Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10i81ř50í 53M30í35k50a

11. 5. 2020 10:10

Podobných výzev jako je ta českých doktorů bylo ve světě víc. Zajímavé je, že YouTube vyjádření těchto doktorů maže. A můžeme se dočíst i vyjádření ředitelky YouTube, že taková videa bude mazat i v budoucnosti. Jako například doktor Erickson. Než tiskovku těchto praktikujících doktorů smazali, mělo přes 3 miliony shlédnutí. Teď ho člověk typicky může vidět jen na jiných serverech než je YouTube, Vimeo.

https://www.turnto23.com/news/coronavirus/video-interview-with-dr-dan-erickson-and-dr-artin-massihi-taken-down-from-youtube

To se to pak ale divně argumentuje autoritami, když jsou jiné hlasy taky odborníků umlčovány. Jsou přitom názory jiných prominentních doktorů a akademiků, že správná cesta je naopak, aby nákazou prošlo co největší množství lidí, aby vznikla skupinová imunita - to byl ostatně původní plán v Británii.

Původní plán UK byl, aby se země promořila virem a stát izoloval starší lidi a chránil je před virem, než se vytvoří kolektivní imunita. Pak se ale rozhodli, že se vykašlou na seniory a zachrání raději všechny kromě seniorů. Bylo rozhodnuto, že starší lidé by měli raději zemřít.

https://www.bbc.com/news/uk-wales-52117814

V Anglii a Walesu umíralo mnoho lidí v domovech důchodců. Pracovníci nedostali ochranné prostředky a byla jim odmítána léčba v nemocnici. Přitom oni měli být tou prioritou.. ti, kteří měli být chráněni nejvíc. Přitom jim byla odmítána léčba v nemocnici odůvodněno tím, že jsou prý moc staří.

0 0
možnosti

J78i36ř44í 73M68í21k39a

11. 5. 2020 8:01

Věděl by někdo odpověď na otázku, co se očekává od toho, že udělá rozvolnění opatření? Počet nakažených přece logicky stoupne, ne?

Není očekávat, že virus bude vymýcen stejně nesmyslné jako očekávat vymýcení chřipky? Zvláštní, že jsem ještě nikoho neviděl vysvětlovat, proč by zrušení vypnutí státu, nemělo vést k opětovnému šíření viru. Očekává tedy autor článku a spol., že když vydržíme dostatečně dlouho, tak bude coronavirus vymýcen? Nebo že správně načasované (neuspěchané) rozvolnění nepovede k nadměrnému šíření? Možná to je nějak oddůvodněné je, ale nikoho z proponentů toho vypnutí státu jsem ještě neviděl vysvětlit, co teda očekávají, a nebo jestli tedy má zůstat stát vypnutý třeba už nafurt?

Momentálně jsou poloprázdné nemocnice. Nebylo by lepší je začít využívat k léčení pacientů? Jinak přece logicky vzniknou problémy z toho, že jsme vypnuli i nemocnice, ne?

K tématu jsem zatím četl jen vyjádření, že pokud po uvolnění poroste počet nakažených, tak se stát znovu rychle vypne. Jak nám bylo odborně vysvětleno principem tzv. "záchranné brzdy", jak řekl ministr zdravotnictví. Že znovu všechno zakážou nebo že se bude už odteď nafurt pravidelně několikrát do roka stát vypínat, lidem přikazovat domácí vězení opakovaně v roce... Někteří to takhle přímo navrhují - že se svět s rouškama a zákazem vycházení stane novou normou.

1 0
možnosti

Vaše poslední věta je Vaše vlastní nebo jste to někde četl? Jen by mne zajímalo o kom si mám myslet, že je úplně mimo.

0 0
možnosti

Odkiaľ vedeli USA už minulý rok že v Číne vypukne pandémia koronavírusu, ak ho ony samy nevypustili?

https://www.nytimes.com/2020/03/19/us/politics/trump-coronavirus-outbreak.html

Ak sa v Európe nachádza iný typ koronavírusu ako v Číne nemohol sa do Európy dostať z Číny ale tu musel byť vypustený.

https://www.globalresearch.ca/tracing-evolution-migration-sars-cov-2/5710648

Existujú dôkazy, že v Taliansku bol koronavírus už v decembri. Taliani pôvodne nehľadali príčinu silného zápalu pľúc tak ako Činania a preto je tam taká veľká úmrtnosť.

1 2
možnosti
Foto

Takže vezmu jen fakta:

První varování, jak velký problém to může v Evropě být přišel z Itálie. Jenže už tenkrát se vědělo, že průměrný věk i medián mrtvého na covid-19 je 79 let!!!

Stejně tak se vědělo, že existuje velké množství nakažených s velice mírným průběhem až bez příznaků!!!

Z toho plyne fakt, že covid -19 není zabiják, ale spíše vážnou komplikací již probíhajících vážných onemocnění - naprosto jednoznačně a téměř bez výjimek!!! Z mladých umírají hlavně vyčerpaní zdravotníci a onkologičtí pacienti.

Největším nebezpečím covid-19 je prostě téměř nulová rezistence - skoro každý, kdo přijde s nakaženým do styku se nakazí a tudíž vzniká velké množství vážných pacientů najednou a přetěžují systém. Vzhledem k tomu, že zdravý jedinec má mizivou šanci na potřebu hospitalizace je v podstatě dostatečným opatřením izolovat staré a nemocné!!! Těch pár tlustých kuřáků s astmatem by systém zvládl.

A to se dalo velice slušně odvodit z průběhu v Itálii ještě dříve, než se u nás objevil první známý případ.

Proto považuji reakci vlády a zavedená opatření za zbytečnou hysterii...

Nikdo nemůže s jistotou tvrdit, že za nízký počet případů mohou opatření - je docela dobře možné, že díky genofondu a v minulosti povinným očkováním, jsme prostě odolnější...

2 2
možnosti
Foto

A to pomíjím fakt, že v době, kdy se mohla vláda předzásobit pro případ pandemie, se na všechno vykašlala a nakonec sobě i zdravotníkům z velké části šili roušky lidi sami...

Takže asi tolik si dovolím podotknout k debaklu co tu vláda předvedla...

1 3
možnosti

Já jsem od začátku generál před bitvou... Doufám, že jsou všichni hysterici rádi, že zatím přežili, tak šup do sklepa, než přijde druhá vlna :-P !

3 0
možnosti

Nevím, ale za mě osobně mi otevřený dopis lékařů Karlovy Univerzity nepřipadá ničím špatný, naopak už poměrně dopředu dokázali odhadnout další vývoj a případné důsledky této nemoci a popsali nebezpečí, které může hrozit obecně celé společnosti. Tak nevidím důvod se proti tomu nějak vymezovat. Stejně tak mi připadá nefér napada pana Pirka za to, že lituje toho, že kdysi vstoupil do KSČ a rád by tuto chybu nějak odčinil. Pořád mi to připadá čestnější přístup, než u někoho, kdo to dodnes popírá, anebo naopak nemá tu čest se tomu postavit čelem.

4 4
možnosti

J43i12ř23í 91M98í14k50a

11. 5. 2020 9:55

Divné je, jak je na tyto doktory útočeno ad hominem (KSČ jednoho člena apod.). To jsou normální profíci z oboru. Můžeme s nimi nesouhlasit, ale dle některých by ne každý měl mít svobodu projevu. Když třeba pan Prymula najednou otočil, že je pro otevření země, začalo se na něj útočit také.. mnozí ho označuji za "blbce" apod.

Jako laik se mohu jen dohadovat, co je asi pravda.. ale opět mě znepokojilo, že někomu vadí pluralita názorů. Argumentuje se autoritou, ale jen pokud, když říká to "správné".

0 0
možnosti

Stačí věřit. Ve sv. Prymulu, v AB, vládu. Hlavně věřit.

2 4
možnosti

Mnozí Vaši slepou víru nesdílejí a raději přemýšlí. A vyzdvihovat odborníky jako svaté....chce dost odvahy nebo něčeho jiného.

0 0
možnosti

„I když jsem byl za to kritizován, svůj postoj neměním. Když totiž srovnám chřipku, kterou jsem měl před třemi lety, kdy mně bylo na umření, s koronavirem, tak u něj byl průběh lehčí. Je třeba si uvědomit, že jen u nás na chřipku vloni zemřelo 1500 pacientů,“ tvrdí v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz profesor Jan Pirk

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,89
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články