Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Covid 19 – „Nekompetentnost“ masmédií a její důsledky. /1/

Je zcela evidentní, že pokud by se takto chovala masmédia v době vojenského ohrožení země, stanuli by novináři a vydavatelé před zvláštním tribunálem.

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760012

0 0
možnosti

Autore máte v tom pěkný chaos...:-P

0 0
možnosti

Děkuji za vyjádření rozumného názoru, i když ta mediální manipulace mi přijde celosvětová, ne jen naše ČTK.

1) Číslo aktivně (tedy v současnosti) pozitivních je zkreslené více testy, které mohou být opakovaně pozitivní pro jediného občana. Proto se také hromadí pacienti v nemocnicích. Tito lidé nemají už příznaky, ale jsou na test pozitivní. Nějaký primař odhadoval toto číslo na 40% z hospitalizovaných (z 6600 by mohlo být v nemocnicích 4000, pokud by se měli uzdravení kam vrátit. Domovy seniorů je nechtějí přijat pozitivní zpět. )

2) Test PCR (na přítomnost sars-cov-2 na sliznicích) je zpochybněn lékařskými a vědeckými autoritami. Výtěr/ tampon Covid, který je založen na RT-PCR (Reverse Transcriptase – Polymerase Chain Reaction neboli Reverzní transkriptáza – Polymerázová řetězová reakce): vzorek organického materiálu se ode­bere z hrdla nebo vzácněji z bronchoalveolární tekutiny testovaného jedince a poté je podroben proceduře RT-PCR ke kontrole přítomnosti viru SARS-Cov-2 ve vzorku. Článek má být od Dr. Stefano Scoglio, Ph. D., B. Sc. , který byl v r.2018 Candidate Nobel Prize in Medicine. Tady by byl zajímavý názor např. MUDr Pekové, pokud by byla schopná takové otevřenosti i v jejím byznysu.

3) Největším neštěstím je platná metodika pro počítání mrtvých "v souvislosti s nemocí cov-19". Ať pacient zemřel na cokoli, ale měl někdy pozitivní test, vždy je započten "v souvislosti". Další jsou připočteni jen z příznaků, i bez pozitivního testu. Takže v Polsku ani na jižní polokouli letos ještě nikdo nezemřel na chřipku nebo zápal plic, tak jako se v předešlých rocích umírali.

1 1
možnosti

S něčím souhlasím, s něčím ne. Souhlasím, že bychom se neměli děsit vyššího procenta pozitivních testů. Těch 34% vidím jako naprosto v pohodě a ani si nemyslím, že lze dosáhnout nějak výrazně vyššího procenta. Výběr lidí pro testy je asi docela úspěšný, ale je třeba vzít v úvahu, že někdo se prostě nenakazí, i když se blízce setká s nakaženým. Nevím jestli jsou to zrovna 2/3 všech lidí, ale třeba polovina ano. Takže se může stát, že při sebelepším výběru se přes 50% dostat nelze. Zase 10% může později nastat, když vybraných lidí na testy bude málo a bude se více lidí testovat preventivně. Tedy mezi vybranými to bude pořád 1/3 a mezi preventivními testy skoro nikdo.

Nesouhlasím s přirovnáním se Slovenskem. Jestli jim zatím vycházejí 3%, tak u nás je už skoro 300 tisíc ověřeně nakažených a to jsou také 3 procenta. Do toho ještě lidé, kteří se díky mírným nebo žádným projevům ani netestovali a už máme klidně 6%. Takže si jsem téměř jistý, že jsme na tom hůř nebo lépe než Slovensko, záleží na úhlu pohledu. Hůř, protože máme více nemocných a více zatížené zdravotnictví, lépe z pohledu kolektivní imunity.

1 0
možnosti

1. Trasovat se moc nedaří, takže vysoké procento pozitivních z testovaných s trasováním a přesným cílením moc nesouvisí.

2. Naopak na jaře, když to ještě hygiena stíhala a byly jasně vytipované osoby (např. lyžaři z Itálie, cestující z jihovýchodní Asie) tak byla pozitivita jen asi okolo 5%. A dále v květnu a červnu klesala a klesala

3. Již od dubna místní amatérští epidemiologové tvrdí, že skutečně nakažených bude i 10 krát víc než je těch "s papírem". To ale nekoresponduje se situací na Slovensku ani s našimi plošnými testy co proběhly v květnu myslím že v Olomouci.

Takže nevím, hodně těch údajů si protiřečí až mám já, který rozhodně nepatřím k popíračům koronaviru jisté pochybnosti o věrohodnosti údajů.

6 0
možnosti

R67a35d43e77k 63K85o74h30u70t

27. 10. 2020 22:40

Jako seniora mě letos vůbec nenapadlo cestovat po světě a vyhýbám se velké koncentraci lidí na jednom místě.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759792

A pak vás při nákupu chleba poplive někdo kdo je také přesvědčený že se máte chránit sám a zrovna patří do skupiny co mají covid a neví o tom, nebo na to z vysoka, protože není ovce...

1 1
možnosti

R91a97d37e94k 28K86o70h61u53t

27. 10. 2020 22:43

Neříkám že vás poplive účelově. Jen tak mimochodem...

0 0
možnosti

Promiňte. Napište si do profilu, že jste epidemiolog a matematik

0 1
možnosti
Foto

Zčásti bych souhlasila a zčásti ne. Souhlasím s kritikou vládní koncepce. Vyjdeme-li z toho, že pro šíření covidu jsou na světě zhruba stejné podmínky a my jsme nejhorší na světě, pak z toho vyplývá, že opatření řídí také největší parta matláků na světě. Viz onen zákaz nočního vycházení, a pokud je Prymula náš nejlepší odborník, pak Pán Bůh s námi.

Přece, do pytle: pokud je mým hlavním problémem kapacita nemocnic a intenzivní péče, pak se nejdřív musím podívat, kdo v nich leží, tj. jaká skupina pacientů, s jakými doporovdnými onemocněními, jakého věku atd., prostě udělat analýzu lokálních dat (skoro 300 000 záznamů), z toho vycházet při koncepci opatření, mediálních sdělení, informovanosti. Musím přece těmto pacientům říci - hele, právě VY s tou cukrovkou, obezitou... mát x-krát vyšší riziko, buďte opatrní, nenoste roušky, vezměte si respirátor, třeba je i hradit ze zdrojů VZP, desinfikujte si ruce hned, jak přijdete domů.... stát by pro ně měl vytvořit podmínky pro bezpečnější pohyb např. opětným vyhrazením prodejních hodin, povinností desinfekce prodejen apod... Ne. My zakážeme noční vycházky.

K parametrům - přijde mi skutečně jako hlavní parametr nejdůležitější vytížení zdravotního systému, podle toho opatření řídit, ale smysluplně a cíleně. To jediné také objektivně můžeme vyčíslit. Ostatní parametry včetně démonizovaného reprodukčního čísla nezavrhovat, ale bát je jako parametry pomocné, ani jedno z nich totiž přesné není a otázkou je, jak je interpretovat. A při koncepci opatření vycházet ze studií. Je-li ověřeno, že roušky nepomáhají, ale respirátory mají prokázanou účinnost, pak je třeba nosit respirátory. Je-li známo, že hygiena rukou má prokazatelný efekt, pak je třeba vytvořit rámec pro její nejširší užití. Atd.

3 1
možnosti

A17l97e11š 69V98o49l45f

27. 10. 2020 20:26

Takže na jaře, když bylo tvrdé opatření, a povedlo se nákazu udržet v mezích, tak to bylo špatně, protože opatření byla "zbytečně tvrdá" Tak na nátlak přišlo rozvolnění a lidé se chovali jako by nic. Což se vrátilo na podzim jako kladivo a za to může opět vláda, že to nezvládla. Tak o co vám, kritikům vlastně jde?Ono jde o to, že má dovolená v Chorvatsku byla důležitější, než zdraví mých blízkých. Ale to si lidé nepřiznají, protože přeci "já" dělám vše dobře, "já" tom u rozumím nejlépe a "mě" nikdo nic radit a nakazovat nemusí. A jsem přesvědčen, že pokud autor tohoto bloggu a lidé jako vy, chytnete nákazu, tak za to budou moct vláda s medii, protože ho vás nedokázala ochránit. Je mi z některých lidí na zvracení.

6 1
možnosti

A49l83e46š 77V11o38l57f

27. 10. 2020 20:12

Ježiši kriste, vy máte žaludek.

1 0
možnosti

Vas kalkul, ze pocet nakazenych je podpbny jako na s

Slovenksku tedy okolo 3% ma velice vaznou trhlinu. 3% v CR znamenaji 300 000 lidi. Coz by znamenalo, ze mame prakticky vsechny nakazene pekne pod kontrolou. K Dnesnimu dni je prokazane nakazemych 277 000.

0 0
možnosti

Pan je matematik. On to má správně

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS