Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27a34n 20R62á29ž

13. 1. 2020 14:40

Vaše zmínka o malém koaličním potenciálu Pirátů,ve mně vybudila zájem popřemýšlet o koaličním potenciálů stran, které jsou dnes ve Sněmovně. To jest, s kým mají například reálný (!!) koaliční potenciál všechny strany dnešní opozice, to jest jaký potenciál má, mimo zmíněných Pirátů, reálně Fialova ODS, pro koho může být posilou spolupracovat s TOP09 po volbě Pekarové-Adamové, pro koho by byla přínosem pro vládní spolupráci programově tápající KDU/ČSL, či komu by prospěla koaliční dohoda s nedůvěryhodnými Starosty, kteří už jednoho svého parťáka podrazili. Koaličním potenciálem SPD a KSČM se nemá cenu zabývat.

Když to uděláte také, ale upřímně, bez od reality vzdálených osobních přání, tak bude jasné, že pro Babiše nebude žádný problém dokončit bez větších problémů volební období a s největší pravděpodobností i sestavit po příštích volbách vládu znovu.

PS. Nejsem Babišův fanda, ale přesto mne děsí, že vnější okolnosti nebo zdraví ho přinutí s politiky odejít, neb takový zmatek na politické scéně, který by po té nastal, naše republika nezaznamenala v celé své novodobé historii. Očekávat, že by žezlo převzal v ANO2011 po Babišovi někdo jiný a udržel tak tuto stranu na výsluní nebo že by hlasy jejich voličů převzaly tak zvané "demokratické" strany a neposílily by krajní levici, je chimérou.

3 0
možnosti

Pirát Bartoš - je kus umného člověka. Svým způsobem novodobý, inteligentní zjev. Podařilo se mu ustabilizovat stranu, která má své % jisté. Otázka je jakou ? Já v ní vidím moderní, levicový spolek - V ostré konkurenci se zastydlou ČSSD. To co jako jednotlivec dříve dělal Kalousek - Věcná kritika Hnutí ANO - Dnes, dělá poměrně sofistikovaně Bartoš ! Pro Oligarchu - těžký odpůrce ! Marihuana, dříve - či později zlegalizována stejně bude - Jde o to, v jaké míře. Zastavit se nedá a je to s jako s prostitucí. Je skutečně k diskusi, jak se k tomu Stát má postavit. Utíkají mu totiž velké prachy do Rozpočtu ! (Bartošovi z auta ukradli harmoniku- Jak Andrejovi zahraje) ?:-)

1 3
možnosti

J71a80n 46R70á18ž

13. 1. 2020 15:08

Souhlasím s tím, že Piráti se stále víc a víc profilují jako moderní levicová strana, která má potenciál oslovit velkou množinu mladých lidí, čímž za jejich možný volební elektorát považuji hlavě všechny do cca 40let. Takže, ač pravicově zaměřený, jsem rád, že se moderní ryze levicově liberální strana u nás objevila. Pročistí to vzduch a možná i ODS opustí sebevražednou hru na liberálně rádoby středovou stranu a přispěje to k čestnému zániku TOP09 i buď k transformaci ČSSD nebo jejímu zániku a přechodu archaicky smýšlejících členů ke KSČM. .

Jako budoucí nebezpečí se mi u Pirátů jeví to, co zatím prezentují jako svou přednost, což je bezhraniční otevřenost, jak dovnitř strany, tak i na venek. Rozporuplné projevy zejména členů jejich vedení, které bez důkladného promyšlení a debaty v širším kolektivu prezentují na veřejnosti, a rovněž názorově různorodé, někdy i anarchistické výlevy členů na netu, z nich dělají pro mnoho potenciálních voličů "nečitelný" a chaoticky se projevující subjekt.

A to pomíjím exota v čele pražského magistrátu, který Piráty poškodí i v jejich hlavní baště - Praze. V zájmu budoucnosti Pirátů upřimně doufám, že Bartoš tuto stranu postupně "zcivilizuje", dá této straně řád a přinutí alespoň členy vedení k sebedisciplíně, bez které se politika dělat nedá.

3 0
možnosti

Tak to pozor, dám vám takovou kontrolní otázku.

Co vám pomůže od bolesti při artróze?

1) Harryho Babiše kouzelná hůlka.

2) Dobrá mast z mariánky.

Vážení důchodci dobře volte protože podle toho jak zvolíte tak se i budete cítit.

A tady pan Bartoň mele cucky, že prej důchodci mariánku ne-é, kde to žije.

1 4
možnosti
Foto

I50v15a86n 25M13a76r33e12k

13. 1. 2020 13:21

Jó mast je dobrá, a joint též, stačí pár šluků, svět je hned barevnější a krásnější. . . . A to je jediné co nám všem zoufale chybí. R^;-D

3 0
možnosti

Harry Babiš je naprosto nepřekonatelný nejen v rozdávání, ale i braní - viz zvyšování daní.

4 1
možnosti
Foto

Odhlédnu-li od komunismem zavánějících nápadů Pirátů, není moc chytré si myslet, že nalákají právě ty voliče, jimž dosud spílali.

11 0
možnosti

Kterým spílali a jak?

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS