Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podepisuji.

Je pořád čekám, ze zítra vystoupí Babiš jako hodnej polda a Prymulu "umravní". A nebo ve čtvrtek, to už se nebude moci dělat předvolební kampaň, tak si řekne o hlasy tímto způsobem.

1 1
možnosti

A80l72e29š 33N41o26v95á91k

29. 9. 2020 13:02

jestliže tu často slyšíme strašení, že nemocnice mají už téměř vyčerpané kapacity na infekčních lůžkách, proč ještě plukovník Prymula neinicioval zřizování sítě polních nemocnic?

3 1
možnosti

Přesně dokumentujete způsob myšlení autora. I kdybyste postavil cokoli s potřebnými lůžky, budou Vám k prdu, pokud nezřídíte "plzeňská práva", abyste měl potřebný počet doktorů a sester. Pamatujete na Wericha a jeho rčení, že lidská blbost (nedokonalost) je věčná. Ani tohle Vás nepřesvědčí o tom, že většina nemá potřebné znalosti, aby mohla posuzovat, co dělá nebo nedělá Prymula odůvodněně. Nemají je ani profesor Žaloudík či profesor Pirk, natož zubař Šmucler. Dopouští se stejných omylů jako právě Vy Vaším sdělením.

2 2
možnosti
Foto

Adéla Knapová Reflex. Tak s tím souhlasím, lépe bych to nenapsal Babiš dosadil coby svou pravou covidovou ruku muže, který na nemoci vydělává miliony – evidentně se Prymula u svého bosse inspiroval; morálka a etika stranou, když už má na lidském strachu a neštěstí někdo zbohatnout, proč ne my; proč tomu taky krapet nepomoct, když už jsme u moci a vlastně můžeme téměř všechno, oprava: můžeme všechno; a tak to taky děláme – zatím jen zlehýnka, přece jen nás za týden čekají volby a ty musí Babiš vyhrát, jinak je v háji a všechny přidružené pijavice vysávající stát a občany, s ním.

1 2
možnosti

Adélka Knapová, holka naprosto odtržená od reality, která strávila celé léto v Řecku (kde byla opatření přísnější než u nás), opět bojuje za "svá" lidská práva. ;-D(Mj.Ještě nedávno nám dávala za příklad jednání slovenského soudu s Kočnerem...)

Tak to potom ano. Teď už je mi to jasné. Ovšem, čekal bych, že se stejně vehementně ohrazujete i proti porušování "lidských práv" ve vaší milované EU! A budete, zároveň s Adélkou, tvrdě kritizovat Slovensko, Británii, Německo a ostatní "vyspělé" země za diskriminaci Česka při vycestovávání. A nezapomeňte se při tom mrknout, jaká tam mají všude opatření.Asi "Prymula" kam se podíváš...;-D;-D;-D

2 2
možnosti

Když tak pročítám váš článek a sleduju ty většinové nálady obyvatel, mám čím dál větší pocit, že lidé u nás přicházejí opravdu o rozum. Stanley cup se hraje prakticky v "karanténové bublině", samozřejmě bez diváků, Bundesliga rovněž o italské Serii A nemluvě. Atd atp. Roušky v okolních státech se nepřestaly nosit prakticky vůbec, Slovensko a Německo se děsí současného nárůstu i když v přepočtu na 100tis. obyvatel jsou daleko za námi, dělají i přísnější opatření a vy tady mudrujete, jako kdyby snad měl Prymula vyhlásit vyjímečný stav, stanné právo, nebo snad občanskou válku. A ono to, dle reakcí některých "bojovníků za svobodu", na tu občanskou válku, pomalu fakt vypadá.

Prymula dělá to, co považuje za účelné proto, aby nedošlo ke kolapsu zdravotnictví. Má na to vzdělání, osobní vědecké bádání i zkušenosti. A mudrlanti se budou chytat nějakých jednotlivých detailů a předkládat neustále nějaká jiná a "lepší" řešení. Samozřejmě většinou bez těch znalostí, bez dlouhodobého studia a hlavně bez jakékoli zodpovědnosti za cokoli.

7 2
možnosti
Foto

Prymula má na to vzdělání, ale nemá osobní vědecké bádání i nemá zkušenosti. Nikdy nebyl epidemiolog. V armádě se zajímal o očkování vojáků. Byl ředitelem Hradecké nemocnice, kde se znemožnil čínskou medicínou a tím, že jeho středisko čínské mediciny, byl v podstatě tunel, který odčerpával peníze od státu. Jako ředitel nemocnice zadával zakázky firmě Biomet, který vlastnila jeho dcera. Od této nemocnice dostával Biomet rozsáhlé zakázky a 30 miliónů z nich přišlo na Prymulův účet. Byl zároveň v čele nemocnice i prokuristou firmy své dcery. Střet zájmů jako vyšitý. Z nemocnice musel odejít. Nemá bezpečnostní prověrku protože je silně navázán na Čínské firmy V součsné době vlastní firmu vyrábějící zdravotní materiál a před vstupem do funkce ministra ji převedl na dceru.

4 5
možnosti

RvOpravdu pane Bartoni nevím, proč se pouštíte jako laik do těchto bohů.

