Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Oteplování je skutečnost , kterou lze těžko vyvrátit. Spory o desetiny stupně při rekordech teplot jsou dle mne marginální. Důležitější je to , zda a kolika procenty se na globálním oteplováním podílí lidská činnost. Případně určit , co proti tomu můžeme dělat.

Kdesi jsem četl zajímavý , byť trochu extrémní názor. Když už se klima "musí" měnit, buďme rádi za oteplování. Představme si , že průměrná teplota bude podobným tempem klesat. U nás v Česku mráz do dubna a opět od října. Brrrr.

0 0
možnosti
PK

Se stávajícím průběhem zimy moc nadšený nejsem, bo klíšťata si to asi budou užívat a děsím se pomyšlení zda tento trend bude pokračovat i v dalších období roku, léto kolem 40 C a vysychání vod, to je hrůzná představa...

1 0
možnosti
JP

Pořád u nás existuje jakási parta, snad pod vlivem Klause, která tvrdí, že se neotepluje nebo jen bezvýznamně, v lepším případě to uznají, ale tvrdí, že na to člověk nemá vliv. Chytají se pak každé hlouposti, aby své představy nějak dokazovali. Navíc často naznačují jakési konspirativní teorie. Výsledkem toho je i tento zbytečný a hloupý článek. Každý snad vidí, co se kolem nás děje. Při základní znalosti fyzikálních zákonů a měřitelných faktů vše ukazuje na vliv člověka na změnu klimatu. Jiné vysvětlení zatím neexistuje.

0 2
možnosti
GK

doporucuji film Chasing Ice, da se shlednout na YouTube. Stoji to za to videt uz kvuli uzasnejm zaberum. R^

0 0
možnosti
JL

Zajimavy clanek pane Bartoni. Nevim vsak, jak je mozne urceni teploty 1880 v Celsius, kdyz jeste v roce 1939 se v CSR pouzivala "Reaumurova stupnice" (0-80R = 0-100C).

Zde je treba neco vysvetlit. Snad jen pro tu presnost.

0 1
možnosti
PV

P75a64v14e32l 19V64é20b21r

15. 2. 2020 16:44

Holt se použil vzoreček na přepočet...

3 0
možnosti
JB

J29i73r58i 59B46o13r

15. 2. 2020 12:47

Od vzniku Země,se klima mění. Někdy rychleji někdy pomaleji,někdy vybuchla sopka,jindy dopadl meteorit. Jednou nepřežili dinosauři,teď třeba lidstvo.Proč by tomu mělo být zrovna dnes jinak?

8 1
možnosti
IB

I79v98o 72B32o40u22š20e

15. 2. 2020 13:01

To víme, že se klima měnilo. Ale jde o to, že tak nějak chceme, aby lidstvo přežilo. A nejlépe v komfortu, nechceme zase zpátky na stromy.

2 2
možnosti
Foto

Od půle 19.století vědci pozorují tání ledovců K podobnému kolísání rozsahu ledovců došlo v minulosti už mnohokrát, v obou směrech. Současná epizoda tání začala v polovině 19.století dávno před tím, než spalování fosilních paliv dosáhlo významné úrovně. Velkou pozornost na začátku roku 2010 sklidila aféra Glaciergate. Zjistilo se, že ve Čtvrté zprávě klimatického panelu OSN z roku 2007 je chybné tvrzení, že himalájské ledovce roztají do roku 2035. Správně to však mělo být podle jednoho odhadu, kdyby oteplování pokračovalo - datum 2350. Klimatologové bez ověření převzali tuto chybu od ekoaktivistů WWF a ti to zase převzali bez ověření od novinářů. Vědec, který je původcem této fámy, pak dostal místo ve firmě předsedy IPCC.

5 1
možnosti
IB

I26v46o 62B45o57u43š66e

15. 2. 2020 13:03

Teď kecáte.

2 2
možnosti
Foto

Vite ono to není o tom, že je nejteplejší leden.

Ony se ty měsíční rekordy přepisují posledních pár let celkem pravidelně.

Já si třeba nepamatuji, že v dětství by v lednu kvetly sedmikrásky či hluchavky. V posledních 7 letech to bylo minimálně 3 (trhali jsme je pro ještěrky) a to bydlím na valašsku tedy v chladnější části republiky.

Od Vás naprosto demagogický článek popírající okem pozorovatelné fakta, že teplota velmi rychle roste.Rv

3 4
možnosti
Foto

Našel jsem si portál ČHMÚ o průměrných teplotách v ČR mohu říct, že teploty od roku 1961 do roku 2018 dramaticky nerostou už vůbec ne rychle

4 1
možnosti

Přesně. Obzvláště Česká televize dosahuje ve strašení lidí dokonalosti. Viz páteční program na kanálu ČT 24 o ekonomické krizi, která i kdyby snad nepřišla, tak nás zasáhne nebývalou měrou. A v tomto "bububu" se zcela ztratila informace, že již šestý rok po sobě klesá státní dluh v poměru k HDP. A vo tom to je ;-)

4 3
možnosti

Nechápu, proč se někteří lidé tak brání tvrzení, že v současné době procházíme érou globálního oteplování. Ponechávám stranou, co a kdo všechno za to může, ale faktem je, že ustupují ledovce a to jak v Arktidě, tak i v Alpách a dalších světových velehorách, a to nebývalým teplem. Nedávno se dokonce utrhl ledovec obřích rozměrů v Antarktidě. Jestli v Alpách existoval stovky let ledovec prakticky v nezměněné velikosti a nyní je během pár let poloviční, tak to asi něco signalizuje.

6 1
možnosti

Myslím, že se lidé nebrání. Jen se neshodnou s tím, co za to většinově může (viz prdění dobytka). Co třeba vyšší sluneční aktivita?

5 2
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články