Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Což takhle povinnou maturitu z matematiky nahradit povinnou maturitou z obecně nějakého přírodovědného přemětu? Ve fyzice se bez matematiky nespočítá nic, stechiometrie ukrývý alespoň základ výpočtů v chemii, v biologii mohou být otázky z růstu populací nebo mendelovského křížení (kombinatorika).

Sám jsem maturoval z matematiky a fyziky, ale chápu, že ne každému to může vyhovovat.

0 0
možnosti

Máte mimořádně naivní představu o úrovni znalostí maturantů. Dnes nezvládnou "maturitu" z učiva ZŠ, přičemž největší problém je ve slovních úlohách - tedy schopnost analyzovat nejprimitivnější zadání a aplikovat nějakou tu trojčlenku. A Vy byste hned s fyzikou nebo biologií ;-D

3 0
možnosti
JN

J68o13s71e49f 24N81i54k89l

15. 1. 2020 9:13

..."máte krátkou paměť".... z matematiky a ruštiny maturovali všichni, vy jste měl pouze možnost si vybrat maturitní písemku z matematiky nebo ruštiny...řešením konkrétních příkladů máte prokázat aplikaci teoretických znalostí...to, že není povinná maturita z matematiky je na škodu...

4 0
možnosti
Foto

v letech 1963 - 1967 jsem absolvoval strojní průmyslovku v Plzni a matematika nebyla maturitním předmětem.

0 0
možnosti

Ale ona to už dnes je "maturita pro deváťáka".

Maturuje se z počtů pro ZŠ

:-(

Děsivé počty neúspěšných jsou pak následkem toho, že "matematiku" si volí ti žáci, kteří pochopili, že písemnou práci z cizího jazyka nedají dohromady nikdy, doufají ale, že těch pár výsledků v didaktickém testu při dobré nápovědě snad zaškrtají.

5 0
možnosti
PD

povinná maturita z matiky, respektive jednotná maturita, je nesmysl už v principu. Nemáme jeden typ střední školy, máme střední školy s různým zaměřením a s různým účelem vzdělávání. Žadatel o řidičák, pilotní průkaz a strojvůdce také neskládají jednotnou zkoušku.

0 3
možnosti

A opravdu si myslíte, že je to moc, chtít po všech maturantech, aby zvládli trojčlenku?

---

Maturita má ze zákona část společnou a profilovou.

Profilovou si organizuje škola podle svého zaměření.

Společná (="státní") má ambici být svým způsobem pojistkou, že škola nevydá maturitní vysvědčení osobě funkčně negramotné. Proto také proti ní (některé) školy tak intenzivně protestují - kazí jim podnikatelský záměr prodávat vysvědčení každému za čtyři roky účasti.

13 0
možnosti

Vystihl jste to přesně. R^

Je to důsledek zhoubné utopické snahy "každý maturantem a každý druhý vysokoškolákem", k čemuž není žádný faktický důvod.

11 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články