Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co takový prezervativ? Je to také nástroj útlaku nebo ochrany? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Nabádat ke vzpamatování jinou osobu má smysl pouze tehdy, pokud tím procesem prošel sám vyzyvatel, což se zřejmě u tohoto autora nestalo.

Tepete pana Doležala za domnělé nerespektování zákonitostí a uzancí, leč činíte totéž sám v míře více než hojné, k polemice, vyvracení názorů a kritice používáte klišé a osobní postoje autora zhmotnělé ve vybraných formulacích (Babišova Mladá fronta Dnes, pokud bychom v Česku ignorovali, nebohá Itálie a Španělsko, nošení roušek v Japonsku i v dobách obyčejné chřipky - autore, autore, netušíte vůbec proč je běžně nosí- a pod.).

Nejsem nijak vyhraněný fanda pana Doležala, kterým dodnes zřejmě autor byl, ale po takovéto "zdrcující kritice" bych se jím klidně mohl stát. Jeden příklad autorovy neznalosti za všechny: Autor z běžného nošení roušek v Japonsku i v "dobách obyčejné chřipky" implikuje ohleduplnost k okolí, ochranu před šířením nákazy aniž by jen trochu tušil něco o místním smogu, historii chřipkových pandemií, zemětřesení, smogu, prachu...., ač to bylo v historii i v našich zpravodajských relacích. Zde se tedy autor opravdu nevzpamatoval.

A snad ještě jednu pasáž: "Doležal se v zásadě posmívá „vědeckým základům“, podle kterých vláda rozhodovala." Tak ale může činit oprávněně každý a možná by nám mohl autor vysvětlit kdy, k čemu, s jakým výsledkem a vlivem na opatření byla nějaká vědecká metoda (kromě triviální statistiky) v rámci nouzového stavu využita. Já rovnou tvrdím, že nikdy a žádná. A pokud se někdo fundovaný o to byť jen pokusil, nebyl vyslyšen a využit. Vláda od samého prvopočátku fungovala metodou pokus-omyl, ačkoliv sám autor hned v úvodu konstatuje, že zkušenosti pro rozhodování byly. Varianta téměř absolutní karantény samozřejmě přináší své výsledky (dokonce jako vedlejší produkt např. i v omezení drogových obchodů), jenže ignorováním vědeckého přístupu je legitimní i pochybnost o nezbytnosti razantních opatření a tedy i páně Doležalova kritika, která je rozhodně relevantnější, než autorova obhajoba Babiše.

2 3
možnosti
ZZ

vzpomínáte, jak byla lehce zavedena změna času z letního na zimní a naopak? dnes není živé moci, která by to zrušila. Povaha čechů je zhmotněná v pohádkách, "Sůl nad zlato", závěr filmu-dvořané opouštějí houfně zámek a na dotaz proč odpovídá "dneska jim sebrali sůl a zítra jim budou holit hlavy", "Nesmrtelná teta"- na povel všichni začali bez odporu chodit v předklonu a doplň si podle vzpomínek další. Jenom těch tun koncentrovaného biologického odpadu v nesmyslných rouškách, který se někde bude ukládat a prosakovat do země, těch platových rukavic a sáčků, Gréta se z toho bude muset zcvoknout, chudák nemocná

2 5
možnosti
ZZ

tak co mínusáři, jaký je pohled do zrcadla? jestli už jste odevzdali sůl, tak hybaj k holiči

1 0
možnosti
Foto

J53a80n 26Š39i92k

20. 5. 2020 9:18

Rouška je nesvobodný nástroj. O tom pochyb není. Rozhodnutí o tom je nosit je podpořeno zákonem, ale je pro občany omezující, byť za dobrým účelem. A ano, i tyto věci jsou o svobodě. Ale o tom, zda jsme svobodni nebo ne, si rozhoduje každý sám, nikoliv vláda. Vnitřní svoboda je daleko cennější a důležitější než ta kolem nás. Mám dojem, že jsou tací, co si nasadí roušku i na místech, kde je to v rozporu se zdravým rozumem, jen proto aby se mohli zviditelňovat a křičet o tom, jak jsou týrání a v jaké nesvobodě žijeme. Zajímavé je, že když vidím dělníky na stavbách, pracovníky technických služeb a další, přestože nadávají, nemají potřebu toto téma řešit, jako někteří politici a novináři, kteří melou téma roušek donekonečna a proč? Tito lidé budou nadávat na všechno a všechny. Pro mě rouška není žádný symbol. Znamená pro mě jen trochu nepohodlí. Nenosím ji kvůli sobě, ale kvůli lidem kolem mě. Tak chápu její princip. A protože je nesobecký, chápu ho. Nenutím astmatika, aby si v mojí přítomnosti roušku nasazoval. Můj pohled je ten, že kdo v případě roušek řve o svobodě a týrání, je sobec. A sobci si svoji vnitřní svobodu sráží sami. Děkuji za článek. Hezký den

9 1
možnosti
JZ

"Mám dojem, že jsou tací, co si nasadí roušku i na místech, kde je to v rozporu se zdravým rozumem, jen proto aby se mohli zviditelňovat a křičet o tom, jak jsou týrání a v jaké nesvobodě žijeme."

Tak u nás v Opavě jsem se zatím s nikým takovým nesetkal.

Narazil jsem na lidi, jejichž děti měsíc neopustily byt, na lidi, kteří se smetím kdy nikoho nemohli potkat, vyrazili s nasazenou rouškou. A tito se nikde nezviditelňovali a nekřičeli o týrání a nesvobodě. Prostě to brali tak, že "Vláda řekla furt, tak furt."

A pak jsem narazil na lidi, kteří k přístupu "Vláda řekla furt, tak furt" mají kritičtější přístup a ti si v místech, kde nic nehrozí, roušku prostě sundávájí.

Promiňte, ale nelogické nasazování roušky jen proto, abych mohl nadávat na nasazování roušky, to jsem opravdu nezaznamenal.

1 1
možnosti
Foto

Pokud to takhle řekl Doležal má svatou pravdu a není sám, kdo to říká a jsou osoby, jako já , kteří to tak cítí. Souhlasím s ním.

3 7
možnosti
AN

A83l21e40š 78N75o10v38á20k

20. 5. 2020 9:15

nazírat na události různými úhly pohledu je prospěšné. A mít se na pozoru, aby se z roušky skutečně nestal náhubek, mávátko dnešní doby.

Mimochodem: nouzový stav skončil, takže nosit roušku by měl nařizovat nějaký zákon, jinak to nemůže být povinné. okud žijeme v právním státě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,75
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články