Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největší hloupost porevoluční, pustit byznys do zdravotnictví a školství.

1 0
možnosti
VH

Jak: pustit byznys do zdravotnictví? Zdravotnictví přece byznysem je! A léky byly byznysem také vždy (i báby kořenářky mají svůj byznys).

Vše je byznys. A bylo dávno před tím, nez byl byznys usnadněn vynálezem peněz.

1 0
možnosti
Foto

lobby laboratoří a nemocnic se rozjela?

1 0
možnosti
JP

Vy už byste měl jít někam do stínu. Nebo si alespoň před sluncem chránit hlavu.

1 2
možnosti
JR

J30a90n 13R93á31ž

18. 5. 2020 12:21

Cena samotného testu v laboratoři tvoří zhruba dvě třetiny z celkově kalkulované ceny za provedení testu a vydání potvrzení o nezinfekčnosti. Nejlevnější test lze pořídit v nemocnici v Opavě, neb tam je vše "pod jednou střechou", stojí cca 1700Kč. Kalkulace cen za test (odběr, laboratoř, potvrzení) začínají běžně na 2000Kč. Je to reálná cena a nevidím jediný důvod, aby kvůli dovolenkářům testování stát dotoval.

Ceny se ovšem dost liší i u nemocnic, kde stejně, jako ta Opavská, taky mají vše "pod jednou střechou". Což dost dobře nechápu. Dá se zjistit Googlem, že rozdíl je až o 1000Kč

0 0
možnosti
VH

Vy koupíte housku v každém krámě za stejnou cenu? Ne? A chápete to?

1 0
možnosti
VH

Krásně jste se rozohnil (to Vy umíte). Jen jste velmi hloupě předpokládal, že proměnnými jsou pouze náklady osobní (nejen mzdové). Asi jste neslyšel a nákladech na speciální obleky při odběru i zpracování a likvidaci. Víte, jaké jsou náklady na "chemikálie", nutné k rozboru? Na likvidaci vzorku? No a konečně: i ty fixní náklady musí soukromá laboratoř uhradit.

Jen a okraj: jako obvykle politici opět informují nepřesně: Cena pojišťovny je za vlastní zpracování vzorku. Maximální cena za odběr (případně dopravu) a zpracování vzorku. V případě odběrů na hranicích včetně dopravy do místa či ubytování v místě.

1 0
možnosti
Foto

moh' bysem tu kalkulaci vidět?

0 0
možnosti
LH

Jen si vzpomenu, ten ryk na začátku že stát dělá předražené testy (dr. Peková to umí levněji), ted pro změnu ryk stát chce dělat levné testy - to je fakt na nic - slušně řečeno...

5 0
možnosti
Foto

vy kdybyste věděl, co vlastně chcete:-P

2 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články