Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nevím jak byste se choval Vy, kdyby Vám zavraždili otce nebo matku - ale zřejmě byste žádnou nenávist k pachatelům necítil.

Zajímalo by mě také, co byste říkal na situaci, že by některý stát nechal zavraždit šéfa Pentagonu nebo CIA na zahraniční cestě - myslíte, že by to USA nebralo jako vyhlášení války?

Co se týče útoku na ropnou rafinérii v Saúdské Arábii - byly zveřejněny nějaké důkazy, že to provedl Írán a ne Jemen? Útoku na rafinérii předcházelo několik útoků drony z Jemenu.

0 0
možnosti
JJ

Copak? dostal jste za ukol udelat z nehorazne titulkove zkratky meme?

0 0
možnosti
Foto

Nebyl zabit Sulejmání, ale Solejmání. K zabití Solejmáního se výstižně vyjádřil čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. To, co udělal prezident Spojených států Trump, bylo podle Schwarzenberga nepřijatelné: „Já jsem ještě vyrostl v době, kdy se válka vyhlašovala. Teď se ale začíná střílet, bombardovat a odpalovat rakety, aniž by nějaký takový formální krok proběhl. Mě tento vývoj děsí. Překračujeme všechny meze mezinárodního práva. Někteří politici jsou očividně toho názoru, že stojí nad zákonem a nad právem a že mají tak jako legendární James Bond uděleno právo zabíjet kdekoliv na světě. Ovšem je něco poněkud jiného, jestli se jedná o film, nebo o skutečnost,“ napsal Schwatzenberg na sociální síti Facebook.

2 0
možnosti
Foto

No, ale to si asi K.S. při vší úctě jaksi nevšiml, že Írán (podle strategie a pod velením Solejmáního) těch nevyhlášených válek vede celou řadu na cizím území. A soustavně deklarovaným cílem Íránu je zničení Malého Satana (Izraele) a pak i Velkého Satana (USA).

Likvidací Solejmáního a šéfa ší'itských milicí al-Muhandise tedy nic zvláštního nezačalo, je to jen odpověď na raketový útok na základnu v Kirkúku a přepadení US velvyslanectví v Bagdádu. A nedivte se, že Američani jsou poněkud citliví na přepadení svého velvyslanectví íránskými bojůvkami. Na rozdíl od roku 1979 to tentokrát nepřešli pokrčením ramen.

3 0
možnosti
PB

Karma. A je jedno jak uvedený citát chápat, tedy jestli se jedná o vojáky jako děti svých rodičů, či rodiče svých dětí. Popravdě muslimským fanatikům o rozlišování čí je kdo dítě nikdy nešlo. Klidně pozabíjí kohokoliv. Uvědomte si, že jejich srdceryvné kvílení a velkohubé výhrůžky jsou jen bulvární póza naprosto přirozená pro tuto kulturu.

Například proč teď teatrálně pálí US a Izraelskou vlajku a vyhrožují oběma státům smrtí, když přesně to stejné dělají už 40 let prakticky pořád a nepřetržitě? Protože jsou to klauni.

3 2
možnosti
PM

Pane Bartoň asi byste měl vysadit léčbu, jelikož má nežádoucí vedlejší účinky na vaše mentální schopnosti. Věta "Rodiny amerických vojáků na Blízkém východě budou trávit své dny čekáním na smrt svých dětí,“ jasně naznačuje, že cílem budou ti vojáci na Blízkém východě. Za rodiny se tu považují totiž rodiče těch vojáků.

7 2
možnosti
PB

Ta věta je oboustranná. Takže spíše nadávejte variabilitě češtiny, než autorovi.

0 0
možnosti

Už se nedivím určité zmatenosti vašich blogů v poslední době...

0 2
možnosti
DR

"Výše uvedené je jasným dokladem toho, že íránský režim ajatolláhů je odhodlán do své války s USA zatáhnout i děti."

Výše uvedené je asi tak stejným "důkazem" jako chemie v Dúmě, jinými slovy nedokazuje vůbec nic, stejně tak jako většina ostatních, v blogu vyjmenovaných věcí. Všechny tyto "důkazy" mají totiž společného jmenovatele a tj. říkali to USA a tak to musí být pravda. Nikdo se kromě proamerického papouškování nikdy nenamáhal zjistit skutečnost. Plamenné žvanění západních politiků a Stoltenberga o jednotě NATO pod vedením Sovětského, pardon USA a zdrženlivosti už nemá smysl komentovat vůbec. Rv

1 2
možnosti
PK

Tak nevím v AJ jsem to pochopil jako výzva rodičům amerických vojáků a nikoliv jejich dětem,ale možná se mýlím....

10 0
možnosti
RP

Také jsem to pochopil tak, že vojáci budou trpět ve vězení, až do smrti svých dětí (viz včerejší ČT24) kde to tak bylo i podobně řečeno

0 0
možnosti
Foto

Nic není černobílé a mnoho je odstínů šedi.

1 0
možnosti
MM

Zase jste to pregnantně vysvětlil i pan Standa souhlasí, :-(

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS