Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ona otázka, jaká je cena jednoho lidského života, je na stole permanentně, i když naše "humanitně" založená společnost kolem ní stále chodí jako kolem horké kaše. Vy se ptáte, jestli 16 milionů za dožití jednoho důchodce o několik měsíců až let více je hodně. Já mám za to, že je na světě (i pokud se omezím pouze na vyspělé státy) spousta lidí (včetně dětí), kteří by se mohli dožít mnohem vyššího věku nebo dokonce kompletně vyléčit, pokud by měli pro svou léčbu k dobru dalších 16 milionů. Nehledě na to, že si nemyslím, že cena této krize je těch 160 miliard, o které se navýší schodek rozpočtu. Reálná cena bude o dost vyšší.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem ke smrtnosti toho onemocnění by to asi nebylo jen deset tisíc lidí. Lombardie, která je zhruba stejně lidnatá jako ČR, je teď na čísle 7500. A to už tam nějakou dobu také běží karanténní opatření, které epidemii zmírňují.

Další otázkou jsou trvalé zdravotní následky přinejmenším části nakažených. Mám na mysli plíce, poškozené zápalem plic. To se týká především mladých lidí a dětí, které onemocnění prakticky vždy přežijí.

0 0
možnosti
Foto

Luboš Motl, který byl postdoc fellow na Harwardu, by se měl asi primárně věnovat svému oboru. Teď asi nemá komu přednášet, tak je relativně více času na bádání. Cokoliv, co je menší než milimetr v biologii, tak tomu určitě nerozumí a tím, že umí dobře číst v angličtině ho ještě odborníkem na mikrobiologii, virologii a genetiku nedělá. Pravda je, že se může pokoušet, nelze mu to zakázat. Nastěstí se k jeho poznámkám můžeme vyjadřovat....

1 0
možnosti
MS

Nechat promořit populaci nemocí Covid-19 nezaváděním ochranných opatření a nechat tím pádem desetitisíce nebo dokonce statisíce lidí zemřít se dá přirovnat jen k nacistickým experimentům. No historicky víme, že britská pravice měla vždy k nacizmu blízko. Uvidíme, jak se tento experiment bude líbit voličům v těch zemích, kde se to stalo.

2 0
možnosti
LH

Mladíci mají zřejmě na mysli permanentní důchodovou reformu a rádi by možná také poskytli granty na vývoj nových virů, ale vždy jen do doby dovršení jejich předdůchodového věku.

1 0
možnosti
MT

Jenom aby se ti mladíci nedivili, ze virus mutuje a jednoho dne s dvojnasobnou zurivosti bude "prirozene" eliminovat (bez ohledu na vek) i ty mladsi..

0 0
možnosti
Foto

Tak co s tim ? Vyhlasime referendum, jestli obetovat par set lidi , nebo ekonomickou prosperitu ?

0 0
možnosti
OU
VH

V takove spolecnosti bychom mozna nechteli zit, ale drive nebo pozdeji zrejme budeme muset. Nezda se, ze by se brzy nasla ucinna vakcina, ani ze by vyleceni meli dozivotni imunitu. Virus, zda se navic mutuje, takze je tu s nami pravdepodobne tak nejak naporad. Opatreni jsou nutna v uvodu nez zjistime co a jak, jestli virus zanechava trvale nasledky, jestli opravdu mutuje, jestli je mozno a ma vubec smysl se nejak branit. Pokud zjistime, ze ne, pak bude muset at chceme nebo ne prijit bohuzel ten prirozeny vyber.

2 0
možnosti
JZ

Mícháte jabka s hruškama.

3 2
možnosti
JF

No nevím kterého Luboš Motla citujete. Možná nějaký odkaz, ale k jeho výroku bych asi řekl toto: Pokud dotyčný pan Luboš Motl vezmu svoje rodiče, sourozence, svou ženu, své děti a možná vnuky (pokud nějakou rodinu má) a půjde dle svých slov provést přírodní selekci virem své rodiny (dobrovolně se všichni v jednom šiku nakazí) a léčit se budou za podmínek zdravotní péče jakou má průměrný občan ČR uvěřím, že je o své pravdě skálopevně přesvědčen a je ochoten kvůli jeho názoru obětovat i to co je mu nejdražší. Ujišťuji Vás, že toto neudělá, ani sám jako Luboš Motl toto neudělá. Proto jeho výrok komentuje slovy: i sedum titulů z tebe člověka rozumného neudělá. Jinými slovy Luboš Motl je tlachal.

5 0
možnosti
Foto

Tato diskuze mi připomíná uvažování Borise Johnsona. Přirozený výběr a stádní imunita dostihla nakonec i jeho a okamžitě se změnil náhled na formu boje proti coronaviru. Myslím si, že kdyby byl Babiš tvrdší v počátku ( a neposlouchal EU a Merklovou) a zavřel hranice (na návrh Prymuly - zaplaťpánbu za něj a také Hamáčka - kupodivu klobouk před ním dolů - zachrání i ČSSD před pádem) tak, aby se nemohlo jezdit na lyžovačky do Alp (50% trasování je z tohoto zdroje), či uzavřel hranice okamžitě a nedal termín na návrat dva dny dopředu a všichni z lyžování v Alpách ( by neproklouzli před termínem karantény) by museli do velmi přísné, po čínsku kontrolované karantény, tak jsme dnes mohli mít mizivé procento onemocnění a společnost by mohla fungovat - restaurace apod. Ale právě ti, co zde nyní propagují v podstatě eutanázii a prolomení izolace, by tehdy řvali nejvíce. Andreji, Andreji, nesnaž se zalíbit, buď tvrdý jako Viktor a budeš mít ne 30% ale 70%. Je doba na tvrdou ruku. Žádné povolování tras mobilů a karet. Povinnost jako v Jižní Korei. Nakonec všude ve světě po počátečním měkkém řešení nastupuje řešení tvrdé, ovšem s většími ekonomickými ztrátami, než kdyby bylo praktikováno okamžitě.

Po co nejtvrdším řešení nyní, může potom o to dříve nastoupit normální život se všemi svobodami.

12 8
možnosti
Foto

vidíte, a tohle je přesně ten důvod, proč vás nikdy volit nebudu.

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS