Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na tom je vidět nesmyslnost sankcí, dopadnou jen na takové jako jsme my a velcí si stejně dělají co chtějí a myslet si, že tím se dosáhne vrácení Krymu je už snad na hospitalizaci.

Ten plynovod je z ekonomického i strategického hlediska pro Německo samozřejmě důležitý, bude mít přímé napojení a nemusí se bát problémů na problémové Ukrajině. Ukrajina tím ztrácí na významu a měla by se rychle udobřit s Ruskem, protože je tak tím pádem ze hry.

Když jde o miliardy, tak se velcí hráči vždy dohodnou, nakonec je to vidět nejen směrem k Rusku, ale i k Číně a dalším zemím a nějaká lidská práva až potom, to jen naší pobláznění, jako je Hřib nebo Novotný si myslí, že něco vybojují, ano vybojují, ale pro sousedy a my tím jen tratíme.

2 0
možnosti
PS

Německo se s Ruskem bylo vždy schopno dohodnout.

I když to mezi nimi občas zajiskřilo.

3 0
možnosti
Foto

Evropa by měla s Ruskem spolupracovat a nenechat se vydírat od USA.

5 1
možnosti
PS

jj, Co je nám po nějaké Ukrajině, Krymu, Doněcku,....

Peníze byly pro Čechy vždy až na prvním místě, a morálka na posledním.

0 4
možnosti
LS

Neviděl bych to tak jednoznačně. Západ s Rusy obchodoval i během studené války, i tehdy dovážel plyn a platil za něj např. obilím. Podstatné ale bylo, že existovala úmluva COCOM, bránící vyvážet do Ruska pokročilé technologie, čili to i tehdy bylo velmi podobné sankcím.

0 0
možnosti
LS

Plošné sankce jsou asi opravdu diskutabilní. Ovšem ty, namířené přímo proti zodpovědným ruským činitelům na místě jsou a nejspíš i nějaký efekt mají.

Západ nějak reagovat musí např. na pokus zavraždění Skripalových na svém území.

Viz též Magnitského zákon přijatý v USA.

1 4
možnosti
PN

P98e95t27r 61N34e85m43e39c

20. 12. 2019 22:05

Není vám divné, že tyto útoky jsou prováděny prostředky, které vždy ukáží na Rusko? Polonium, Novičok...nebylo by jednodušší je zastřelit?

2 0
možnosti
PN

P58e15t59r 88N75e74d75o64m14a

20. 12. 2019 0:32

Evropa je slaba, proto nedokazala odolat USA a zavedla sankce, ktere Evropu poskodily nadvakrat. Za prve nevyvezlo zbozi, ktere vyvezt mohlo, zadruhe Rusko si naslo nahradu (napr. potraviny si pestuje uz samo). Takze i kdyby zitra skoncily sankce, uz Rusko nebude odebirat evropske zbozi ani zdaleka v puvodnim obejmu. Navic se zhorsi evropska obchodni bilance s Ruskem, pac bude platit zaplyn a mene vyvazet do Ruska.

10 0
možnosti
TK

Toto vměšování se a vydírání EU našimi americkými "přáteli" je opravdu nechutné. :-/

10 0
možnosti
VP

Uz aby to fungovalo a nebyl problem s dodavkou jako ted pres Ukrajinu.Jsem zvedav s jakymi sankcemi prijdou komici z USA.

11 0
možnosti
JM

Nordstream 2 nezvýši závislosť Nemecka na ruskom plyne, pretože je to náhrada za plynovod cez Ukrajinu. Ukrajina je krajne nespoľahlivý partner, do plynovodov neinvestuje a ich technický stav je biedny. Ešte je potrebné zmieniť tradičné "privlastňovanie" transportovaného plynu.

Nemci vďaka odstavení jadrových a uhoľných elektrární prechádzajú na plyn, stabilné a neprerušované dodávky pre nich budú doslova životne dôležité.

A keď si prečítate, koľko % z celkovej spotreby plynu dodáva Rusko, tak budete prekvapení. Nemecko by toto množstvo nahradiť dokázalo z iných zdrojov, ale výsledná cena el. energie pre maloodberateľov by narástla do neprijateľných výšiek.

A sankcie? Viď obrat vzájomného obchodu medzi Nemeckom a Ruskom či USA a Ruskom. Nemecko a USA sa zbavili konkurencie na ruskom trhu. Taliani a Francúzi nestíhajú počítať straty...

7 0
možnosti

vezmu-li kupecké počty a potrubím dopravím plyn z Ruska a nebudu muset platit přepravu Ukrajině a Polsku tak mám několik miliard v kapsy a přeposílám plyn do Česka a naskakují mi miliardy za přenos;-D;-D;-D8-oNěmci umí počítat a Biden na Ukrajině utře nos;-(

13 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,73
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články