Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Antibabišovci jsou už tak zoufalí a bezmocní, se se chytají i stávky učitelů ;-D;-D

3 1
možnosti

Asi takto, pane Bartoni. Kdyby pan premiér nelhal, nemanipuloval a plnil své sliby, nic bych proti němu neměla.

„Stávkový požadavek školských odborů považujeme za naprosto minimalistický, původní slib zněl, že se pedagogickým pracovníkům zvýší platy o 15 procent, nyní to má být jen 8 procent do tarifů a další virtuální 2 procenta do nadtarifní části platu,“ vysvětluje viceprezident Pedagogické komory Janek Wagner, „oslovili jsme proto poslance, aby finance pro školství dodatečně navýšili formou pozměňovacích návrhů k zákonu o státním rozpočtu na rok 2020.“

Platy českých učitelů tvoří jen 64 % průměrné mzdy vysokoškolsky vzdělaných zaměstnanců, což je nejméně ze států OECD a EU. V sousedním Německu je to 100 %, v Polsku 80 %. Abychom dosáhli německé úrovně, musela by vláda zvýšit učitelské platy minimálně o polovinu. V roce 2003 činily platy učitelů 105 % průměrné mzdy v ČR, nyní je to 110 %. Příslib 130 % zazněl poprvé již před 16 lety. K tomuto slibu se na konci roku 2017 oficiálně přihlásila Poslanecká sněmovna ve svém usnesení. Česká republika dává na školství o čtvrtinu méně, než je průměr vyspělých států světa. To je deficit ve výši 50 miliard korun ročně.

„Platy učitelů sice vzrostly od roku 2013 o 31 procent, ovšem průměrná mzda v České republice stoupla ve stejném období o 27 procent,“ doplňuje Radek Sárközi, „rozhodně tudíž nelze hovořit o masivním zvyšování, jak tvrdí premiér, jedná se spíše o valorizaci.“

http://www.pedagogicke.info/2019/11/pedagogicka-komora-podporuje-stavku.html

1 1
možnosti
Foto

Jestli Vás málo platěj, najděte si zaměstnání třeba u nějaké zahraniční banky, a budete jako vysokoškolák platově ohodnocena lépe. Akorát možná budte muset umět třeba matematickou analýzu nebo programovat....

3 3
možnosti

Možná že pedagogická komora, která se rovněž přidává ke stávce, vyjadřuje své požadavky jasněji:

STÁVKOVÉ POŽADAVKY:

- 5 % hrubého domácího produktu pro školství

- výrazné změny v nastavení inkluzivního vzdělávání

- 130 % průměrné mzdy pro učitele

- neschválení aktuální novely zákona o pedagogických pracovnících

- 15 % navíc v roce 2020 pro pedagogy (z toho 10 % do tarifů)

- projednání Otevřeného dopisu politikům za záchranu českého školství vládou

1 0
možnosti

Ať už jdou do háje všichni ti natahovači rukou ze škol a nemocnic. Už mě opravdu nebaví přihlížet kolik z mé výplaty jde pryč na odvodech a daních.

Každý si tu vyřvává jak má málo. A kde na to laskavě vzít? Já chodím do práce ve dne v noci, v sobotu, v neděli o svátcích a co za to dostávám? Musím se ohánět abych uživil svoji rodinu. Třetina mojí výplaty jde pryč na armádu neschopných vyžírků a parazitů. Kde jsou odměněni ti, co se skutečně zaslouží?

Já se vůbec nedivím pendlerům, kteří pracují v Bavorsku a jsou vysmátí a na jaře - až se mi uzavře nová hypotéka - budu jedním z nich.. Věřím tomu, že kdyby lidi ve vnitrozemí bydleli u hranic, že se nebudou dlouho rozmýšlet a pošlou všechny ty vyžírky do háje. Pak si všichni to chybějící HDP a tu chybějící pracovní sílu, která živí armádu politiků, státních úředníků, rádobyinvalidů, natahovačů rukou na sociálkách, můžou vycucat z prstu.

4 0
možnosti

Sliboval nemožné, a přesto mu někteří uvěřili. Neuvěřitelné, a přesto reálné.

5 0
možnosti
Foto

Njn, teď zrovna Babiš na svém FB píše:

"... Žádná profese nemá tak skvělý výhled a takovou jistotu dalšího růstu, jako právě učitel. Průměrný plat v roce 2021 bude 45.342 korun. O 50 procent víc než v roce 2017..... "

"...V roce 2014 měli pedagogové plat 26.397 korun, .... V roce 2020 to bude 42.054 korun .... Za šest let se platy zvýší o 59,3 procenta u pedagogů....To je přece skvělý výsledek!"

2 0
možnosti

:-)........Napsal jste to výborně! Dobšík, který už tam sedí 30 let si svůj obolus musí zasloužit.

KDyž denně čtu, že se musí zrušit matematika na středních školách, protože to žáci nezvládají a společnost by neměla takové % maturantů jaké je všeobecně žádáno, není to také tím, že kvalita učitelů není na patřičné výši? Odměna je i za kvalitu práce! Ať někdo takové hledisko pro učitele vymyslí a ať si pak svoje peníze zaslouží! R^R^R^

5 3
možnosti
Foto

můžete prosím doložit, kde se někde píše o zrušení matematiky na středních školách

1 0
možnosti
Foto

Řečeno jinak, karneval končí. Babiš rozdával 4 roky, nikoli ze svého, ale díky konjunktuře z toho, co mělo být jakousi rezervou.

Vlaky a autobusy "zadarmo", našlo by se toho více.

Teď už nemá z čeho, hledají se další možnosti, jak zase vybrat vyšší daně.

Je jen smutné, že se mnohým začnou otvírat oči až v okamžiku, kdy jim hubne peněženka. A protože toto je prototyp voliče hnutí ANO, lze očekávat, že magických 30% budou klesat.

Pak se dostane k moci vláda, která bude spravovat díry po rozhazování, bude šetřit a poté, co se jí to podaří, bude prokleta, protože přeci " za Babiše bylo lépe, byly vlaky zadarmo".

Český národ začíná být poměrně čitelný a - bohužel - jednoduchý.

10 4
možnosti

Je to hrozné, si s těmi jednoduchými lidmi ale udělat? :-) chce to radu od těch nejednoduchých, třeba si dají říct.. A lékařů si téměř každý jednodušší člověk považuje.. Mimochodem proč pořád zdůrazňovat slevu na jízdném pro důchodce ..v mém okolí je mnoho studentů kteří jsou za ní vděční.

5 0
možnosti

Asi jste podlehl také demagogii ono to mělo být původně 10%+5%, pak snad 8%+7% a nyní se to smrsklo na 8%+2%. Protože pohyblivá složka se přelívá přes rozpočty Krajů, nebylo nikdy jisté kolik to vlastně bude a s ministrem se tedy jednalo zejména o tarifní složce, nově ministr slibuje, že zařídí, aby se i nadtarif dostal přímo k ředitelům, jen zatím není jasné jak to zařídí.

Babiš se sám chlubí tím, že formou SMS rozhoduje o všem v ČR, také nejvíc slibuje, legendární jsou výjezdy do Krajů a naslibované investice za stovky miliard, takže směr protestů cílí naprosto správně.

8 1
možnosti
Foto

neměl velkohubě slibovat.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že často se nespokojenost obrací proti Babišovi. Jenže on si za to může sám, protože slíbil všechno všem a tudíž je logické, že mnoho skupin bude nespokojených. Navíc Babiš často lže a tím přímo i nepřímo dehonestuje dotčené profese a kategorie občanů.

14 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články