Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Bartoni, skvělý rozbor jako od profesionála. Jako účastník akce bych jenom dodal následující. Praha si svou nejednotností sama zničila svou kandidátku, jež jen taktak prošla na jejich sněmech. V ODS nejsou ženské kvóty, ale hlavní město mohlo nabídnou paní Černochovou, ta by Vám mohla vyhovovat :). ODS s tímto vedením nevyhraje volby, v tom měl nebožtík Kubera svatou pravdu. Vondra byl hlavní hvězdou kongresu, neboť předložil body programu, o kterých je možno diskutovat, rvát se a snažit se je splnit. Pan Novotný nebyl tak špatný - zjev a vystupování hrozné, ale obsah sdělení (doporučuji všem vzít si aspirin a znovu vydržet ta dvě videa) byl zcela pravdivý. Jemu však šlo o šok, splnil si svou úlohu

0 1
možnosti

S tím vyhráváním to bude mít ODS zase o něco horší, protože mnoho hlasů do ODS přitáhl právě zesnulý Kubera, ten bude ODS dost výrazně chybět.

K té základně jako takové nebo radaru bych já osobně výhrady neměl, ale mám výhrady za jakých právních podmínek si USA vymiňovalo toto uskutečnit, jejich vojáci by se mohli po naší zemi i mimo základnu pohybovat zcela mimo naší jurisdikci a my bychom je nemohli zatknout ani soudit a to ani třeba za vraždu a to je pro mne zcela neakceptovatelná podmínka. Já bych ještě chápal, že třeba věci na základně by si USA řešily samy, ale nelze toto opravdu v žádném případě zahrnout i věci mimo základnu a nebo třeba věc, která by se na základně stala našemu občanovi, takže za tokových podmínek opravdu ne, to snad takové výhody tu neměli smluvně ani Rusové.

2 1
možnosti

S těmi Rusy se opravdu mýlíte. Jinak všude vojenské základny jsou vyjmuty z jurisdikce daného státu

1 0
možnosti

Fiala byl šťastný- jen zářil a tak slibuje jako ostatní... ODS potvrdila starý struktury a proto bude jen okopávat kotníky. Naše polit. sféra je tragédie - je to zkrátka Švejkov - ale ono se jim v tom nejlíp dejchá!

2 2
možnosti

S tím co navrhují budu raději volit komunisty. Ti aspoň neprodají zdejší zem amíkům.

5 5
možnosti

To máte bohužel pravdu.

1 1
možnosti

J61a12n 86S15o58u50č59e76k

20. 1. 2020 6:51

O pokleslé úrovni této strany nejvíce vypovídá to, že se do nominace na 1. místopředsedu dostal člověk jako je Pavel Novotný. A škoda, že neuspěl, myslím, že to by neskousli ani mnozí věrní odeesáčtí voliči a Fialův sen o vládnutí by zmizel v nenávratnu. I když, po pravdě řečeno, ten sen o nejsilnější straně, která bude sestavovat příští vládu je stejně nereálný, jako že Fiala bude někdy premiérem.

11 2
možnosti

Ani Novotný (jehož volilo přes 100 účastníků sjezdu) přes svojí vulgární rétoriku by neměl šanci. Protože obsah toho co nabízí ODS (boj proti rusku a číně, boj proti klimatu, opatrná podpora imigrantů, antibabišismus, programové oslovení jen spíše zabezpečené vyšší střední třídy) zachováná je jinou vulgárnější, tedy pdle ODS svěžější a vidtelnější formou. Zajímavé je, že zeman a babiš za tzv. lidovost schytávají od ods jen kritiku.

4 4
možnosti

ods musí být zdravě popilistická jako Trump či johnson, kteří vyhráli díky hlasům dělníků...jenže zdravě populistického Klause juniora vyhnali...ja chtějí tedy oslovit další voliče....zůstane jim navždy jen plus minus 12% o které se budou rvát s podobnými stranami (TOP 09, STAN, KDU, Piráti)

4 2
možnosti

O zoufalém stavu ODS mluví to, že ňup Novotný si dovolí v klidu kandidovat na místopředsedu. No měli ho zvolit a byli by jasní. RvRvRv

17 0
možnosti

Rozumné zhodnocení. Ještě chybí zmínka o postavách, které v ODS stále tahají za nitky. Podařilo se panu Fialovi tyto vazby definitivně zpřetrhat nebo je pan Fiala pouze jejich nástrojem s příjemnou fasádou a čistou minulostí ?

6 2
možnosti

Stačilo se poohlédnout po sálu, a staré struktury tam seděly. ODS se nezmění.

5 1
možnosti

Autor článku zřejmě si myslí, že Fiala vede opravdu ODS. Ne, ODS potřebuje šéfa, který nekradl miliardy v minulých letech a je mavenek čistý. Jakmile ale Fiala by volby vyhrál, pak by sice vládu vedl, ale musel by poslouchat jak ji má vést. To je ovšem jen teorie, Fiala je slabý lídr a neposune ODS dále než na 15 % hlasů. Těch 15 % jsou povětšinou ti, co si s ODS pěkně nahromadili majetek a vědí, že to nebylo zrobna OK. Bohužel v tomto státě ještě spravedlnost nefunguje a vyhrávají grázlové.

10 3
možnosti

nepotřebuje čístého ale tahouna ...

2 0
možnosti

Proč pořád vytýkáte ODS absenci programu? Jednak to není pravda a zadruhé, Babiš též žádný program nemá a podívejte se, kolik lidí ho volí. Takže v programu to opravdu nebude.

7 20
možnosti
Foto

ono jde spíš o to, že pořád přetřásají Babiše a nic z toho....

16 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS