s tím, že Floridu vyhrál, že?

5. Biden médiím nijak zavázaný nebude - média, včetně Fox News, čekala, až bude výsledek JASNÝ. Tam, kde je ještě stále teoretická možnost, že mohou vyhrát oba, ještě nic nevyhlásili.

6. Kamala Harris je centristická politička a žádný socialismus prosazovat nechce. Nikdo nehodlá konfiskovat privátně vlastněné firmy a přidělovat je do správy "lidu" nebo "pracovníkům".

6 9
možnosti
Foto

Kdybych to uměl, napsal bych to stejně jako Vy. Karma!

7 1
možnosti
DI

...volby byly pouze geneticky modifikovány,podle nároků Čerta NWO...Pomohou k posílení strany Obamových genderistů ,kteří se předvádějí už i v Evropský universitních vodách...viz Universita Karlova...na doplněnou covid19 Masko-ballu dodám, že Experiment obamovy manželky jsou dva penisy se dvěma dcerami. Michaela je synem, jeho matky !Joel Biden je pokračováním tohoto / kill bill V Projekts NWO!×××Pokračování Víceprezidentské feministky Freemasony;Harrison ...bude druhá Civilizační pachuť HillaryClinton + pokračováním NWO...

1 0
možnosti
MN

Tzv. humanitní obory na univerzitách jsou semeništěm levice, často i extrémní, a odtud se rekrutuje velká část pracovníků médií. Trump jako první prezident v historii vybojoval úřad navzdory této chátře, podporované vlekou částí komediantů. Podařllo se mu to díky vynikající práci se sociálními sítěmí a to mu levice v redakcích a agenturách nemůže zapomenout.

20 1
možnosti
RK

;-D Je třeba, aby na to semeniště dopadla tvrdá pěst dělnické třídy a vyhubit to hadí plémě;-D

Tipnu si, SPD?;-D

2 8
možnosti
ZB

Ano, téměř všechna americká media mají Trumpa plné zuby a jsou šťastná, že volby prohrál. Je to podobné jako u nás veřejnoprávní ČT, ta také straní někomu a někoho nenávidí a nedělá to skrytě, ale veřejně. Když to dělají veřejně tak se zřejmě domnívají, že to dělají správně a tedy veřejnoprávně! Jak vidno, tak novináři si myslí, že nad ně není a oni že mohou udělat nebo zničit každého. To ale už dávno neplatí na 100 %, a to je dobře. Myslící lidé si zvolí toho, koho oni sami chtějí. Viz před čtyřmi lety v USA se stal prezidentem Trump.

16 1
možnosti
RK

99.9% voličů svého kandidáta nezná osobně. Možná 10 % si něco najdou na internetu. Místo narození, vzdělání, rodinný stav, víra atd. Ostatní věří v to, co jim naservírují média. Mimochodem u Bidenova týmu skvělá práce manažerů,marketérů a populistů. Zvolit na místo vícepresidentky ženu a nepůvodní američanku v době rasových nepokojů. Klobouk dolů.

0 0
možnosti
RK

Myslím, že jste na omylu všichni. Volby už dávno v celém takzvaném demokratickém světě rozhoduje sedmá velmoc, plus různé zájmové skupiny. Voliči jsou jen jejich loutky.

15 1
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články