Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88i58r91i 60T40i82c68h96y

4. 9. 2019 16:29

I kdyz to snad neni nejlepsi prirovnani, jsem si jist, ze bylo hodne Cechu, kteri si mysleli, ze osamostaneni od Rakouska bude znamenat konec sveta.

4 2
možnosti
Foto

Premiér Boris Johnson prohlásil, že pokud britská Dolní sněmovna schválí zákon znemožňující odchod Británie z EU bez dohody, je rozhodnutý vypsat předčasné volby tak, aby na schůzku Evropské rady v polovině října odjel z Británie ten, kdo případné předčasné volby vyhraje. To je rovněž určitá forma nátlaku na poslance - když ten zákon schválíte, ztratíte svůj poslanecký mandát.

Nigel Farage v minulosti už několikrát kandidoval do Dolní sněmovny, ale ani jednou neuspěl. Důvodem je většinový volební systém, kde v každém volebním obvodu je zvolen jen jediný kandidát. Dá se předpokládat, že by neuspěli ani ostatní kandidáti jeho Brexit Party. Nigel Farage tak může Borisu Johnsonovi pomoci ve volbách jedině tím, že vyzve své příznivce, aby odevzdali svůj hlas kandidátům konzervativní strany.

Pokud nyní k předčasným volbám dojde, bude pro každého kandidáta klíčovým jeho postoj k brexitu. Bude tedy zajímavé, jak budou vybíráni kandidáti konzervativní strany. Nevím, zda tam probíhají jakési primárky nebo kandidáta vybírá přímo vedení strany. Boris Johnson nyní vyhrožuje svým neposlušným poslancům z řad odpůrců brexitu vyloučením z konzervativní strany. Pokud by za konzervativní stranu mohli kandidovat pouze stoupenci brexitu, nemuselo by se to konzervativní straně vyplatit.

0 0
možnosti

Předčasné volby v Británii jsou vůbec zajímavá kapitola sama o sobě a to především z hlediska Corbyna. Nejdřív jich měl plná ústa a ejhle, najednou se preference propadají a Johnson roste a tudíž je už raději nechce. Čiré pokrytectví.

3 0
možnosti

Tvrdý BREXIT je tou nejlevnější variantou, jak se může EU zbavit neustále problémové Británie.

2 1
možnosti

Nechápu propad tak konzervativní země, jako je V.B. Je rozdělena a v rozkladu. Jak už je dnes běžné ve světě, nestojí proti sobě bohatí a chudí, ale hlupáci proti vzdělanějším. Hlupáků je většinou o trochu víc...Je mi líto oblíbené V.B.,Putin může oslavovat oslabení této asi už bývalé velmoci. Ale za daných okolností je lepší, ať už z EU jde - čím dříve, tím lépe a klidně bez dohody.

3 2
možnosti

Agresivně prosazují své názory nejen odpůrci ale i příznivci tvrdého brexitu, celá ta situace je plná vyhrocených emocí a může být hůř. Referenda prostě nejsou vždy tím nejlepším a nejdemokratičtějším nástrojem k rozhodování. V situaci, kdy se hlasuje o tak zásadní záležitosti a je těsný výsledek, vedou k rozkladu, což nyní v přímém přenosu můžeme sledovat v Británii.

6 3
možnosti
Foto

Jenom to ukazuje jak se rozštěpí společnost po referendu. U nás se to stalo po prezidentské volbě. Budiž nám to mementem a nechme rozhodovat politiky. Na ty se dá v klidu nadávat a lidé si při tom nevjíždějí do vlasů.

7 3
možnosti

Vaším příspěvkem se se okamžitě vrátil do reálného socialismu.

7 4
možnosti

Ono je to vůbec humorné. Zhrzení odpůrci Brexitu měli po referendu plno řečí o špatné informovanosti voličů, jak rozhodli špatně, jak všichni lhali a blablabla a nyní přitom dělají díky podobným blábolům o konci světa úplně to samé.

Karma. R^

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS