Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Máte pravdu, Kurdové jsou úplně blbí, opravdu si mysleli, že existuje jednání fair play, ale z toho jste je vyvedl s Trumpem za ručičku. ;-D

0 1
možnosti
ŠB

...USA naopak do Číny vyvážejí sotva 20% čínského vývozu do USA...

Export USA - Čína: 133 biliónov dolárov

Export Čina - USA: 476 biliónov dolárov.

Každý kto skončil základnú školu si dokáže vypočítať že ten pomer NIE je sotva 20%, ale presne 27,9%.

Celkový export USA dosahuje 1,25 trilióna dolárov, celkový export Číny 2,41 triliónov dolárov. Export USA do Číny predstavuje 10,6% obchodnej bilancie USA, obchod Číny s USA predstavuje 22% Čínskej obchodnej bilancie. A perlička na záver - z hľadiska IMPORTU predstavuje Čína pre USA najväčšieho obchodného partnera. Naopak - pre Čínu je USA až 4 partner čo sa týka importu. Z tohto hľadiska je otázka kto pocíti problémy v obchode viac ako otvorená. Ak američania zdražia clami čínsky tovar, tak Čínsky tovar pre ľudí a podnikateľov v USA zdražie. Lenže Čína môže svoje tovary predať inde. Naopak, produkty vyrábané v USA z polotovarov pochádzajúcich z Číny zdražejú a stanú sa nekonkurencieschopné. Dohoda nie je znakom Trumpovho víťazstva, ale porážky. Čina by clá pocítila, ale USA by odvetné kroky Číny pocítila viac, pričom nič z toho, čo USA do Číny vyváža nie je také, čo by sa nedalo kúpiť aj inde.

0 0
možnosti
PK

Takže asi America first byznysmena Trumpa funguje...

4 0
možnosti
JL

Petre, zde neni co dodavat. Snad male podpichnuti. Te Philadelphii to letos nejde. To jiz Arizona Cardinals se jim vyrovnaji. Uzasne!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články