2 1
možnosti

Babišovo ponižování v médiích i jinde nesl Vojtěch zřejmě těžko, když na něj začal házet vlastní chybná rozhodnutí už to v něm vřelo a když chtěl Vojtěch vyhodit Prymulu z čela ministerstva zcela legálně (neměl prověrku) a Babiš pro Prymulu vymyslel trafiku a fakticky ho povýšil, tak to už by porazilo i koně. Od té doby už to chtěl Vojtěch položit, jenže jediný možný nástupce Prymula (nikdo jiný není, i Maďar raději zdrhnul) si klade nehorázné podmínky. Nakonec Babiš na ně kývne, rošáda ministra se provede a nyní Babiš sklízí plody svého obchodu, Prymula si dělá co chce, nejdřív to pustí do médií, postaví vládu před hotovou věc a Babišovi nezbývá než kývat i úplným pitomostem. Hamáček potměšile Prymulu ještě popichuje, protože správně tuší, že nový stav nouze ho zase zviditelní a Babišovi zase klesnou preference, když nebude mít kontrolu na situací.

Kouzelník sítí Prchal je Babišovi v krizi spíš přítěží, jasně se ukázalo, že nálada na sociálních sítích nesmí být podkladem pro závažná rozhodnutí, skutečný premiér musí umět učinit závažné rozhodnutí i proti momentální náladě ve společnosti a zejména i když tuší, že ho to bude stát křeslo, odpovědnost za svou zem musí být větší než osobní ambice a vlastní ego. Babiš to má přesně naopak a proto jsme tam, kde jsme. Na místo se raději neptejte.

4 1
možnosti

No já pořád nevím proč nouzový stav, a divím se, že je čím dál vice lékařů nakažených když mají rukavice a respirátory...

3 0
možnosti

Nouzový stav proto, aby mohl vyhlásit zákaz shromažďování většího počtu osob v souladu se zákonem. Protože bez toho mu opozice a spousta chytráků podpořených právníky ta opatření hodí na hlavu jako nezákonná.

4 0
možnosti

Pan Bartoň vychází ze srovnání smrtnosti virů chřipky a covidu, které je v podstatě stejné. Počáteční projevy nemoci jsou stejné.

ČR a Izrael mají zhruba stejný počet obyvatel. ČR má ke stejnému dni hospitalizováno 802 pacientů se středním a těžkým průběhem nemoci. Izrael 767. V Izraeli zdravotnictví kolabuje. Co myslíte, bude pan Bartoň a jemu podobní konečně věnovat pozornost číslům, o která jde a ne číslům, o která nejde? Myslí si snad pan Bartoň a jemu podobní, že u chřipky někdy dochází k tak vysokým číslúm pacientů se středním a těžkým průběhem, které je nutno hospitalizovat?

No, když si páni Bartoňové myslí, že Prymula hrozí nouzovým stavem proto, že smrtnost je u chřipky a covidu stejná, není divu, že píší bláboly.

Myslíte, že se zamyslí nad tím, proč izraelské zdravotnictví kolabuje dokonce při nižším číslu hospitalizovaných než u nás? A o to, aby nedošlo ke kolapsu zdravotnictví, o to jde. Proto ve vzduchu visí nouzový stav. Pan Bartoň opravdu nikde nečetl, že ty restrikce typu zavření škol byly uvolněny příliš rychle?

3 3
možnosti

V roce 2018 "Průměrná ošetřovací doba byla 8,7 dne, což ve výsledku představuje pokles průměrného denního stavu léčených pacientů v lůžkových zdravotnických zařízení z 55,4 tisíc na 55,2 tisíc osob oproti roku 2017." https://www.uzis.cz/res/f/008313/hospit2018.pdf str. 9.

Hospitalizovaní s Covidem tedy představují 1,4% celkového počtu hospitalizovanýchm nehledě na to, že se jedná naprosto bez výjimky o osoby hospitalizované s dalšími komplikacemi, takže fakticky žádný počet hospitalizovaných nezvyšují. Tedy až na těch pár, které zmiňoval motolský ředitel Ludvík, kteří jsou už bez příznaků a uzdravení, ale podle Covid 19 testů pozitivní a v dom ani v LDN je nechtějí.

Proč kolabují v Izraeli nevím, ale jestli je to pravda, nějak nám nemohou být vzorem :-)

4 1
možnosti
Foto

1/ prymula je především epidemiolog a až potom politik. Od Počátku prosazoval větší restrikce tak když má teď větší moc tak je logicky prosazuje. Aby to bylo právně v pořádku musí zavést nouzový stav, který zjednoduší rozoghodování o restrikcích.

2/ Nevím jestli to babiše a spol ve volbách poškodí. Nějaká ankete na internetu fakt nic nevypovídá. Naopak si myslím, že mu to ve volbách spíš prospěje. U jeho potencialních voličů je spíš poptávka po restrikcích než touha po svobodném šíření viru. Ten odpor proti rouškám.....jde spíše od lidí co by ho sejně nevolili.

4 2
možnosti

Prymula je manažer a obchodník ve zdravotnictví. Tak, jako "naletěl" na čínskou medicínu, "naletí" na všechno, co smrdí penězi. Proto si ho Andrej vybral, jeho laboratoře jedou a úvěrující banky nemají problém dál půjčovat.

5 4
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články